Βρετανία: Σκυλιά XL Bully επιτέθηκαν σε ένα 4χρονο κορίτσι – Η απογευματινή βόλτα στο πάρκο που μετατράπηκε σε εφιάλτη

Κοινοποίηση:
ξ,κκ

Συναγερμός έχει σημάνει στο Νότιο Γιορκσάιρ της Βρετανίας, καθώς δύο σοβαρά περιστατικά επιθέσεων από σκυλιά σημειώθηκαν μέσα σε λίγες ημέρες, με θύματα μικρά παιδιά.

Στις 4 Σεπτεμβρίου, λίγο πριν από τις 5:30 μ.μ., η αστυνομία κλήθηκε σε ένα πάρκο στο Σέφιλντ, έπειτα από αναφορές για επίθεση σε ένα 4χρονο κορίτσι από δύο σκυλιά, που πιστεύεται ότι είναι XL Bully. Η μικρή ήταν μαζί με τη μητέρα της και έπαιζε, όταν τα δύο σκυλιά, που ήταν ελεύθερα, πλησίασαν και επιτέθηκαν στο παιδί.

Η επίθεση προκάλεσε τραύματα στο σώμα της, και το κορίτσι μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Ευτυχώς, τα τραύματα δεν είναι απειλητικά για τη ζωή της. Τα σκυλιά εντοπίστηκαν από την αστυνομία και μεταφέρθηκαν σε καταφύγιο μέχρι την ολοκλήρωση της έρευνας.

Δύο ημέρες αργότερα, στις 6 Σεπτεμβρίου, η αστυνομία του Νότιου Γιορκσάιρ δέχθηκε αναφορά για επίθεση σε ένα αγόρι 2 ετών από το σκυλί ενός γείτονα. Το περιστατικό συνέβη όταν το παιδί καθόταν στην αγκαλιά της μητέρας του και ο σκύλος, που πιστεύεται ότι ήταν ράτσας Staffordshire Bull Terrier, επιτέθηκε επανειλημμένα, προκαλώντας του τραύματα. Το αγόρι μεταφέρθηκε επίσης στο νοσοκομείο, και οι τραυματισμοί του δεν θεωρούνται απειλητικοί για τη ζωή του. Ο σκύλος κατασχέθηκε από την αστυνομία και θανατώθηκε.

Ο Αρχιεπιθεωρητής της αστυνομίας του Νότιου Γιορκσάιρ, Τζόναθαν Γκρέιβς δήλωσε: «Συνεχίζουμε να βλέπουμε πρωτοφανή ζήτηση για επικίνδυνα σκυλιά σε όλο το Νότιο Γιορκσάιρ. Προτρέπουμε όλους τους ιδιοκτήτες σκύλων να συμβάλλουν στη διασφάλιση της ασφάλειας όλων. Είστε υπεύθυνοι για τις ενέργειες του σκύλου σας και θα είστε αυτοί που θα βρεθείτε στο δικαστήριο. Παρακαλώ θυμηθείτε ότι τα σκυλιά είναι ζώα και μερικές φορές μπορεί να είναι απρόβλεπτα στη συμπεριφορά τους σε ορισμένες καταστάσεις. Ακολουθήστε τις οδηγίες μας, κατανοήστε το σκύλο σας και την συμπεριφορά του και ζητήστε βοήθεια όπου χρειάζεται».

Η αστυνομία έχει επίσης εκδώσει συμβουλές για τους ιδιοκτήτες σκύλων XL bully, προκειμένου να αποτραπούν παρόμοια περιστατικά:

  • Να βγάζετε το σκύλο σας βόλτα με λουρί σε δημόσιους χώρους
  • Μην αφήνετε τα παιδιά ανυπεράσπιστα με σκυλιά
  • Βεβαιωθείτε ότι το σκυλί σας έχει έναν ασφαλή και άνετο χώρο όταν έχετε επισκέπτες

Τα σκυλιά XL Bully, που είναι τα μεγαλύτερα από τα αμερικανικά bully (νταήδες) σκυλιά, έχουν προκαλέσει ανησυχία στη Βρετανία λόγω της δύναμης που έχουν στα σαγόνια τους. Σύμφωνα με τον σύμβουλο του NHS, Ρίτσαρντ Μπέικερ, «Η ισχυρή δαγκωνιά των σκύλων αυτών προκαλεί πιο σοβαρά τραύματα από άλλες ράτσες, με σπασμένα κόκαλα, σχισμένα δέρματα και κατεστραμμένα νεύρα. Όταν σε δαγκώσουν, δεν σε αφήνουν εύκολα».

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως αναφέρει το BBC, έχει ήδη θέσει σε εφαρμογή αυστηρούς κανόνες για την κατοχή σκύλων XL Bully στην Αγγλία και την Ουαλία, με τους κανόνες να αναμένεται να τεθούν σε πλήρη εφαρμογή στη Σκωτία και τη Βόρεια Ιρλανδία αργότερα το 2024. Οι XL Bully σκύλοι περιγράφονται ως μεγάλα ζώα με μυώδες σώμα, που έχουν πολύ μεγαλύτερη δύναμη από το μέγεθός τους.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Βρετανίας, 16 θάνατοι καταγράφηκαν από επιθέσεις σκύλων στους πρώτους εννέα μήνες του 2023, σε σύγκριση με 6 το 2022. Αν και τα επίσημα στοιχεία δεν καταγράφουν τις επιθέσεις ή τους θανάτους κατά τύπο σκύλου, οι XL Bully σκύλοι έχουν χαρακτηριστεί ως «αναλογικά εμπλεκόμενοι» σε θανάτους από επιθέσεις από το 2021. Το 2022-23 καταγράφηκαν περισσότερες από 9,200 νοσηλείες λόγω δαγκωμάτων σκύλων στην Αγγλία, ενώ το 2023 695 άτομα διώχθηκαν για επιθέσεις σκύλων σε άλλους ανθρώπους, με 570 καταδίκες, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Δικαιοσύνης.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response