Βραζιλία: Δράστης σκοτώνει συγγενείς και αστυνομικό σε επεισόδιο βίας

Κοινοποίηση:
aytoktonia-oplo

Στη νότια Βραζιλία, ένας άνδρας που κρατούσε τους συγγενείς του ως ομήρους στο σπίτι του, σκοτώθηκε από αστυνομικούς μετά από μια σειρά βίαιων γεγονότων. Ο 45χρονος επαγγελματίας οδηγός, ο οποίος φέρεται να είχε ψυχολογικά προβλήματα, άνοιξε πυρ και σκότωσε τον πατέρα του, τον αδελφό του και έναν αστυνομικό. Επιπλέον, τραυμάτισε τη μητέρα του και τη σύζυγο του αδελφού του, καθώς και έξι αστυνομικούς που είχαν περικυκλώσει το σπίτι για εννέα ώρες.

 

Τα επεισόδια συνέβησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας από Τρίτη προς Τετάρτη στο Νόβο Αμπούργκο, κοντά στο Πόρτο Αλέγκρε, την πρωτεύουσα της πολιτείας Ρίο Γκράντε ντο Σουλ. Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών της πολιτείας, Σάντρο Καρόν, δύο από τους τραυματισμένους αστυνομικούς βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Ο δράστης είχε άδεια οπλοφορίας για αθλητικούς σκοπούς. Στο σπίτι του βρέθηκαν περισσότερες από 300 σφαίρες.

Η αστυνομία αναπτύχθηκε στο σημείο αφού δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από τον πατέρα του 45χρονου. Ο δράστης «υποδέχτηκε» τους αστυνομικούς με καταιγισμό πυρών, ανέφερε ο κυβερνήτης του Ρίο Γκράντε ντο Σουλ, Εντουάρντο Λέιτε. Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά και ο ένοπλος σκοτώθηκε.

Ο Σάντρο Καρόν εξήγησε ότι ο δράστης αρνήθηκε κάθε προσπάθεια διαπραγμάτευσης και άρχισε να πυροβολεί τους συγγενείς του και τους αστυνομικούς.

Το κίνητρό του παραμένει αδιευκρίνιστο.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response