Βραζιλία: Ξεκίνησε ο αποκλεισμός του Χ του Έλον Μασκ

Κοινοποίηση:
meaculpa-elon-musk-696x392

Μπλόκο στην πλατφόρμα Χ του Έλον Μασκ μπαίνει από την αυγή στη Βραζιλία, λίγες ώρες μετά τη διαταγή δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου για την αναστολή λειτουργίας της πλατφόρμας λόγω νομικών παραβάσεων.

Πλέον, η πρόσβαση στο Χ δεν είναι δυνατή για κάποιους από τους χρήστες, που όταν επιχειρούν να μπουν στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης βλέπουν ένα μήνυμα που τους ζητάει να ανανεώσουν το πρόγραμμα περιήγησής τους όταν εισέρχονται στην πύλη, χωρίς όμως να καταφέρνουν να συνδεθούν.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η διακοπή του Χ ξεκίνησε σε ορισμένους παρόχους και αναμένεται ότι θα ολοκληρωθεί εντός της ημέρας.

Κόντρα μεταξύ του δικαστή και του Έλον Μασκ

Μετά από πολύμηνο «μπρα ντε φερ» δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου διέταξε την Παρασκευή την αναστολή του Χ θέτοντας προθεσμία 24 ωρών.

Η απόφαση προκάλεσε την αντίδραση του Έλον Μασκ που τόνισε ότι «η ελευθερία της έκφρασης είναι το θεμέλιο της δημοκρατίας και, στη Βραζιλία, ένας μη εκλεγμένος ψευδοδικαστής την καταστρέφει για πολιτικούς λόγους».

Η αντιπαράθεση μεταξύ των δύο πλευρών είναι διαρκής, καθώς ο δικαστής Αλεξάντρ ντε Μοράες έχει τεθεί επικεφαλής της εκστρατείας κατά της παραπληροφόρησης στη Βραζιλία και έχει θέσει στον στόχαστρό του τον Αμερικανό μεγιστάνα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response