Φράγκο Ο Λεντίνι γεννήθηκε στην Ιταλία το 1889 σε μια οικογένεια 12 παιδιών. Η οικογένειά του περίμενε ότι ο Φρανκ θα γεννιόταν με τον δίδυμο αδερφό του, αλλά ήταν μόνος. Δεν μπορούσε να φέρει μαζί του τον δίδυμο αδερφό του, αλλά λόγω επιπλοκών που συνέβησαν ενώ βρισκόταν στη μήτρα, γεννήθηκε ως ένα σώμα με το παράσιτο δίδυμό του. Ωστόσο, αυτή η ατυχής κατάσταση θα έκανε τον Φρανκ να περάσει πολύ δύσκολες στιγμές σε όλη του τη ζωή.
Ο πατέρας του απέδωσε τη γέννησή του στο θέλημα του Θεού. Ωστόσο, στο χωριό όπου κυριαρχούν οι δεισιδαιμονίες, ο κόσμος έβλεπε τον Φρανκ ως τιμωρία και τον θεωρούσε άτυχο. Επειδή ο Φρανκ κουβαλούσε τα γεννητικά όργανα του δίδυμου αδερφού του και το ένα του πόδι. Είχε δηλαδή δύο γεννητικά όργανα, 3 πόδια και 16 δάχτυλα στα πόδια. Αυτό τον έκανε διαφορετικό από όλους τους άλλους ανθρώπους».
ΣΥΝΔΕΣΕ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΠΟΔΙ ΣΤΟ ΔΕΞΙ ΤΟΥ ΠΟΔΙ
Ο Φρανκ, που εξέπληξε την οικογένειά του και όλους όσους τον είδαν επειδή είχε επιπλέον όργανα, μπορούσε να πατήσει το τρίτο του πόδι όταν ήταν παιδί, αλλά δεν μπορούσε ποτέ να χρησιμοποιήσει το πόδι του για να περπατήσει. Γιατί το πόδι του δεν μεγάλωσε ποτέ μετά τα 6 του χρόνια. Καθώς ο Φρανκ μεγάλωνε, δεν μπορούσε να πατήσει το πόδι του καθώς το πόδι του έγινε πιο κοντό. Άρχισε λοιπόν να δένει το τρίτο του πόδι στο δεξί του πόδι. Η μητέρα του έραψε ένα ειδικό παντελόνι για τον Φρανκ, ο οποίος, σε αντίθεση με όλους τους ανθρώπους, είχε τρία πόδια και παρήγγειλε τρία παπούτσια στον τσαγκάρη.
ΜΙΣΟΥΣΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΟΥ
Το γεγονός ότι όλα τα πόδια του Φρανκ είχαν διαφορετικά μήκη έκανε τη ζωή του αρκετά δύσκολη. Οι γιατροί είπαν ότι το τρίτο πόδι του Φρανκ ήταν κοντά στη σπονδυλική του στήλη και ότι αν ακρωτηριαζόταν, θα έμενε παράλυτος. Γι’ αυτό ο Φρανκ δεν είχε την ευκαιρία να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Επιπλέον, ως παιδί, ο Φρανκ μισούσε την εμφάνισή του επειδή οι άνθρωποι τον εξέταζαν με αδιάκριτα μάτια. Όμως με τον καιρό, αποδέχτηκε την κατάσταση και αποφάσισε να επικεντρωθεί στη ζωή του.
Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟΝ ΦΡΑΝΚ ΣΤΗ ΘΕΙΑ ΤΟΥ
Ο Φρανκ, που είχε διαφορετική εμφάνιση από όλους τους άλλους, έγινε ευρέως γνωστός ως ο «Τριπόδαρος» και δυσοίωνος. Η οικογένεια του Φρανκ δεν άντεξε άλλο τις αρνητικές αντιδράσεις και τον άφησε στη θεία του γιατί πίστευαν ότι δεν μπορούσαν να φροντίσουν τον γιο τους. Αφού φρόντισε για λίγο τον ανιψιό του, η θεία του πείστηκε από τις φήμες ότι ο Φρανκ ήταν άτυχος και τον έστειλε σε ένα ορφανοτροφείο για άτομα με ειδικές ανάγκες.
