Γερμανία: Σύρος επιτέθηκε σε γυναίκα μέσα στο ίδιο της το σπίτι και απείλησε να τη σφάξει

Κοινοποίηση:
DFRG

Ένας 42χρονος Σύρος αιτών άσυλο κρατήθηκε προσωρινά σε ψυχιατρική μονάδα στη Γερμανία αφού φέρεται να επιτέθηκε σε μια γυναίκα στο σπίτι της, λέγοντας στον άγνωστο ότι έπρεπε να τη σκοτώσει επειδή του είχε κάνει καρκίνο.

Το ανησυχητικό περιστατικό συνέβη στο Sankt Augustin, μια πόλη στην περιοχή Rhein-Sieg στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία.

Η επίθεση σημειώθηκε ένα πρωί όταν η Άννα, το θύμα, βρισκόταν στο μπάνιο της. Ακούγοντας το κουδούνι της πόρτας, υπέθεσε ότι ήταν ο σύζυγός της που είχε ξεχάσει κάτι αφού έφυγε για τη δουλειά και άνοιξε την πόρτα. Αντίθετα, ένας άντρας ντυμένος στα μαύρα μπήκε με το ζόρι μέσα, την πέταξε στο έδαφος και άρχισε να τη χτυπά με ένα ραβδί.

Η Άννα υπέστη τραύματα στο κεφάλι και άρχισε να αιμορραγεί, αλλά μια σύντομη απόσπαση της προσοχής από τον σκύλο της έδωσε την ευκαιρία να δραπετεύσει. Έτρεξε έξω, ουρλιάζοντας για βοήθεια και ειδοποίησε τους γείτονες που κάλεσαν γρήγορα την αστυνομία.

Ανταποκρινόμενοι στις κραυγές της Άννας, οι γείτονες επενέβησαν και κατάφεραν να υποτάξουν τον δράστη μέχρι να φτάσει η αστυνομία. Σύμφωνα με την Άννα, ο ύποπτος έκανε ανατριχιαστικές δηλώσεις, υποστηρίζοντας ότι έπρεπε να τη σκοτώσει και να αφαιρέσει την καρδιά της επειδή του είχε κάνει καρκίνο.

Φαίνεται ότι δεν υπήρχε προηγούμενη σχέση μεταξύ του θύματος και του δράστη.

Οι αρχές αναγνώρισαν τον άνδρα ως Σύρο πρόσφυγα που είχε ζητήσει άσυλο στη Γερμανία. Υποψιαζόμενος ψυχική ασθένεια, η αστυνομία τον μετέφερε στην ψυχιατρική κλινική LVR της Βόννης για αξιολόγηση και θεραπεία.

Μετά από τρεις εβδομάδες ψυχιατρικής περίθαλψης, ο ύποπτος αφέθηκε ελεύθερος προτού εκδηλώσει περαιτέρω ανησυχητική συμπεριφορά μόλις δύο εβδομάδες αργότερα, που οδήγησε στην επανεισαγωγή του. Η διάρκεια της νέας παραμονής του παραμένει αβέβαιη καθώς η αστυνομία έχει σε μεγάλο βαθμό σιωπήσει για το θέμα.

Όπως αναφέρει το WDR , η Άννα εξέφρασε βαθιά ανησυχία, γνωρίζοντας ότι ο άνδρας γνωρίζει πού μένει και την έχει απειλήσει να τη σκοτώσει.

Ο Δρ Michael Schormann, επικεφαλής ιατρός στην LVR Clinic Bonn, εξήγησε τους νομικούς περιορισμούς γύρω από τη δέσμευση του δράστη στην ψυχιατρική μονάδα.

«Οι απαιτήσεις για την υποχρεωτική νοσηλεία είναι πολύ υψηλές. Μετά από θεραπεία τριών εβδομάδων, εάν ο άμεσος κίνδυνος εμφανιστεί μειωμένος και ο ασθενής αρνηθεί περαιτέρω θεραπεία, είμαστε νομικά υποχρεωμένοι να τους χορηγήσουμε εξιτήριο», εξήγησε.

Εν τω μεταξύ, η εισαγγελία έχει ξεκινήσει έρευνα για την επίθεση. Ο ύποπτος ερευνάται για «επικίνδυνη σωματική βλάβη», με τις αρχές να εξετάζουν επίσης εάν ενδέχεται να ισχύουν κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Ο κρατικός υπουργός Εσωτερικών του CDU, Χέρμπερτ Ρούλ, υποστήριξε ότι άτομα όπως ο ύποπτος δεν πρέπει να επιτρέπεται να περιφέρονται ελεύθερα. Τόνισε την ανάγκη για καλύτερο συντονισμό μεταξύ των αρχών και πρότεινε αυστηρότερες πολιτικές, δηλώνοντας: «Χρειαζόμαστε σαφείς αποφάσεις για το τι συμβαίνει με τέτοια άτομα – είτε παραμένουν σε μακροχρόνια φροντίδα, είτε απαιτούν συνεχή αστυνομική παρακολούθηση ή εάν πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο απέλασης.

Για την Άννα, η δοκιμασία άφησε διαρκή τραύμα. Αν και αναγνωρίζει τη σημασία της υποστήριξης των προσφύγων, επιμένει ότι πρέπει να βρεθούν λύσεις για τη διασφάλιση της δημόσιας ασφάλειας. «Δεν θέλω να ζω πια με φόβο», είπε.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response