ΓΕΛΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ! ΠΟΥ ΠΑΤΕ ΡΕ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΔΕΣ ΜΕ ΔΑΥΤΟΥΣ; ΠΟΙΑ ΨΕΥΤΟΝΟΜΑΤΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΔΟΧΟΙ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ. ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΪ, Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΠΡΟΣΩΠΟ “ΦΩΤΙΑ” ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ “ΣΦΑΙΡΑ”

Κοινοποίηση:
Καταγραφή

Όλα θα φανούν το προσεχές διάστημα…
Η συντριπτική ήττα στις εκλογές της 25ης Ιουνίου είχε εκ των πραγμάτων βάλει τον ΣΥΡΙΖΑ σε τροχιά εξελίξεων.

Όλοι περίμεναν τις αντιδράσεις του Αλέξη Τσίπρα και αυτές ήρθαν!!!

Μετά από τρία 24ωρα, αρχικώς υπέβαλε την παραίτηση του ενώπιον του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος, και αμέσως μετά -σε μία άδεια αίθουσα στο Ζάππειο Μέγαρο, χωρίς να περιβάλλεται από κάποιον άλλον- γνωστοποίησε την απόφαση του με μία δήλωση προς τον Τύπο.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδονται το Σάββατο θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, όπου θα αποτυπωθεί η εικόνα του οδικού χάρτη της επόμενης ημέρας.

Μεταβατική πρόεδρος αναμένεται, εκτός αποροόπτου, η Όλγα Γεροβασίλη, που είναι πρόσωπο κοινής αποδοχής και οδηγήσει το κόμμα στην διαδικασία της εκλογής νέας ηγεσίας.

Όλα, υποτίθεται, πρέπει να γίνουν γρήγορα.

Ποια θα είναι πράγματι η επόμενη μέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ;;;;

Χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα στο τιμόνι, δεν υπάρχει στον ορίζοντα, αυτή την στιγμή, νέος ηγέτης που θα κερδίσει τους διεθνιστές, προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει ξανά κυβέρνηση ή να παραμείνει έστω αξιωματική αντιπολίτευση!

Στην παρούσα φάση, αυτό που δείχνει να επικρατεί είναι η άποψη πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ, όπως είπε και η εκσυγχρονίστρια, Άννα Διαμαντοπούλου. Στην πραγματικότητα, αυτό που φέρεται να επιδιώκεται να συμβεί είναι το ΠΑΣΟΚ να ξανανέβει παίρνοντας πίσω τον χαμένο κορμό του, ο οποίος χάρισε στον ΣΥΡΙΖΑ την εξουσία!

Εκ των πραγμάτων, ο εκλεκτός για να βρίσκεται πίσω από τον Μητσοτάκη για την ώρα λέγεται Νίκος Ανδρουλάκης!

Το τι θα συμβεί όμως μένει να φανεί. Η επιλογή του επόμενου ηγέτη στον ΣΥΡΙΖΑ θα δείξει αν το κόμμα θα «αναγεννηθεί» με το ίδιο ή νέο όνομα ή αν θα χάσει όσα του δόθηκαν, προκειμένου να κυβερνήσει το 2015! Χωρίς τον κορμό του Βαθέος ΠΑΣΟΚ (ήδη έχουν ξεκινήσει αποχωρήσεις πασοκογενών στελεχών) το μέλλον για τον ΣΥΡΙΖΑ προδιαγράφεται δυσοίωνος.

Τι ακούγεται για την διαδοχή

Το όνομα της Έφης Αχτσιόγλου ακούγεται ως το επικρατέστερο στην κούρσα της διαδοχής του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος παραιτήθηκε σήμερα από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αιφνιδιάζοντας τους συντρόφους του.

Καταγραφή

Στο όνομα της 38χρομης κας Αχτσιόγλου αναφέρεται και το Associated Press τονίζοντας ότι η Έφη Αχτσιόγλου, πρώην υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, έχει λάβει υποστήριξη από τμήμα του κόμματος για να διεκδικήσει ηγετικό ρόλο, αλλά δεν έχει συζητήσει δημόσια τα σχέδιά της.

Για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ακούγεται και το όνομα του Ευκλείδη Τσακαλώτου αλλά σύμφωνα με πληροφορίες  δεν είναι σίγουρο ότι ο ίδιος θέλει να είναι υποψήφιος εκτός και αν δεχθεί αφόρητες πιέσεις από τους συντρόφους του της Ομπρέλας.

Καταγραφή

Τις τελευταίες ώρες φιγουράρει και το όνομα του Αλέξη Χαρίτση ο οποίος και στις δυο πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις βγήκε μπροστά χωρίς ακραίο λόγο και έχει χτίσει ένα ηγετικό προφίλ.

Καταγραφή

Οι γνωρίζοντες την ανθρωπογεωγραφία του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι δεν θα ήταν απίθανο να προταθεί και το όνομα του Διονύση Τεμπονέρα ο οποίος στην προεκλογική μάχη της 25ης Ιουνίου είχε οριστεί επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής και είχε αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις.

Καταγραφή

Όμως, το πρόβλημα με τον κ. Τεμπονέρα είναι ότι δεν έχει εκλεγεί βουλευτής και αυτό θα οδηγούσε σε διαρχία τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό, δεν θα λειτουργούσε ανασταλτικά αν οι επόμενες εκλογές ήταν σε 1 χρόνο αλλά με νωπή την λαϊκή εντολή δεν θα είναι καλό για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να έχει έναν αρχηγό ο οποίος δεν θα μπορεί να τον εκπροσωπεί στο κοινοβούλιο. Αυτό, λειτούργησε ανασταλτικά για παράδειγμα στο ΠΑΣΟΚ.

«Και είναι και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο διευθυντής του Έτερον. Είναι ένα πρόσωπο το οποίο εμφανίστηκε στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα τις τελευταίες ημέρες πριν της κάλπες της 25ης Ιουνίου με την επίσημη δήλωση στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ. Είχε κινητοποιήσει τότε αρκετές συζητήσεις ήδη από τότε αλλά ο ίδιος δηλώνει ξεκάθαρα ότι δεν είναι πρόθυμος να διεκδικήσει την ηγεσία» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Σωτήρης Μπολάκης μεταφέροντας όλο το ρεπορτάζ από την Κουμουνδούρου.

Εμείς το πρωί της Παρασκευής στην εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ προτείνουμε τον δικό μας υποψήφιο-α ,ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ “ΣΦΑΙΡΑ”.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

29 Σχόλια

  1. Βάλτε τον καροτάκια που έπινε τα ούρα του να γελάμε κάθε φορά που θα τον βλέπουμε.Ντουγρού για το 3% θα πάτε και πολύ σας είναι ανθέλληνες προδότες

  2. ΤΕΛΟΣ. ο κοσμος δοκιμασε και εμαθε. ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΟΥΝ στα στενα των εξαρχειων ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΩΡΟς ΤΟΥς

  3. θελουμε πολακη αρχηγο κομματος να αρχιζει να τρεμει η κουλααα….

  4. Και μετά να βγάλει ο Τσίπρας και οι υπόλοιποι σύντροφοι τα παιδιά τους από το ιδιωτικό και να τα πάνε στο δημόσιο με τα παιδιά του λαθρομετανάστη! Αλλιώς βάλτε την Τασία που έλεγε για λαθρομετανάστες που λοιάζονται αλλά νομίζω την κόρη της την έβαλε στη Βουλή! Τρίτη λύση βάλτε τον Μηταράκη να πάει πάλι στο Μπαγκλαντές και στο Πακιστάν και αντί να φέρει μετανάστες με απευθείας πτήσεις, να σας φέρει με απευθείας πτήση τον νέο αρχηγό! Ε ρε γέλια για τον προδότη της Μακεδονίας που ήθελε να μείνει και οι σύντροφοι τον πετάξανε κλωτσηδόν! Δεν έγινε και δημοψήφισμα να το αλλάξει πάλι, όπως το 2015 ο λαθρολάγνος προδότης.

  5. Και Λεσβιες – Γκει – Αμφιδρομοκωλάριοι – Τραβελια – Εσωρουχάκηδες – Κυλοτάκηδες – Καροτάκηδες – Μπανανάκηδες – Αγγουράκηδες – Τρισγαμοι, Τρισάρχιδοι- Κοψοπουτσομουνηδες – Βαθυκόληδες και Οπισθογεμείς η Κοινοβουλευτικη ομαδα του Συριζα, και αυτο ^ στον κώλο του Τσιπρα

  6. Το Κασιδιάρη θέλετε κατά βάθος αλλά φοβάστε να το πείτε.

  7. Για να διευκολύνω λίγο τις διεργασίες ανάδειξης νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ, έχω να κάνω την εξής πρόταση:
    Γιατί δεν εκλέγετε για πρόεδρο εκείνη την κυριούλα, που έλεγε ότι «οι λαθρομετανάστες λιάζονται στην Ομόνοια»? Κυρα-Τασία δεν την έλεγαν? Είναι η πλέον κατάλληλη παλιάτσος για να αναλάβει ένα τόσο μεγάλο τσίρκο…

    Πέρα τώρα από την πλάκα, εύχομαι ολόψυχα «να πάνε στα τσακίδια» οι προδότες του ονόματος της Μακεδονίας!!

  8. τον καιρίδη του κούλη…
    τον μπουστάρα ….

  9. Την Αικατερίνη ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ την πρότεινε κάποιος;

  10. Ούτε ελληνικά δεν ξερει ο Τσακαλώτου και θέλει να γίνει αρχηγός

  11. Το μονο ατομο που ξερει να μιλαει κατα τη γνωμη μου …και μου φαινεται σοβαρο παιδι ειναι ο Δ. Τεμπονερας.
    Ολοι οι αλλο ιειναι ειναι μια απο τα ιδια.

  12. ΠΟΛΑΚΗΣ ΜΟΝΟ!!!
    ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΑΝΕ ΓΙΑ 3% ΚΑΡΦΩΤΟΙ!!!

  13. πρ@δ@τες ειναι ολοι!!!! ολο το λεγομενο δημοκρατικο τοξοειναι οι συγχρονοι εφιαλτες που εδειξαν το δρομο στους βαρβαρους για να εισβαλουν στην πατριδα μας και να την σκλαβωσουν!!!!!
    κρεμ@λες νεο γουδι χρειαζεται για να παρει τα ισια της η χωρα!!!!!

  14. Ότι και να κάνουν ένα ανθελληνικό και ανώμαλο κόμμα είναι να πάνε εκεί στο 3% και να μην ξανα ασχοληθούν με την χώρα… Γεμίσαμε με λαθροπιθικια και λοατκι… Προδότες στον αγύριστο 🖕🖕🖕

  15. η παραίτηση Τσίπρα στην ηλικία του είναι εντυπωσιακή και δείχνει άνθρωπο με αρχές, τον παραδέχομαι!!! κρίμα να πάει τόσο χάλια στις εκλογές δεν του άξιζε.

    1. Τι λες ρε τρελέ; Για το αν έχει αρχές ή όχι, μπορείς να ρωτήσεις τον Αλαβάνο. Άιντε, 2,5%..

  16. όλοι μαζί με τους ΝΔουλους και Κιναλίτες Κκεδες θα σώσουν την χώρα

  17. Έτσι ή αλλιώς,με τον έναν ή τον άλλο αυτό που θα παίξει ρόλο από το κέντρο και αριστερά είναι το μεγαλύτερο brand name της μεταπολίτευσης, το ΠΑΣΟΚ. Έτσι σιγά σιγά και αν βρουν και ένα όνομα όχι το γιδοβοσκο θα αρχίσει να χτίζεται ο δικομματισμός. Θα δείξει γιατί πολύ απλά τα νούμερα δεν βγαίνουν με δύο κόμματα στα κεντροαριστερά.

  18. Προτείνω τον Ζανίνο της Κεφαλλονιάς τον καθηγητή της μπούρδας Φαραντούρη, θα πέσει πολύ γέλιο

  19. Όχι την πουτάνα του Τόμσεν, το βρωμοπρεζάκι, το τσουλί.

  20. Τώρα ποιος γ@μ…@ι; Προς όλους τους αριστερούς ανθελληνες για τό σύνθημα τους τόσο καιρό.Παντως οι Θεσσαλονικείς δεν ξεχνάμε τί έκανε ο σύριζα καί δεν πρέπει να περάσει έτσι.

  21. Απο που κι ωσπου, η σιγουρια οτι ο Κουλης θα παραμεινει στην εξουσια τα επομενα 4 χρονια? Ξερετε, σε 24 ωρες στην Πολιτικη, μπορει να ερθουν τα πανω-κατω.
    Κανεις δν ξερει τι μπορει να παει στραβα στη βαρδια, του οποιουδηποτε Κουλη.

  22. Γιατί Μακελειό να τους προτεινεις κάποιο όνομα για αρχηγό ? Σε ένα προδοτικό κόμμα ,αστους να διαλυθούν τελειως οι προδότες .

Comments are closed.