Βόλος: Νερό θολό και σταγόνα, σταγόνα – Συνεχίζονται οι καθιζήσεις

Κοινοποίηση:
volos-plhmmyra_1

Μετράει τα τραύματά της η κοινωνία του Βόλου και ευρύτερα η Μαγνησία, από το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel που από το βράδυ της Δευτέρας μέχρι και χτες χτυπούσε ολόκληρη τη Θεσσαλία.

Στο Βόλο για τέταρτη ημέρα υπάρχουν τεράστια προβλήματα υδροδότησης σε μεγάλα τμήματα της πόλης. Ακόμη και σε περιοχές όπου χτες ανακοινώθηκε ότι αποκαθίσταται η υδροδότηση, η ροή του νερού ήταν πολύ ασθενική και η ποιότητά του εμφανώς κακή, με θολό χρώμα.
Οι τεράστιες ουρές ανθρώπων που προσπαθούν να αγοράσουν εμφιαλωμένο νερό παραμένουν, παρά τα προκλητικά φαινόμενα κερδοσκοπίας κάποιων επιτήδειων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι προκειμένου να συνεχίζει να λειτουργεί το νοσοκομείο του Βόλου έγινε γνωστό ότι θα υπάρξει τροφοδοσία με νερό από τα κολυμβητήρια.

Οι κάτοικοι του Βόλου σταδιακά ανακτούν τη δυνατότητα να μετακινούνται στους δρόμους της πόλης καθώς καθαρίζονται από τα φερτά υλικά στις γειτονιές που επλήγησαν από τα πλημμυρικά φαινόμενα.

Στην δυτική πλευρά της πόλης και τα όρια του αστικού ιστού, που διαρρέει ο χείμαρρος Ξηριάς που καταλήγει στον ομώνυμο υγρότοπο, οι εικόνες της καταστροφής είναι σοκαριστικές, στις δύο όχθες και τις υποδομές που τον διασχίζουν, όπως ο Περιφερειακός Βόλου, οι λεωφόροι Λαρίσης και Αθηνών, οι γέφυρες πάνω από αυτόν και πολλά παρακείμενα κτίρια και χώροι.Ιδιαίτερος προληματισμός υπάρχει για την προ δύο μηνών παραδοθείσα γέφυρα στον Ξηριά, που έχει υποστεί τεράστιες ζημιές. Οι μομφές αφορούν το σχετικά χαμηλό της ύψος και τον τρόπο με τον οποίο διαμορφώθηκαν οι μεσαίες κολώνες της. Τα νερά την σκέπασαν και στη συνέχεια κατέστρεψαν όλες τις γύρω υποδομές, αχρηστεύοντάς την.

Η συγκέντρωση τεράστιου όγκου φερτών υλικών στο λιμάνι του Βόλου έχει επίσης προκαλέσει τεράστια προβλήματα καθώς δεν μπορούν να προσεγγίσουν με ευκολία πλοία, ειδικά αυτά της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με τις Σποράδες. Την Πέμπτη έγινε γνωστό ότι παρέμεναν αποκλεισμένοι στη Σκόπελο δεκάδες επιβάτες του EXPRESS SKIATHOS, ενώ είχε προηγηθεί η αποκάλυψη αντίστοιχης περιπέτειας εκατοντάδων επιβατών στο Super Star.

Εξάλλου, 185 άτομα που παρέμεναν εγκλωβισμένα στο νότιο Πήλιο (μεταξύ άλλων σε Μηλίνα, Μικρό και Πλατανιά), έφτασαν χτες βράδυ στο Βόλο με μικρό επιβατηγό σκάφος.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι παραμένουν εγκλωβισμένοι περίπου 200 άνθρωποι στο Χορευτό, με τα τρόφιμα και το νερό να εξαντλούνται.

Στον ορεινό όγκο στο Πήλιο, οι καταστροφές είναι επίσης τεράστιες, όπως καταγράφουν τόσο οι μαρτυρίες όσο και οι κάμερες των ΜΜΕ. Με την βοήθεια του Στρατού τοποθετείται γέφυρα στα Καλά Νερά, προκειμένου να αποκατασταθεί η σύνδεση με το Βόλο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: