Βόμβα στο Ρέθυμνο: Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών ατόμων

Κοινοποίηση:
elliniki astinomia (7)_7

Σημαντική εξέλιξη σημειώθηκε στην υπόθεση απάτης που διαπράχθηκε στο Ρέθυμνο, καθώς οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ρεθύμνου κατάφεραν να εξιχνιάσουν την υπόθεση και να σχηματίσουν δικογραφία σε βάρος τριών ατόμων. Οι κατηγορούμενοι φέρονται να εμπλέκονται σε απάτη που είχε ως θύμα μια ημεδαπή γυναίκα, από την οποία απέσπασαν συνολικά το ποσό των 6.305 ευρώ.

 

Η απάτη εκτυλίχθηκε στις 4 Απριλίου, όταν ένα άτομο επικοινώνησε τηλεφωνικά με τη γυναίκα, προσποιούμενο ότι ήταν υπάλληλος εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας. Με το πρόσχημα ότι θα της επιστραφούν χρήματα, την καθοδήγησε να μεταφέρει το χρηματικό ποσό μέσω ηλεκτρονικής τραπεζικής σε δύο διαφορετικούς τραπεζικούς λογαριασμούς.

Ακολούθως, οι αρχές κατάφεραν να εξακριβώσουν τα στοιχεία των δικαιούχων των τραπεζικών λογαριασμών καθώς και του κατόχου της τηλεφωνικής σύνδεσης. Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνου, με στόχο την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και τη σύλληψη όλων των εμπλεκομένων.

Από πλευράς της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης με αφορμή το παραπάνω περιστατικό και με στόχο την αποφυγή εξαπάτησης των πολιτών από επιτήδειους, συμβουλεύει:

«Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με άτομα που τηλεφωνούν και συστήνονται ψευδώς ως υπάλληλοι εταιρειών ΔΕΚΟ ή λογιστές και με το πρόσχημα της επιστροφής χρημάτων ή της καταβολής επιδομάτων, σας ζητάνε την καταβολή χρηματικών ποσών ή την παροχή στοιχείων λογαριασμών ή κωδικών ηλεκτρονικής τραπεζικής για την πραγματοποίηση συναλλαγών. Να ενημερώνετε άμεσα τις αστυνομικές Αρχές σε κάθε περίπτωση που αντιλαμβάνεστε τέτοιες συμπεριφορές, ακόμα και στην περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.

Συμβουλές σχετικά με την αποφυγή εξαπάτησης είναι διαθέσιμες στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr) στην ενότητα Οδηγός του Πολίτη».

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response