«Φρένο» στην έντονη ανησυχία και τον πανικό των πολιτών της Βρετανίας σχετικά με τις ελλείψεις καυσίμων, προσπαθεί να βάλει ο πρωθυπουργός της χώρας Μπόρις Τζόνσον, τονίζοντας σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου ότι «η κυβέρνηση κάνει όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες ενόψει των Χριστουγέννων, όχι μόνο για να εξασφαλίσει τις ανάγκες των πρατηρίων καυσίμων, αλλά για όλη την τροφοδοτική αλυσίδα»
Ο Μπόρις Τζόνσον δέχθηκε σοβαρές πιέσεις να απευθυνθεί στον κόσμο καθώς έχουν στερέψει οι αντλίες στη συντριπτική πλειονότητα των πρατηρίων ενώ για πέμπτη μέρα παρατηρούνται τεράστιες ουρές αυτοκινήτων έξω από τα βενζινάδικα που διαθέτουν ακόμη καύσιμα.
Γι’ αυτό και προέτρεψε τους οδηγούς «να γεμίζουν τα αυτοκίνητα τους με τον κανονικό τρόπο». Απέδωσε δε τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στις επιπτώσεις που έχει η πανδημία στην παγκόσμια οικονομία λέγοντας ότι «αυτή τη στιγμή υπάρχει τεράστια ζήτηση για καύσιμα και οδηγούς φορτηγών σε όλο το κόσμο».
Βρετανία: «Θα χρειαστούν εβδομάδες, αν όχι μήνες, για να επιστρέψει η τροφοδοσία της χώρας στην κανονικότητά της»
Παρ΄ όλα αυτά, όπως επισημαίνουν οι αναλυτές, το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται με κάποιους μάλιστα να τονίζουν ότι «θα χρειαστούν εβδομάδες, αν όχι μήνες, για να επιστρέψει η τροφοδοσία της χώρας στην κανονικότητά της».
Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί άμεσα η κατάσταση, 150 οδηγοί του στρατού ήδη εκπαιδεύονται σε βυτιοφόρα που διαθέτουν οι εταιρείες καυσίμων και μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα είναι έτοιμοι να μεταφέρουν καύσιμα εντός του αστικού ιστού, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Στο πλαίσιο αυτό, η λιανική τιμή των υγρών καυσίμων βρίσκεται πλέον στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας 8ετίας ενώ η βρετανική στερλίνα βρέθηκε χθες, Τρίτη, στο χαμηλότερο επίπεδο της χρονιάς.
Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση για πλήρη έλλειψη σχεδιασμού, ενώ οι υπερασπιστές της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ επισημαίνουν ότι αυτή είναι μόνο η αρχή των επιπτώσεων του Brexit και πως σύντομα η χώρα θα βρεθεί αντιμέτωπη με ακόμη πιο σοβαρά προβλήματα, καθώς ήδη καταγράφονται σοβαρές ελλείψεις εργαζομένων σε νευραλγικούς τομείς, όπως είναι η υγεία και η εκπαίδευση. Όπως παράλληλα τονίζουν, «δεν μπορεί η χώρα να διώχνει τους ξένους και τώρα που τους έχει ανάγκη να τους ζητάει να επιστρέψουν και μάλιστα με πενιχρά κίνητρα».
ουυυυυυυυυσσσστττ ρεεεεε
Καλα να παθουν και που εισαι ακομα η φιλοτουρκη κολορατσα ψοφος σε ολους τους.
ρεεεεεεεε ουυυυυυυσσσσστττ