Δύο άστεγοι στην Τουλούζη της Γαλλίας βρέθηκαν σε μια απροσδόκητη κατάσταση όταν κέρδισαν 500.000 ευρώ από ένα νικητήριο ξυστό, το οποίο αγόρασαν χρησιμοποιώντας μια κλεμμένη πιστωτική κάρτα. Ο κάτοχος της κάρτας, ωστόσο, δεν σκοπεύει να τους μηνύσει και αντίθετα τους προτείνει να μοιραστούν τα κέρδη.
Η ιστορία ξεκίνησε όταν οι δύο άνδρες άνοιξαν ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο στο κέντρο της Τουλούζης και έκλεψαν ένα σακίδιο που περιείχε πιστωτικές κάρτες και προσωπικά έγγραφα ενός άνδρα ονόματι Ζαν Νταβίντ, όπως αναφέρει η Le Parisien. Με τις κλεμμένες κάρτες, αγόρασαν το ξυστό που τους έφερε την τύχη.
Αυτή η ασυνήθιστη εξέλιξη έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις στην κοινότητα, καθώς εγείρει ερωτήματα σχετικά με την ηθική διάσταση της κατάστασης και τις συνέπειες των πράξεων των δύο ανδρών.
Ανησυχώντας περισσότερο για την ανεύρεση των εγγράφων ταυτότητάς του, ο Ζαν Νταβίντ αποφάσισε να επισκεφθεί τα περίπτερα το επόμενο πρωί για να εξηγήσει τι είχε συμβεί και να δει αν είχαν κάμερες κλειστού κυκλώματος για να δει τους κλέφτες.
«Ήλπιζα τουλάχιστον να πάρω πίσω τα χαρτιά μου, αλλά ο περιπτεράς είπε ότι δεν είχε βρει τίποτα. Είπε ότι θυμόταν τους δύο άστεγους άνδρες ηλικίας 30-40 ετών να μπαίνουν στο κατάστημα και να αγοράζουν τσιγάρα και ξυστά. Βρήκε ύποπτη τη συμπεριφορά τους γιατί πλήρωσαν με μια κάρτα και μετά ήθελαν να αγοράσουν κάτι άλλο αλλά δεν περνούσε και δεν μπορούσαν να βάλουν το PIN», είπε στην αστυνομία, σύμφωνα με τον Guardian.
Οι άστεγοι διαπίστωσαν πως κέρδισαν 500.000 ευρώ και επέστρεψαν στο περίπτερο για να παραλάβουν τα χρήματα. Ωστόσο ενημερώθηκαν πως έπρεπε να επικοινωνήσουν με την Francaise des Jeux, την εταιρεία που διαχειρίζεται την εθνική λοταρία της Γαλλίας.
Οι κλέφτες δεν έχουν προσπαθήσει να εισπράξουν τα κέρδη τους και η αστυνομία της Τουλούζης λέει ότι η Française des Jeux έχει παγώσει το νικητήριο δελτίο, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.
Ο Ζαν Νταβίντ απηύθυνε δημόσια πρόταση συμφωνίας, καλώντας τους κλέφτες να επικοινωνήσουν με τον δικηγόρο του. «Γιατί να μην το μοιραστούμε;» δήλωσε.