ΓΟΝΑΤΙΖΟΥΝ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ: Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΤΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙΑ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ! ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΟΒΟΥΝ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΑΝΑΒΟΥΝ ΤΖΑΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΣΤΑΘΟΥΝ! ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

Κοινοποίηση:
ΑΚΡΙΒΕΙΑ

Η ακρίβεια συνεχίζει να αδειάζει το πορτοφόλι των ελληνικών νοικοκυριών, καθώς τα βασικά καταναλωτικά προϊόντα συνεχίζουν να ακριβαίνουν. Μέσα σε αυτή την κατάσταση οι έλληνες σκέφτονται να βάλουν «κόφτη» και στην αγορά τροφίμων.

Τα νοικοκυριά έχουν ήδη κόψει έξοδα σε βασικές κατηγορίες προϊόντων όπως ρούχα, παπούτσια, βιβλία, παιχνίδια, προϊόντα ομορφιάς.

Στο «τραπέζι» έπεσε και η μεταρρύθμιση που μελετά το υπουργείο Ανάπτυξης σχετικά με τη λειτουργία της αγοράς και του εμπορίου. Παράλληλα, συζητήθηκαν και οι δυνατότητες διεύρυνσης της πρωτοβουλίας για προϊόντα με μόνιμη μείωση τιμής που ήδη προσεγγίζουν τα 1.000.

Η κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να εντείνει τον πόλεμο κατά του «πληθωρισμού της απληστίας» βάζοντας στο στόχαστρο τις πολυεθνικές.

Το υπουργείο Ανάπτυξης επιδιώκει να σφίξει περισσότερο τα λουριά έχοντας δώσει εντολή στην αρμόδια Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) για αυστηρούς ελέγχους σχετικά με τη διατήρηση του πλαφόν στα περιθώρια κέρδους των επιχειρήσεων.

Κόβουν τα… τρόφιμα

Η ακρίβεια οδηγεί εκείνους που άλλοτε μείωναν, για παράδειγμα την κατανάλωση κρέατος, με στόχο την πιο υγιεινή διατροφή, να περιορίζουν ακόμη και τα είδη πρώτης ανάγκης.

Τα νοικοκυριά έχουν ήδη κόψει έξοδα σε βασικές κατηγορίες προϊόντων όπως ρούχα, παπούτσια, βιβλία, παιχνίδια, προϊόντα ομορφιάς.

Ήδη όμως μπαίνει στο κάδρο η εξοικονόμηση και στα τρόφιμα, ενώ για πολλούς το καλάθι του νοικοκυριού γεμίζει ήδη με φτηνότερα προϊόντα για να βγει ο μήνας.

Πετρέλαιο VS ξύλα

Υπάρχουν και εκείνοι που ενώ κάποτε αγόραζαν ξύλα για το τζάκι με σκοπό μόνο τη θαλπωρή της φωτιάς τώρα το κάνουν για να αντικαταστήσουν το πετρέλαιο ως μέσο θέρμανσης.

Σύμφωνα το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων του υπουργείου Ανάπτυξης το επίπεδο των μέσων τιμών για το πετρέλαιο θέρμανσης πανελλαδικά είναι από 1,332 ευρώ/λίτρο από 1,39 ευρώ/λίτρο πέρυσι. Βέβαια στις νησιωτικές περιοχές φτάνει και το 1,5 ευρώ/λίτρο.

Την ώρα που οι τιμές στο πετρέλαιο θέρμανσης έχουν εκτιναχθεί οι καταναλωτές στρέφονται και φέτος στα καυσόξυλα, σε μια προσπάθεια να βρουν οικονομικότερες λύσεις περιμένοντας τον χειμώνα.

Η οξιά κυμαίνεται μεταξύ 130 και 150 ευρώ το κυβικό. Το πουρνάρι μεταξύ 150 και 160 ευρώ, η ελιά από 160 έως 180 ευρώ το κυβικό με το ποιο οικονομικό να είναι το πεύκο με το χύδην κυβικό να αρχίζει από τα 90 ευρώ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

14 Σχόλια

  1. Ο νεοελληνας ειναι μακραν ο πιο ηλιθιος λαος στον πλανητη,το νο1.
    Δε φτανει το οτι ψηφιζει μαφιοζους κλεφτες και απατεωνες επι 50 χρονια,προτιμαει να πεινασει αντι να τους ξεσηκωθει και να τους διωξει με τις κλωτσιες.
    Ειναι τοσο ζωο,που ουτε καν το διανοειται οτι τον κλεβουν και τον δουλεβουν χοντρα για να βγαλουν δισεκατομυρια.
    Να του παρουνε και τα σωβρακα επομενως,να τον ξεσκισουν και δεν του αξιζει καμμια λυπηση.
    Τους ηλιθιους τους γαμ παντου και καλα τους κανουν…

  2. Οχι δεν εχουμε τζακι να αναψουμε, δεν εχουμε την πολυτελεια της μονοκατοικιας. Σε πολυκατοικια ειμαστε και δεν εχουμε βαλει ουτε φυσικο αεριο για οικονομια. Αεροθερμο και αρκουδισιον καιμε.

  3. ας παρουν ροπαλα να πανα τους γαμησουν …….

  4. Ενοικιο,ρευμα,νερο,τηλεφωνο,φαρμακα,σουπερ μαρκετ καποια δανεικα φαρμακα,κλπ τα πληρωνουμε στο
    τελος του μηνα.
    Ρουχα αγοραζουμε απο την λαικη 1 – 2 ευρο μια χαρα μονο παπουτσια,παντοφλες μια φορο τον χρονο απο
    αυτα που μας δινει ο πινοκιο…..κατα τα αλλα ζουμε.

  5. το ότι ο ραγιάς είναι διατεθειμένος να κόψει το φαγητό αλλά όχι να εξαϋλώσει εκλογικά το πολιτικό σύστημα, ακόμα ακούω στον δρόμο να λένε ότι ο Μητσοτάκης τα έχει πάει καλά, η δε αντικατάσταση του πληθυσμού και η “πάταξη του νατιβισμού” δεν φαίνεται να απασχολεί κανέναν

  6. Μην αναβετε φωτια ,παγωστε για να περνανε οι κλεφτες καλα αρπαζοντας οτι με υδρωτα εσεις κατι εχετε καταφερει.Αυτοι μεσα στην ζεστη και στην χλιδη και εσυ στο τελος ουτε ψωμι και βρακι δεν θα εχεις για τον πισινο σου

  7. ΦΕΡΤΕ ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΝΑ ΦΑΜΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ
    ΖΟΥΜΕ Κ ΜΕ ΕΛΙΑ!!!!! Κ ΜΕ ΚΩΤΣΟ ΒΑΣΙΛΕΙΑ!!!!!!…..
    41%

  8. Καλα…επιδοματα συμπατριωτες και καλη διαιτα γιατι απο πορδιπουργιας ΓΑΠ ειχατε κριθει… υπερβαροι!

  9. Εαν υπήρχαν Ολυμπιακοί αγώνες παλιανθρωπιάς, υποκρισίας, βρωμιάς, ο Κούλης θα έπαιρνε το χρυσό μετάλιο.

  10. Με 41% δεν γονατίζει τίποτα. Μια χαρά είναι τα νοικοκυριά.

  11. ΝΑΙ ΚΑΙ; ΟΛΟΙ ΒΕΛΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ (ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟΥ) ΕΔΩ ΜΕΣΑ. ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΑΖΙΔΩΝ.

  12. Κοιτα λιγο γυρω σου βρε Μακελειε ποσων χιλιαδων εθρο αυτοκινητα κυκλοφορουν και μετα τα λεμε περι ακριβειας και ακρεας φτωχειας των νεοελληνων καλοβολαιμενων ραγιαζων

  13. Όπου κυβέρνησαν οι κομμουνιστές τα κάνανε σκατά. Το 1991 που έπεσε ο υπαρκτός σοσιαλισμός όλες οι πρώην κομμουνιστικές χώρες είχαν τεράστια φτώχεια και πείνα και θυμάμαι που τα κανάλια δείχνανε τους πολίτες να ψάχνουν στους σκουπιδοτενεκέδες για λεμονόκουπες. Την ίδια κατάληξη και την ίδια πορεία θα έχει και η Ελλάδα που από το 1981 οι κομμουνιστές κυβερνάνε την χώρα. Θα φτάσουμε στο σημείο να ψάχνουμε τους σκουπιδοτενεκέδες για λεμονόκουπες. Τα παραμύθια για κομμουνιστικό παράδεισο είναι στην θεωρία γιατί στην πράξη ζεις την κομμουνιστική κόλαση.

Comments are closed.