“Γαλάζιος” περιφερειάρχης Ηπείρου: Προκλητικές δικαιολογίες – 37.200 ευρώ «για να κλείνουμε κάθε μέρα τις γρίλιες» [ΒΙΝΤΕΟ]

Κοινοποίηση:
ασψασψασψα

Προκλητικός εμφανίστηκε ο γαλάζιος περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης που κλήθηκε να απαντήσει για τα 37.200 ευρώ που θα δώσει σε εταιρεία η περιφέρεια προκειμένου να ελέγχει εάν έχουν σβήσει τα φώτα και τα κλιματιστικά στο κτίριο.

Το αυτοδιοικητικό στέλεχος της ΝΔ ανερυθρίαστα υποστήριξε την αλόγιστη σπατάλη δημοσίου χρήματος με δικαιολογίες που προκαλούν την κοινή λογική.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Αλέκος Καχριμάνης είπε τα εξής αδιανόητα:

-Ότι από τα 37.200 ευρώ, τα 7.200 είναι ΦΠΑ

-Ότι από τα υπόλοιπα 30.000 ευρώ, η ανάθεση έρχεται 15.000 ευρώ το χρόνο και το ημερομίσθιο είναι το κατώτερο συν τις ασφαλιστικές εισφορές.

Και τέλος το πιο προκλητικό ότι:

-«Το προσωπικό μας που είναι βοηθητικό έχει πάρει σύνταξη. Το πρόγραμμα για ανέργους 55-67 κόπηκε. Για λόγους ασφαλείας θέλουμε ένα άτομο μέσα στο κτίριο από την ώρα που φεύγει όλος ο κόσμος το μεσημέρι. Πρέπει να κλείνουμε κάθε μέρα όλες τις γρίλιες. Λείπει τέτοιο άτομο από την περιφέρεια».

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της προσπάθειας εξοικονόμησης ενέργειας στα δημόσια κτίρια η νομοθεσία προβλέπει να οριστεί ένας υπάλληλος ως ενεργειακά υπεύθυνος προκειμένου φώτα και κλιματιστικά να μην μένουν ανοικτά όταν το κτίριο δεν λειτουργεί.

Και γι΄αυτή την απλή επιταγή του νόμου, ο γαλάζιος περιφερειάρχης Ηπείρου αντί να ορίσει έναν υπάλληλο για να ελέγχει εάν έκλεισαν οι γρίλιες έκανε ανάθεση 37.200 ευρώ για δύο χρόνια.

Νωρίτερα, είχε δεχτεί σφοδρή κριτική από δημοτική σύμβουλο. Ακούστε το ντοκουμέντο:

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

Leave a Response