ΓΙΑ ΚΟΙΤΑΧΤΕ ΜΕΝΟΥ ΟΙ ΤΡΑΓΟΠΑΠΠΕΣ!!! Ο ΛΑΟΣ ΠΕΙΝΑΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΣΟΡΜΠΕ ΑΠΟ ΛΕΜΟΝΑΚΙ!! ΟΥ ΝΑ ΜΟΥ ΧΑΘΟΥΝ!! ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΟΥ ΣΑΜΟΥΗΛ ΣΤΟ ΚΟΥΓΚΙ!!! ΚΛΕΦΤΕΣ! (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
ΘΕΣΣ

TO μενού κατά την ορκωμοσία του Θεσσαλονίκης

MENOY

Το παρασκήνιο και το λουκούλλειο γεύμα που παρέθεσε ο Φιλόθεος εν μέσω νηστείας σε πεντάστερο

Ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη νθρόνισητουνέου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης με φιλέτο φαγκρί! εσσαλονίκηςμεφιλέτοφαγκρί!

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και τις πρέπουσες τιμές έγινε το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023 η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Φιλοθέου.

Παρά τη βροχόπτωση οι αρχές της πόλης, ο ιερός κλήρος και ο ευσεβής λαός συγκεντρώθηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της του Θεού Σοφίας -ο οποίος είχε προετοιμαστεί κατά υποδειγματικό τρόπο- για να υποδεχθεί τον νέο ποιμενάρχη της Θεσσαλονίκης ο οποίος παραλαμβάνει το σκάφος της τοπικής αυτής εκκλησίας για να το μεταφέρει στη νέα εποχή. Λαόςκαι ιερός κλήρος αναφώνησαν την ευχή-ιαχή «άξιος» και συμπροσευχήθηκαν στην τελετή ενθρόνισης η οποία αποτελεί αναπόφευκτα ένα ιστορικό γεγονός για την συμπρωτεύουσα.
Η τελετή μπορεί να μην συγκέντρωσε πλήθος κόσμου λόγω κακοκαιρίας είχε όμως την αίγλη παλαιών ενθρονίσεων. Η παρουσία του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου, ο οποίος ήταν μέχρι χθες Τοποτηρητής της Ι. Μητροπόλεως μετά την πα-
ραίτηση του Μητροπολίτη κ. Ανθίμου, έδωσε άλλη βαρύτητα. Επιπλέον ξεχωριστή ήταν η παρουσία της οικογένειας του νέου Μητροπολίτη,καθώς δίπλα του εμφανώς συγκινημένες ήταν η μητέρα και η γιαγιά του.

Μετά το τέλος της τελετής ενθρονίσεως ο νέος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης παρέθεσε δείπνο προς τιμήν του Αρχιε-
πισκόπου, των Αρχιερέων, των εκκλησιαστικών παραγόντων και άλλων επισήμων σε πολυτελές ξενοδοχείο της πόλης που βρίσκεται στην εμβληματική περιοχή των Λαδάδικων. Ωστόσο αν και βρισκόμαστε στη δεύτερη πιο μακρά περίο-
δο νηστείας μετά τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή που είναι η νηστεία των Χριστουγέννων, γνωστή στη

γλώσσα του ορθοδόξου λαού μας και ως σαραντα(η)μερο, και άρχισε από τις 15 Νοεμβρίου, τα δελεαστικά γκουρμέ εδέσματα ήταν μέσα από ευφάνταστους καλλιτεχνικούς τρόπους παρουσιασμένα και άκρως λουκούλλεια. Όπως διέρρευσε, και συζητείται έκτοτε αρνητικά , σε αυτή τη χλιδάτη δεξίωση οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να

απολαύσουν μεταξύ άλλων στο πρώτο πιάτο γαρίδα ποσέ, στο δεύτερο πιάτο κανελόνι με χταπόδι, και στο κυρίως τρίτο πιάτο φιλέτο φαγκρί, συνοδεία με λευκό ή κόκκινο, γλυκό, φρούτα.

Όλα αυτά αποκαλύπτουν μια νοοτροπία που απάδει του κύρους του εκκλησιαστικού λειτουργήματος.

Eφημερίδα “ΜΑΚΕΛΕΙΟ”

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

20 Σχόλια

  1. Αξιότιμε κ. Χίο, ποίος λαός & πλήθος, στον γύρω χώρο γύρω στα 300 άτομα, ενώ εσωτερικά κανείς! Αφού είχε κατακλυσθεί ο Ιερός Ναός, από Μητροπολίτες, πολιτικούς, Δημοσίους Υπαλλήλους!
    Τώρα τα κόκαλα, σίγουρα του ΣΑΜΟΥΗΛ, του Πατριάρχου Γρηγορίου Ε΄, μέχρι και ποιο πρόσφατα Αυγουστίνου Καντιώτου θα τρίζουν…

  2. Το τριωδιο δεν αρχισε ακομα, περιμενετε τρεις μηνες

  3. Η νηστεια δεν ειναι μονο στο κρεας και ζωικα αλλα και στη γευση και την ποσοτητα. Υπαρχουν νηστησιμα φαγητα και γλυκα που την κανεις ταρατσα. Αλλα υπαρχουν αστεγοι ή φτωχοι που διαβιουν με λιγο τυρακι η ενα αυγουλακι ή μια κονσερβα ζαμπον απ τις ληγμενες που χαριζουν τα σουπερμαρκετ. Αυτοι δηλαδη δεν νηστευουν και αμαρτανουν ενω εσεις αρχιερεις και φαρισαιοι με το φαγκρι και τις αλλες λιχουδιες νηστευετε και δεν αμαρτανετε εε; Αλλα αφου υπαρχουν ηλιθιοι που πληρωνουν ακομα τα μαγαζια που εχετε στησει στο ονομα του θεου και ονομαζεται ταχα ναους….

  4. Μασαμπούκιασαν μαρμελάδα σύκου οι τσιγκολελέτες.

  5. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΛΟΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΠΟΥ ΤΙΜΟΥΝ ΤΟ ΡΑΣΟ ΠΟΥ ΦΟΡΟΥΝ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΝΑΞΙΟΙ

  6. Ανες και Καιαφες η εξελιξη της Εκκλησιας! Δημοσια υπαλληλακια της χλιδης!

  7. Ήταν αγαπητός στο λαό, μπορούσε να συγκεντρώσει εύκολα 1.500.000 κόσμο στο Σύνταγμα, αγαπούσε τα ήθη, έθιμα και παραδόσεις των Ελλήνων, ήταν ο μοναδικός που φοβόταν το σύστημα γιατί δεν μπορούσε να τον αντιμετωπίσει. Ήταν και σχετικά νέος άρα και σήμερα θα ήταν το εμπόδιο τους. Ήταν αγαπητός και στη νεολαία. Ήταν……. για αυτό τον έβγαλαν απ’τη μέση. Ο μακαριστός αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος ήξεραν ότι τους χαλάει τη σούπα. Οι υπόλοιποι είναι του συστήματος φαϊ, μπίζνες και Άγιος ο Θεός.

  8. Όλοι αυτοί,ο κλήρος γενικά,ανήκουν στην κοσμική εκκλησία-η οποία έχει προ πολλού εκκοσμικευθεί-και όχι στην πνευματική εκκλησία του Κυρίου Ιησού Χριστού.Σε ποιά μισθοδοσία ήταν εγγεγραμμένος ο Ιησούς και οι μαθητές του;Στου Ηρώδη,των Φαρισαίων,του Ποντίου Πιλάτου,του Καίσαρα;Και αργότερα οι απόστολοί του.Σε καμιά!Διότι όταν ο άλλος σε πληρώνει,θα πρέπει να κάνεις ό,τι σου λέει.Ιδιαίτερα στη σύγχρονη εποχή,η Ελληνική Χριστιανική Εκκλησία έχει αποδείξει ότι είναι στις υπηρεσίες-με το αζημίωτο-του Καίσαρα.(Δηλ.πολιτικός ή στρατιωτικός ηγέτης).Αποδεικνύεται επίσης ο κλήρος και επιχειρηματίας.Εκκλησιαστική περιουσία κ.λ.π.
    Επίσης κάτι άλλο.Ποιός έδωσε δικαίωμα στον κλήρο να καθιερώνει αγίους;Έτσι προκρίνεις την κρίση Του Θεού!Γιατί είναι βέβαιον πως Ο Θεός στη μεγάλη Του κρίση θα τους έχει και πάλι αγίους;Πού ξέρεις εσύ εκκλησία τι ακριβώς έχει κάνει ο καθένας τους.(Απουσιάζει και ο Γρηγόριος,διαφορετικά θα συζητούσαμε).

  9. Καλα κανουν. Δεν ειναι ηλιθιοι οπως το χριστεπωνυμο πληρωμα ……

  10. ΧΡΙΣΤΟΥΛΗ ΜΟΥ ΑΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΣ ΞΑΝΑ ΣΤΗ ΓΗ ΑΥΤΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΘΑ ΣΕ ΣΤΑΥΡΩΝΑΝ! ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΑΓΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΚΛΗΡΙΚΟΙ, ΛΑΙΚΟΙ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΙΟΙ ΜΟΝΑΧΟΙ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ.

  11. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ
    ΕΛΑ ΕΔΩ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΠΑΔΙΑ
    (των έξη παιδιών και να τους ζήσουν)
    ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΣΑΜΠΑ ΦΑΓΗΤΟ
    ΤΣΑΜΠΑ ΚΑΦΕΔΕΣ
    ΤΣΑΜΠΑ ΤΣΙΠΟΥΡΑΚΙΑ
    (εννοείται απρόσκλητος στο μαγαζί)

  12. ΡΕ ΦΙΛΕ ΟΙ ΑΔΕΛΦΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΤΟ ΚΡΕΒΒΑΤΙ.ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΙΣ ?

  13. Έρχονται 2 στην σειρά μετά τα πολιτικά μαμούνια που έχουν κατακλεψει το κρατος, μίζα… μπιζνα… και φαΐ πολύ φαΐ … για αυτό κ ο κόσμος δεν πατάει πια στην εκκλησία κάνει την προσευχή σπίτι του πιστεύει με την καρδιά κ την ψυχή του, δεν δίνει ούτε μια ευρώδραχμή στους ΠαΠαμασονους.
    Ετσι είναι όταν πληρώνει ο μαλακάς φορολογούμενος που δεν έχει ούτε υγεία, ούτε παιδεία ούτε δρόμους, ούτε πια τα βασικά.

  14. Πάντα έτσι ήταν, τι περιμένατε ασκητες με κουρελιασμένα ράσα να τρώνε χόρτα που θα μαζεύουν από το βουνό. Οι αρχιερείς πάντα ήταν, αν όχι όλοι, η πλειοψηφία τους άνθρωποι βουτηγμένοι στην χλιδή και στους επίγειους “παραδεισους”.

  15. Φίλε FLIPPOS : Μα δεν έχουν θωρακισμένες Mercedes…. Smartakia έχουν (Βλέπε Δημητριάδος όπως έχει δηλώσει)…. Α, ρε ζώα που είμαστε…. Καλά να πάθουμε…. 41“%….. Μετά το μακαριστό Χριστόδουλο τίποτε……

  16. Και ποιός επλέρωσε ρε παιδιά????? Πληρώνουμε τα κόκκινα στριγγάκια αλλά και τα σορμπέ????

  17. Απλά, ο Χριστός μετακινούνταν με γαϊδούρι, ο χιτώνας του από λινατσα, οι δεσποταδες με θωρακισμένες mercedes, τα άμφια ολόχρυσα, η τιάρα ολόχρυση και ζουν σε παλάτια, και σχεδόν όλοι υπέρβαροι, να τους χαιρόμαστε

    1. Α όχι σε παρακαλώ, δεν έχουν όλοι Mercedes. Κάποιοι έχουν BMW και Audi.

Comments are closed.