Βρήκε τη συνταγή της αιώνιας νεότητας; Δείτε τι κάνει αυτός o επιστήμονας για να νικήσει τον χρόνο

Κοινοποίηση:
1

Όπως αναφέρει ο γνωστός ερευνητής του Χάρβαρντ έχει ήδη αναπτυχθεί μια πραγματικά νέα επιστήμη και θεωρεί βέβαιο ότι ο κόσμος θα δει κάποιες σημαντικές αλλαγές στην ιατρική στο πολύ κοντινό μέλλον


Ο David Sinclair είναι ένας από τους πιο αναγνωρισμένους ερευνητές μακροζωίας στην επιστημονική κοινότητα.

Πιστεύει ότι μια μέρα, που δεν θα αργήσει πολύ, οι επιστήμονες θα μπορούν να θεραπεύσουν ή ακόμα και να αντιστρέψουν την πορεία της γήρανσης. Ο ίδιος ξόδεψε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του ψάχνοντας τους παράγοντες που ελέγχουν την γήρανση του σώματος. Είναι γενετιστής και καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ και έχει βοηθήσει στον εντοπισμό του ρόλου των μορίων που είναι δυνητικά σημαντικά για τη μακροζωία, συμπεριλαμβανομένης της ρεσβερατρόλης – που βρίσκεται σε μικρές συγκεντρώσεις στη σάρκα των σταφυλιών – και της νικοτιναμίδης (NAD), μιας ένωσης που βρίσκεται στο σώμα και η οποία μειώνεται καθώς μεγαλώνουμε αλλά μπορεί να είναι αναπληρώνεται μέσω συμπληρωμάτων.

Ο Sinclair και οι συνεργάτες του θέλουν να αντιμετωπίσουν τη γήρανση σαν μια συστηματική κατάρρευση του σώματος, αντί να προχωρήσουν σε μιαθεραπεία συμπτωμάτων ή συγκεκριμένων παθήσεων.

Σε συνέντευξή του μιλά για το πώς ενσωματώνει στην καθημερινή του ζωή ό, τι έμαθε μέσα στο εργαστήριο για τη

μακροζωία.

Ξυπνά κάθε πρωί στις 7 πμ, με ξυπνητήρι, όπως λέει, γιατί δεν είναι πρωινός τύπος.
Ξεκινά τη μέρα του με ένα σπιτικό γιαούρτι. Είναι πλήρες με μερικά ειδικά βακτήρια που βάζει στο φούρνο.
Χρειάζονται 24 ώρες για να καλλιεργηθεί και είναι καλύτερο από οτιδήποτε ξέρει όπως λέει. Το γλυκαίνει με λίγη στέβια και μερικά βατόμουρα. Δεν έχει ξαναρρωστήσει από τότε που το τρώει.

Δεν του αρέσουν τα λαχανικά, αλλά μαθαίνει σιγά σιγά να του αρέσουν και τρώει όσο περισσότερο μπορεί.

Προτιμά τα πράσινα ή τα χρωματιστά λαχανικά, όχι τα αμυλούχα. Εν μέρει λόγω του χαμηλότερου θερμιδικού επιπέδου τους, αλλά και λόγω των πολυφαινολών τους – μικρά μόρια που έχουν αποδειχθεί ότι ενεργοποιούν το σώμα κατά των ασθενειών.
Αν φάει μεσημεριανό, τρώει μια μικρή σούπα ή έξι κομμάτια σούσι. Πίνει τσάι όλη την ημέρα για να παραμείνει ενυδατωμένος.

Το τυπικό δείπνο έχει μικρές μερίδες.

Όταν έγινε 40 έστρεψε την πλάτη στα γλυκά. Δοκιμάζει λίγο, αλλά ποτέ δεν θα παραγγείλει ολόκληρο.

Σαν παιδί ήταν υπέρβαρος. Μεγάλωσε σε ένα νοικοκυριό τη δεκαετία του 1970 όπου υπήρχαν πάντα σνακ, όπως τσιπς και φιστίκια. Μόλις πήγε στο κολέγιο και ανακάλυψε τα κορίτσια, έχασε 15 κιλά.

Παίρνει ρεσβερατρόλη, για την οποία ανακαλύψαμε ότι είχε υγιεινές ιδιότητες πριν από 15 χρόνια και ένα συμπλήρωμα νικοτιναμίδης κάθε μέρα.

Οπως λέει, πιστεύει ότι η δίαιτα με χαμηλές θερμίδες και η νηστεία είναι ευεργετικές. Είναι γνωστό από το 1916 ότι η μείωση των θερμίδων είναι επωφελής για κάθε οργανισμό – από τα σκουλήκια και τα ποντίκια μέχρι τους πιθήκους. Αρα γιατί ο άνθρωπος να αποτελεί εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα;

Δοκίμασε τον περιορισμό θερμίδων και δεν μπορούσε να το κάνω. Είναι πραγματικά δύσκολο να πεινάς όλη την ώρα. Αν δεν πεινάει και είναι απασχολημένος, μπορεί να παραλείπει ένα γεύμα.

Εχει γυμναστήριο στο σπίτι και προσπαθεί να ανεβάζει τον καρδιακό του ρυθμό στον διάδρομο μία φορά την εβδομάδα και να σηκώνει λίγα βάρη. Κάνει πουσάπς κάθε πρωί πριν πάει στη δουλειά.

Αν έχει ελεύθερο χρόνο, τον ξοδεύει με τα παιδιά μου, καθώς είναι υπέρ της ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

Ο Sinclair έχει ιδρύσει μια βιοφαρμακευτική εταιρεία που ερευνά τη διαδικασία της γήρανσης και κάθε δυό μήνες ξεκινά νέες έρευνες.

Όπως λέει, έχει ήδη αναπτυχθεί μια πραγματικά νέα επιστήμη για την οποία δεν μπορεί να μιλήσει ακόμη, αλλά θεωρεί βέβαιο ότι ο κόσμος θα δει κάποιες σημαντικές αλλαγές στην ιατρική στο πολύ κοντινό μέλλον.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: