Γάζα: Πυκνοκατοικημένη περιοχή στην Τζαμπάλια αποδεκατίζεται από βομβαρδισμό του Ισραήλ [ΒΙΝΤΕΟ]

Κοινοποίηση:
398666549_10232425969892547_4349938239960684136_n-600x400

Μια ανάλυση των Times από δορυφορικές εικόνες και βίντεο από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει ότι η αεροπορική επιδρομή που το Ισραήλ δήλωσε ότι στόχευσε ανώτερο στέλεχος της Χαμάς την Τρίτη, είχε καταστρέψει μια πυκνοκατοικημένη περιοχή στη συνοικία Τζαμπαλία, όπου βρίσκεται ο μεγαλύτερος καταυλισμός προσφύγων στη Γάζα.

Ο ιατρικός διευθυντής ενός κοντινού νοσοκομείου ανέφερε εκατοντάδες τραυματίες και δεκάδες νεκρούς.

Η κλίμακα της καταστροφής εγείρει ερωτήματα σχετικά με το αν ο απολογισμός των αμάχων είναι ανάλογος με τους δηλωμένους στρατιωτικούς στόχους του ισραηλινού στρατού.

Τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι New York Times

Βίντεο και εικόνες που έχουν επαληθευτεί από το τμήμα οπτικοακουστικών μέσων των Times από τα επακόλουθα του πλήγματος δείχνουν πολίτες, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, να ανασύρονται από τα ερείπια και να μεταφέρονται.

Ορισμένοι φαίνονται άψυχοι. «Νεκρά σώματα είναι παντού», δήλωσε ο Μαχμούντ Αμπουσαλάμα , ένας τοπικός φωτογράφος που βρισκόταν στο σημείο και έκανε αναρτήσεις στο κανάλι του στο Instagram. «Όλοι ψάχνουν για την οικογένειά τους».

Μια ζωντανή μετάδοση στο Facebook έδειχνε θύματα της επίθεσης να περιθάλπονται σε κοντινό νοσοκομείο. «Πρέπει να επιλέξουμε ποιον θα περιθάλψουμε, γιατί δεν μπορούμε να τους περιθάλψουμε όλους», λέει ένας γιατρός.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι το πλήγμα σκότωσε «μεγάλο αριθμό τρομοκρατών», συμπεριλαμβανομένου ενός ανώτερου διοικητή της Χαμάς, τον οποίο αναγνώρισε ως Ιμπραήμ Μπιάρι, λέγοντας ότι είχε βοηθήσει στο σχεδιασμό των τρομοκρατικών επιθέσεων της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ.

Εκπρόσωπος της Χαμάς διέψευσε ότι κάποιος διοικητής βρισκόταν στην περιοχή που είχε τεθεί στο στόχαστρο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Δεν είμαι υπέρ των μουσουλμάνων,αλλά το Ισραήλ κάνει γενοκτονία και σκοτώνει κυρίως αμάχους και πολλά παιδιά σαν τον Ηρώδη.Αυτό με κάνει να φωνάξω χάϊλ Χίτλερ

  2. Αυτα τα ανδρεικελα , κατι Πακιστανοι και Νοτιοαμερικανοι κλπ , που εξεδοσαν , κατοπιν υποδειξεως …..ανωθεν , ενταλμα συλληψης για τον Πουτιν , για δηθεν εγκλημα πολεμου , που ειναι τωρα για να εκδοσουν ενταλματα για τους Χασαπηδες της Γαζας , που εξαφανιζουν ολοκληρα τετραγωνα με αμαχους και διαπραττουν μια γενοκτονια ανευ προηγουμενου;;;;;; Και που ειναι τα αλλα ανδρεικελα , κακομοιριασμενα ανθρωπακια , οι Ευρωπαιοι ” ηγετες” , που παρακολουθουν βουβοι τα διαπραττομενα εγκληματα απο τους συνεχεις βομβαρδισμους;;;;; Αφαντοι οι γελιοι καραγκιοζηδες να μην δυσαρεστησουν το Ισραηλ!!! Στον αγυριστο αθλιοι υποκριτες!!!!

Comments are closed.