Γερμανία: Βγάζει από τα συρτάρια το σχέδιο «καταφύγια» – Καλεί τους πολίτες να μετατρέψουν γκαράζ

Κοινοποίηση:
Tunnels

Ο κατάλογος των καταφυγίων θα περιλαμβάνει σταθμούς του υπόγειου τρένου και χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων, καθώς και κρατικά κτίρια και ιδιωτικές περιουσίες, δήλωσε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών

Εποχή Ψυχρού Πολέμου θυμίζει αυτή που διανύουμε και η μία μετά την άλλη χώρες στην Ευρώπη, βγάζουν από τα ντουλάπια τα επιχειρησιακά σχέδιά τους…

Ένα από αυτά είναι τα «ξεχασμένα» καταφύγια.

Η Γερμανία μετά από αρκετές δεκαετίες «ξεσκονίζει» τον κατάλογό της με τα καταφύγιά της όπου θα μπορούσαν να καταφύγουν οι πολίτες σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης σε πολίτες, δήλωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Ο κατάλογος θα περιλαμβάνει σταθμούς του υπόγειου τρένου και χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων, καθώς και κρατικά κτίρια και ιδιωτικές περιουσίες, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου.

Θα καταρτιστεί ένας ψηφιακός κατάλογος αποθηκών και καταφυγίων έκτακτης ανάγκης, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να τα βρίσκουν γρήγορα χρησιμοποιώντας μια προγραμματισμένη εφαρμογή τηλεφώνου. Οι πολίτες θα ενθαρρυνθούν επίσης να δημιουργήσουν προστατευτικά καταφύγια στα σπίτια τους μετατρέποντας υπόγεια και γκαράζ, είπε ο εκπρόσωπος σε συνέντευξη Τύπου.

Αρνήθηκε να δώσει ένα χρονοδιάγραμμα, λέγοντας ότι ήταν ένα μεγάλο έργο που θα πάρει κάποιο χρόνο, στο οποίο εμπλέκεται το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας και Βοήθειας για Καταστροφές και άλλες αρχές.

Η χώρα των 84 εκατομμυρίων κατοίκων έχει 579 καταφύγια, κυρίως από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και την εποχή του ψυχρού πολέμου, τα οποία μπορούν να προσφέρουν καταφύγιο για 480.000 ανθρώπους, από περίπου 2.000 καταφύγια προηγουμένως.

Ο εκπρόσωπος είπε ότι τα βασικά σημεία του σχεδίου συμφωνήθηκαν σε μια διάσκεψη ανώτερων αξιωματούχων τον Ιούνιο και μια ειδική ομάδα το εξετάζει.

Τον Οκτώβριο, οι αρχηγοί των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών προειδοποίησαν ότι η Ρωσία πιθανότατα θα είναι σε θέση να εξαπολύσει επίθεση στη στρατιωτική συμμαχία έως το 2030.

Γερμανοί αξιωματούχοι λένε ότι η χώρα βιώνει ήδη μια απότομη αύξηση των ρωσικών δραστηριοτήτων κατασκοπείας και δολιοφθοράς.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία έχει χαρακτηριστικά «παγκόσμιου» πολέμου και δεν απέκλεισε χτυπήματα σε δυτικές χώρες.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: