Γάλλος ΥΠΕΞ: Η ρωσική νίκη θα φέρει «χάος»

Κοινοποίηση:
OUKRANIA-VOMVARDISMOI-24-2-2022-768x589-1-696x427

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Νοέλ Μπαρό προειδοποίησε κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Κίεβο στις 19 Οκτωβρίου ότι μια ρωσική νίκη επί της Ουκρανίας θα έφερνε «χάος» στο διεθνές σύστημα.

Τα σχόλια του Μπαρό ήρθαν καθώς οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν την επίθεσή τους στην ανατολική Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της κατάληψης της βασικής πόλης Βούλενταρ στις αρχές Οκτωβρίου.

Η επίσκεψη του Μπαρό είχε σκοπό να επιβεβαιώσει την ισχυρή υποστήριξη της Γαλλίας στην Ουκρανία μετά την αποκάλυψη από τον Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι του σχεδίου νίκης του για να νικήσει τη Ρωσία. Το σχέδιο περιλαμβάνει έκκληση για αυξημένη δυτική στρατιωτική υποστήριξη.

«Μια ρωσική νίκη θα νομιμοποιούσε τον νόμο του ισχυρότερου και θα επιτάχυνε τη διεθνή τάξη προς το χάος», είπε ο Μπαρό, στεκόμενος δίπλα στον ομόλογό του Αντρίι Σιμπιχά. Όταν ρωτήθηκε αν το Παρίσι υποστήριξε το σχέδιο νίκης του Ζελένσκι, ο Μπαρό επιβεβαίωσε: «Υποστηρίζουμε το σχέδιο νίκης γιατί είμαστε δίπλα στην Ουκρανία για σχεδόν 1.000 ημέρες».

Ωστόσο, στις υπόλοιπες παρατηρήσεις του, ο Μπαρό αναφέρθηκε γενικότερα σε ένα «ειρηνευτικό σχέδιο» ως τον τρόπο τερματισμού του πολέμου χωρίς να προσδιορίσει επίσημη θέση για τις λεπτομερείς προτάσεις του Ζελένσκι, ανέφερε το Γαλλικό Πρακτορείο . Όπως και άλλοι δυτικοί σύμμαχοι, το Παρίσι εξακολουθεί να εξετάζει τις λεπτομέρειες του σχεδίου.

Μετά τη συνάντηση με τον Μπαρό, ο Ζελένσκι εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στη Γαλλία, λέγοντας ότι η υποστήριξη στο σχέδιο νίκης θα μπορούσε να «φέρει πιο κοντά την πραγματική διπλωματία και μια δίκαιη ειρήνη». Περιέγραψε τη συνάντησή τους ως «ακριβώς αυτό που χρειαζόμασταν» κατά τη διάρκεια της απογευματινής ομιλίας του.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Στα….ανοικοδομητικα και επεκτατικα σχεδια σας φυσικα μα τον….Βοναπαρτη!
    Μπαρμπα οι Ρωσοι βγαλανε τον αμερικλανοκινητο Χιτλερ απο το Βερολινο! Διαβασε και λιγη ιστορια κοτζαμ…. διπλωματης!

Leave a Response