Βόμβα NYT: Εκεχειρία στη Γάζα, ακόμη και με τη Χαμάς στην εξουσία θέλουν ισραηλινοί στρατηγοί – Κιότεψαν οι Εβραίοι χασάπηδες…

Κοινοποίηση:
875_6feaf894-b096-4e01-849d-d0aa07eec7f4

Τη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα ακόμη κι αν παραμείνει η Χαμάς στη διακυβέρνηση του αποκλεισμένου θύλακα επιθυμεί η στρατιωτική ηγεσία του Ισραήλ σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times.

Σύμφωνα με το αμερικανικό δημοσίευμα, που επικαλείται έξι νυν και πρώην αξιωματούχους ασφαλείας, οι ανώτεροι στρατιωτικοί υποστηρίζουν ότι μια μόνιμη κατάπαυση του πυρός είναι ο καλύτερος τρόπος για να απελευθερωθούν οι εναπομείναντες όμηροι και ότι ο ισραηλινός στρατός πρέπει να ανασυντάξει δυνάμεις πριν από έναν πιθανό πόλεμο με τη Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

Και ενώ οι New York Times δεν υπεισέρχονται σε λεπτομέρειες δεν άργησε να έρθει η αντίδραση του ισραηλινού στρατού. Όπως αναφέρουν πηγές σημειώνει ότι είναι «αποφασισμένος να συνεχίσει να πολεμά μέχρι να επιτύχει τους στόχους του πολέμου — την καταστροφή των στρατιωτικών και κυβερνητικών δυνατοτήτων της Χαμάς, την επιστροφή των ομήρων και την ασφαλή επιστροφή των κατοίκων στα σπίτια τους σε βορρά και νότο».

«Θα τερματίσουμε τον πόλεμο μόνο αφού πετύχουμε όλους τους»

Αντίθετα με τα όσα αναφέρει το αμερικανικό δημοσίευμα, ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου εκτίμησε πως σύντομα θα ολοκληρωθεί το βασικό στάδιο της στρατιωτικής επιχείρησης εναντίον του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

«Πλησιάζουμε στην ολοκλήρωση της επιχείρησης για την εξάλειψη του τρομοκρατικού στρατού της Χαμάς», είπε ο Νετανιάχου, υποδεχόμενος απόφοιτους της Σχολής Εθνικής Άμυνας στην Ιερουσαλήμ. «Θα συνεχίσουμε να πολεμάμε τους εναπομείναντες (σ.σ. μαχητές της Χαμάς)», διαβεβαίωσε.

Παράλληλα επέκρινε τις «ανώνυμες πηγές» του στρατού που επικαλούνται οι New York Times. «Δεν ξέρω ποιες είναι αυτές οι πλευρές που δεν κατονομάζονται, αλλά εγώ το ξεκαθαρίζω κατηγορηματικά: Δεν θα συμβεί αυτό», ανέφερε ο Νετανιάχου σε δήλωση που εκδόθηκε από το γραφείο του. «Θα τερματίσουμε τον πόλεμο μόνο αφού πετύχουμε όλους τους στόχους, όπως η εξάλειψη της Χαμάς και η απελευθέρωση όλων των ομήρων μας».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ο Μπαηντεν ειπε “ΑΝ δεν σταματησουν οι Ισραηλινοι την επιχειρηση θα δουνε τι θα παθουν”

Leave a Response