Βlack Friday: Τερατώδης αύξηση πωλήσεων στην Ελλάδα

Κοινοποίηση:
2554824

Τρία χρόνια μετά την έναρξη του φαινομένου Black Friday και στην Ελλάδα, διαπιστώνεται πως η διεθνής αυτή πρακτική έχει ιδιαίτερη απήχηση στον Έλληνα καταναλωτή.
Η αύξηση του τζίρου στην ελληνική αγορά φθάνει το τερατώδες ποσοστό του 2.600%, όπως καταγράφει έρευνα του βρετανικού «Guardian» και της ιστοσελίδας black-friday.global, η οποία διεξήχθη σε 55 αγορές ανά τον κόσμο. Το εν λόγω ποσοστό κατατάσσει τη χώρα μας στην 4η θέση διεθνώς, ανάμεσα στα κράτη που καταγράφονται στη σχετική λίστα. Πάνω από την Ελλάδα βρίσκονται το Πακιστάν (11.525%), η Ουγγαρία (9.750%) και η γειτονική Ιταλία (4.516%). Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει, με μικρή διαφορά από την Ελλάδα, η Νότιος Αφρική με ποσοστό 2.571%. Τελευταία στη λίστα «φιγουράρει» η Ταϊλάνδη, με ποσοστό αύξησης 46%.

Όπως αναφέρει ο «Guardian», το φαινόμενο είναι παγκόσμιο και ανήμερα της Black Friday οι πωλήσεις σε πολλές χώρες εκτοξεύονται, συμπεριλαμβανομένου και του Ην. Βασιλείου.

Σύμφωνα με τη μελέτη, οι πωλήσεις στα κράτη που συμμετείχαν στην έρευνα αυξάνονται κατά μέσον όρο κατά 624%!

image

Οι αριθμοί αποτυπώνουν την καταναλωτική «φρενίτιδα» που επικρατεί την ημέρα αυτή τόσο στην Ελλάδα όσο και σε πολλές ακόμη χώρες του εξωτερικού.

Τι αγοράζουν οι Έλληνες online την Black Friday

Σύμφωνα με τα στοιχεία της PayPal, η Black Friday και η Cyber Monday γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλείς ανάμεσα στους Έλληνες καταναλωτές – τις ημέρες αυτές το e-shopping αυξήθηκε κατά 50% και περισσότερο από 20% σε ετήσια βάση το 2017, σε σύγκριση με τα αντίστοιχα νούμερα το 2016. Η πιο σημαντική κατηγορία για τις αγορές της «Μαύρης Παρασκευής» το 2017 ήταν η ένδυση και ο συγκεκριμένος όγκος αγορών κατά τις εκπτώσεις αυτές ήταν σχεδόν τέσσερις φορές υψηλότερος σε σχέση με τον ετήσιο μέσο όρο. Παραδοσιακά, οι ημέρες ελκυστικών προσφορών συνδέονται με το διασυνοριακό εμπόριο, αλλά και οι εγχώριοι παίκτες φαίνεται να παρουσιάζουν καλά αποτελέσματα: όσο διαρκεί η Black Friday, περισσότερο από το 32% των δαπανών στην Ελλάδα μέσω PayPal καταλήγει σε τοπικούς εμπόρους.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: