Μια ακόμη μοναδική συνταγή με βασικό συστατικό τον κιμά και το κρεμμύδι. Αυτές οι “βόμβες κρεμμυδιού” όπως τις αποκαλεί ο σεφ που τις φτιάχνει είναι αυτές που θα κάνουν τα σάλια σας να τρέξουν. Κι επειδή ξέρουμε πως αγαπάτε τις συνταγές με κιμά δείτε εδώ τι θα συμβεί αν γεμίσετε μια κούπα με κιμά και τον περιχύσετε με γάλα και κέτσαπ.
Υλικά
Μισό κιλό κιμά
1 αβγό
2 κρεμμύδια
Τυρί σε στικ
1 κ.σ. σάλτσα
1 κ.σ. σκόρδο σε σκόνη
1 κ.σ. παρμεζάνα
1 κ.σ. αλάτι
Πιπέρι
Οδηγίες
1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200.
2. Κόψτε τις άκρες από τα κρεμμύδια. Στην συνέχεια, κόψτε τα στην μέση και βγάλτε τα δύο μισά από το εξωτερικό στρώμα. Αν έχετε εμπειρία στην μαγειρική, μπορείτε να αφαιρέσετε κατευθείαν το κέντρο.
3. Βγάλτε στρώμα στρώμα όλα τα στρώματα του κρεμμυδιού.
4. Ρίξτε το αβγό σε ένα μπολ και χτυπήστε το. Κόψτε το υπόλοιπο του κρεμμυδιού και ρίξτε το στον κιμά. Στύψτε λίγο από τα υγρά του κρεμμυδιού μέσα στο κρέας.
5. Προσθέστε όλα τα στερεά υλικά και την σάλτσα στον κιμά, μαζί με το αβγό. Ανακατέψτε τα με το χέρι.
6. Ξεκινήστε να γεμίζετε τις “βόμβες” σας με το μίγμα από κιμά. Βάλτε ένα κομμάτι τυρί μαζί με τον κιμά σε κάθε “βόμβα”.
7. Τυλίξτε τις “βόμβες” με αλουμινόχαρτο. Αν πρόκειται να τις ψήσετε σε ψησταριά, βάλτε διπλή στρώση αλουμινόχαρτου.
Το αποτελεσμα..δεν το τρωει ουτε σκυλος το δηλητηριο με το αλουμινοχαρτο.