ΜΙΑ ΖΩΗ ΑΠΟ ΤΟ “ΜΠΙΝΙΣ” ΣΤΟΝ “ΒΑΣΙΛΙΑΣ”
Ο Φρανκ είναι στο ορφανοτροφείο. Όταν είδε παιδιά με νοητικές αναπηρίες που δεν μπορούσαν να ακούσουν ή να μιλήσουν, άρχισε να σκέφτεται ότι δεν ήταν σε τόσο άσχημη κατάσταση. Αυτό που είδε τον έκανε ακόμα πιο φιλόδοξο. Αυτό θα του επέτρεπε να μην τα παρατάει ποτέ και επίσης θα του επέτρεπε να χρησιμοποιήσει το τρίτο πόδι στο σώμα του. Είναι καλό που η θεία του τον έστειλε στο ορφανοτροφείο . Γιατί αυτό που βίωσε εκεί έγινε «πηγή κινήτρου» για τον Φρανκ .
«Ο Φρανκ μπορούσε πλέον να οδηγεί το ποδήλατό του, να κάνει σχοινάκι, να κάνει πατίνια και να παίζει ποδόσφαιρο. Βελτιώνοντας συνεχώς τον εαυτό του, ο Φρανκ ξεκίνησε από την Ιταλία για τις ΗΠΑ και έγινε ερμηνευτής τσίρκου. Τα σόου του Frank σύντομα έγιναν διάσημα και κέρδισε ένα πλεονέκτημα χάρη στα τρία του πόδια. Ο Φρανκ, που ταξίδευε από πόλη σε πόλη και έκανε περιοδείες, ήταν πλέον γνωστός ως «Ο Βασιλιάς».
ΕΓΡΑΨΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΠΕ ΟΛΑ
Ο Φρανκ, ο οποίος απέκτησε μεγάλη φήμη σε σύντομο χρονικό διάστημα, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει αυτή την κατάσταση για καλό σκοπό. Έγραψε την αυτοβιογραφία του και άρχισε να πουλά το βιβλίο του στις εκθέσεις του. Στο βιβλίο, εξήγησε πώς αντιμετώπισε τα προβλήματά του και έδωσε ελπίδα στους ανθρώπους. Στο βιβλίο του, ο Φρανκ δήλωσε ότι δεν τον ενοχλούσαν τα επιπλέον άκρα του ως εξής: «Το να έχω ένα επιπλέον πόδι δεν με ενοχλεί. Μπορώ να ζήσω σαν κανονικός άνθρωπος. Περπατώ, τρέχω, πηδάω εύκολα. Οδηγώ ποδήλατο, οδηγώ το δικό μου αυτοκίνητο, κάνω πατίνι και κάνω άλογο. Μπορώ ακόμη και να κολυμπήσω. Επιπλέον, έχω ένα πλεονέκτημα. «Χρησιμοποιώ το τρίτο μου πόδι ως πηδάλιο».
ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΕ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΠΑΙΔΙ
Σε ηλικία 30 ετών, ο Φρανκ έγινε πολίτης των ΗΠΑ και παντρεύτηκε την Τερέζα Μάρεϊ, που ήταν τρία χρόνια νεότερη από αυτόν. Το ζευγάρι απέκτησε τέσσερα υγιή παιδιά από τον γάμο του, την Ιωσηφίνα, την Ναταλί, τον Φρανκ και τον Τζέιμς. Ο Φρανκ χώρισε από την Τερέζα μετά από 28 χρόνια γάμου.
Ο Φραντσέσκο Λεντίνι πέθανε από πνευμονική ανεπάρκεια στο Τζάκσονβιλ της Φλόριντα στις 22 Σεπτεμβρίου 1966 στην ηλικία των 82.