Γενί Σαφάκ: Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων ανακαλύφθηκε σε απόσταση 375 χλμ από την Τουρκία

Κοινοποίηση:
antikithira

Η τουρκική εφημερίδα περιγράφει την ιστορία του μηχανισμού των Αντικυθήρων, τη σχέση του με τους Αρχαίους Ελληνες, τις επιστημονικές ερμηνείες γι’ αυτόν τον μηχανισμό, αλλά προσδιορίζει γεωγραφικά την περιοχή με χάρτη που δείχνει την απόστασή της από την Τουρκία (στην κεντρική φωτογραφία του άρθρου, αλλά και στο τέλος του με τη λεζάντα: Βρέθηκε 375 χλμ μακριά από την Datça – Ντάτσα, παραθαλάσσια πόλη και χερσόνησος στη νοτιοανατολική Τουρκία).

«Μολις 375 χλμ…»
Γράφει συγκεκριμένα η τουρκική εφημερίδα στον τίτλο της:

«Βρέθηκε 375 χλμ μακριά από την Ντάτσα: Μια εκπληκτική ανακάλυψη που θα αλλάξει την ιστορία».

Και στον πρόλογο σημειώνει:

«Μόλις 375 χλμ. από την Τουρκία, βαθιά μέσα στη θάλασσα, το μυστηριώδες ναυάγιο κρατά το μυστικό του. Σύμφωνα με κάποιους αυτό το εύρημα θα ξαναγράψει την ιστορία της τεχνολογίας. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι αυτός ο μηχανισμός, που ρίχνει φως στην τεχνολογική δύναμη των Αρχαίων Ελλήνων, μπορεί να είναι κάτι πολύ περισσότερο από έναν απλό μηχανισμό τροχού».

Με επίκεντρο την Τουρκία
Μέσα στο κείμενο αναφέρει μια φορά το «ελληνικό νησί των Αντικυθήρων» και ότι ο μηχανισμός εκτίθεται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας, στην Ελλάδα, αλλά ο γεωγραφικός προσδιορισμός γίνεται με επίκεντρο την Τουρκία (χάρτης, κάτω).

Πηγή: tourkikanea.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

16 Σχόλια

  1. Καιρός να διεκδικήσει η Ελλάδα τα μικρασιατικά παράλια ως ελληνικά που έκλεψαν οι Τούρκοι.

  2. Δεν υπήρχε Τουρκία τότε, μόνο Ελλάδα, όπως δεν υπάρχει και σήμερα. Όταν λέμε Τουρκία εννοούμε την υπο τουρκική κατοχή Ιωνία. Οοολα τα παραλία, μέχρι και στην ενδοχώρα όλα ήταν Ελληνικά εδώ και χιλιάδες χρόνια. Αλλά ποιος θα τους τα πει αυτά; Οι σημερινοί πολιτικοί ….μας;….

  3. Βάζουν τα χεράκια τους και βγάζουν τα ματάκια τους. Αυτό και μόνο αποδεικνύει ότι τότε που κατασκευάστηκε ο μηχανισμός όλα τα σημερινά τουρκικά παράλια ήταν ελληνικά.

  4. Η ιστορία γιά τήν ανακάλυψη τής Αμερικής πρέπει νά ξαναγραφτεί.
    Ο Ερντογάν επιμένει.Τούρκοι ναυτικοί ανακάλυψαν τήν Αμερική 314 χρόνια νωρίτερα από τόν Χριστόφορο Κολόμβο.Οι Τούρκοι ναυτικοί έφτασα στήν Αμερική τό 1178.
    Δηλώσεις τού “ιστορικού” Ερντογάν.
    “Ο Χριστόφορος Κολόμβος ανάφερε στά στά απομνημονεύματά τού ότι είδε επάνω σέ μία βουνοκορφή στίς ακτές τής Κούβας ένα τζαμί.Η πρόταση τού Ερντογάν νά αναγείρει ένα τζαμί στήν Αβάνα μέ έξοδα τής Τουρκίας απορρίφθηκε από τήν κυβέρνηση τής Κούβας.
    Γιάννης Λάκων

    1. ΕΧΕΙΣ ΔΙΞΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΑΜΟΡΦΩΤΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ ΕΙΣΑΙ. ΟΙ ΒΙΚΙΝΓΚΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ.

  5. Για αυτους που ειναι ασχετοι ενα θα τους ενημερωσω, το εξης :
    O συγκεκριμενος μηχανισμος ειναι τμημα απο μηχανικο αρχαιο ελληνικο ρολόι και μαλιστα ο συγκεκριμενος μηχανισμος μετρουσε τον χρονο σε ετησια βαση.
    Το πρωτο μηχανικο ρολοι με ελατηριο , κατασκευαστηκε απο αρχαιους ελληνες στην ελληνιστικη εποχη.
    Αυτην ειναι η αληθεια που κρυβουν εδω και δεκαετιες.

    1. Δεν κρύβουν τίποτε. Υπάρχουν πολλά ντοκυμαντέρ που καταδεικνύουν ως εφευρέτη του τον Αρχιμήδη.

  6. είναι το πρώτο μοντέλο τουρκικού διαγαλακτικού διαστημόπλοιου

  7. Την εποχή που κατασκευάστηκε ο μηχανισμός εσείς είσαστε νομάδες στα βάθη της Μογγολίας, δεν είχατε ούτε λεξιλόγιο ούτε γραφή και στην περιοχή κατοικούσαν Έλληνες. Πότε θα καταλάβετε ότι δεν έχετε ιστορία ρε Μογγόλια;

  8. Ποιά Τουρκία κακομοίρηδες; ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ είναι το όνομα εδώ κ αιώνες κ αυτό θα είναι εσαεί.
    Λένε οι γραφές κ οι οποίες θα εκπληρωθούν κατά γράμμα.
    Το 1/3 θα σφαγιαστούν. Το άλλο 1/3 θα γίνουν Χριστιανοί κ το υπόλοιπο 1/3 θα επιστρέψουν στα βάθη της Μογγολιας, εκεί δηλαδή που ανήκουν.
    Φυγή του πεπρωμένου αδύνατο.

    1. ΕΣΥ ΤΙ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ??? .. ΤΙ ΘΑ ΕΙΣΑΙ..?? ΛΟΙΠΟΝ! ΕΣΕΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΝΑ ΚΟΒΕΙΣ ΛΑΧΝΟΥΣ ΣΕ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΑ ΠΑΡΤΙ.

  9. Από τήν πόλη έρχομαι καί στήν κορφή κανέλα
    Γιάννης Λάκων

Comments are closed.