Γερμανία: Σε λειτουργία ειδική μονάδα για την αποτροπή της ρωσικής παραπληροφόρησης

Κοινοποίηση:
ΜΑΚ

Κοινή πρωτοβουλία των υπουργείων Εσωτερικών, Εξωτερικών και Δικαιοσύνης

Η Γερμανία δημιούργησε μια ειδική ομάδα κρούσης για την αντιμετώπιση των εκστρατειών παραπληροφόρησης, οι οποίες, σύμφωνα με την κυβέρνηση του Βερολίνου, αποσκοπούν στην υπονόμευση της δημοκρατίας και στη δημιουργία διχόνοιας στην κοινωνία.

 

Με τη δημιουργία της νέας μονάδας, ο κυβερνητικός συνασπισμός του καγκελάριου Όλαφ Σολτς κάνει το επόμενο βήμα για την εφαρμογή των συμπερασμάτων της στρατηγικής εθνικής ασφάλειας που δημοσιεύθηκε πέρυσι, η οποία ξεχώριζε το Κρεμλίνο ως την κύρια απειλή για την ασφάλεια της Γερμανίας.

Η ειδική μονάδα, μια κοινή πρωτοβουλία των υπουργείων Εσωτερικών, Εξωτερικών και Δικαιοσύνης, θα ξεκινήσει τις εργασίες της με 10 ειδικούς αναλυτές και ο αριθμός του προσωπικού πρόκειται να διπλασιαστεί σε 20 άτομα που θα είναι επιφορτισμένα με την παρακολούθηση και την ανάλυση.

Το επίκεντρο θα είναι η ανίχνευση και η διάψευση των επιχειρήσεων παραπληροφόρησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που φέρονται να χρηματοδοτούνται από το Κρεμλίνο. Ένα παράδειγμα είναι η λεγόμενη εκστρατεία “Doppelgaenger”, η οποία δημιούργησε περισσότερες από ένα εκατομμύριο αναρτήσεις στο Χ από δεκάδες χιλιάδες ψεύτικους λογαριασμούς μέσα σε λίγες εβδομάδες, σύμφωνα με τη γερμανική κυβέρνηση.

 

Ο “πόλεμος του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στρέφεται και εναντίον μας”, δήλωσε η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Ανναλένα Μπάερμποκ σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung που δημοσιεύθηκε την Κυριακή. “Θέλει να καταστρέψει την ειρηνευτική τάξη στην Ευρώπη και μαζί της όσο το δυνατόν περισσότερες φιλελεύθερες δημοκρατίες”, πρόσθεσε.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response