“Βρέχει” ιγκουάνα στην Αμερική – Πέφτουν απο τα δέντρα, τα βάζουν σε τζακούζι να τα ζεστάνουν

Κοινοποίηση:
iguana

Η σφοδρή χιονοθύελλα που σαρώνει μεγάλο τμήμα των ΗΠΑ έχει προκαλέσει τον θάνατο πολλών ανθρώπων, διακοπές στην ηλεκτροδότηση εν μέσω πολικού ψύχους, κυκλοφοριακό χάος και ακυρώσεις πτήσεων.

Παρόλα αυτά, εκτός από χιόνι «βρέχει» και ιγκουάνα στη Φλόριντα, όπου επικρατεί δριμύ ψύχος λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων. Τα φαινόμενα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα τα ερπετά να παραλύουν από το κρύο και να πέφτουν από τα δέντρα. Για να τα σώσουν οι κάτοικοι τα βάζουν μέσα στο σπίτι ή ακόμα και σε τζακούζι για να τα ζεστάνουν.

Η κατάσταση λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών είναι ιδιαίτερα κρίσιμη καθώς όταν ο υδράργυρος πέφτει κάτω από τους 10 βαθμούς Κελσίου, κάποια από αυτά μπαίνουν σε κατάσταση «χειμέριας νάρκης» και πέφτουν από τα δέντρα.

«Τα ιγκουάνα περνούν το χρόνο τους κατά κύριο λόγο στα δέντρα και ο ψυχρός καιρός μπορεί να τα κάνει να πέσουν από αυτά. Μπορεί τα ιγκουάνα να μοιάζουν νεκρά όταν βρίσκονται σ’ αυτήν την περίεργη κατάσταση, είναι όμως ζωντανά – και πιθανώς επικίνδυνα αν τα πειράξετε. Η συμβουλή για όσους τα δουν να βρίσκονται σε παράλυση; Αφήστε τη φύση να κάνει τη δουλειά της. Αργά ή γρήγορα θα ξυπνήσουν και θα συνεχίσουν να κάνουν τη ‘δουλειά’ τους», ανέφερε σε επιστολή της η Επιτροπή για την Άγρια Πανίδα της Florida.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: