«Γελάει σαν τρελή» – Τραμπ για Κάμαλα Χάρις

Κοινοποίηση:
US Vice President and Democratic presidential candidate Kamala Harris speaks at her campaign headquarters in Wilmington, Delaware, on July 22, 2024. Harris on Monday compared her election rival Donald Trump to "predators" and "cheaters," as she attacked the first former US leader to be convicted of a crime. (Photo by Erin SCHAFF / POOL / AFP)

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, επανέλαβε χθες, Σάββατο, την άποψή του ότι η Κάμαλα Χάρις θα αποτελέσει πιο εύκολη πρόκληση σε σύγκριση με τον νυν πρόεδρο Τζο Μπάιντεν. Παρά το γεγονός ότι η Χάρις προηγείται σε ορισμένες δημοσκοπήσεις ενόψει των εκλογών της 5ης Νοεμβρίου, ο Τραμπ φαίνεται να πιστεύει ότι η υποψηφιότητά της δεν θα είναι τόσο δύσκολη.

 

Κατά τη διάρκεια μιας προεκλογικής συγκέντρωσης στο Γουίλκς-Μπάρι, στην πολιτεία της Πενσιλβάνια, που θεωρείται κρίσιμη για τις εκλογές, ο Τραμπ εξέφρασε αυτές τις απόψεις. Σήμερα, η Κάμαλα Χάρις πραγματοποιεί περιοδεία στο δυτικό τμήμα της Πενσιλβάνια, ξεκινώντας από το Πίτσμπουργκ και στη συνέχεια μεταβαίνοντας στο Σικάγο για το συνέδριο των Δημοκρατικών που αρχίζει τη Δευτέρα.

«Πιστεύω πως (η Χάρις) θα είναι πιο εύκολο να νικηθεί σε σύγκριση με εκείνον (σ.σ. δηλαδή τον Μπάιντεν)», υποστήριξε ο Τραμπ. Παρότι αρκετοί τον συμβούλευαν να αποφεύγει τις προσωπικές προσβολές, προειδοποιώντας ότι θα του στερήσουν ψήφους μετριοπαθών, ο Τραμπ δεν δίστασε να εξαπολύσει βολές κατά της Χάρις. «Την έχετε ακούσει να γελάει; Αυτό είναι το γέλιο μιας τρελής», είπε ο Ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας, συμπληρώνοντας ότι δεν του άρεσε το εξώφυλλο του περιοδικού Time με την Κάμαλα Χάρις. «Εγώ είμαι πολύ πιο όμορφος από εκείνη», σχολίασε.

Η χωρητικότητας 8.000 Mohegan Sun Arena ήταν σχεδόν κατάμεστη όταν ο Τραμπ άρχισε την ομιλία του, αλλά μετά την παρέλευση μιας ώρας το πλήθος άρχισε να αραιώνει. Η ομιλία ξεπέρασε σε διάρκεια τα 100 λεπτά. Μεταξύ άλλων, ο Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε τον ισχυρισμό του ότι έχασε τις εκλογές του 2020 λόγω νοθείας, απέρριψε την απειλή της κλιματικής αλλαγής, ενώ είπε πως το σχέδιό του για επιβολή οριζόντιων δασμών σε εισαγόμενα αγαθά δεν ισοδυναμεί με χαράτσι για τους αμερικανούς καταναλωτές, άποψη την οποία αμφισβητούν οι περισσότεροι οικονομολόγοι.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: