Γερμανία: 25χρονος Έλληνας πέθανε σε αστυνομικό τμήμα – Γνωστοποίησαν το συμβάν μία βδομάδα μετά

Κοινοποίηση:
germania_ellinas

Ένας 25χρονος Έλληνας συνελήφθη στο Βούπερταλ της Γερμανίας για άσκηση βίας. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια αιματολογικής εξέτασης για ναρκωτικά και αλκοόλ έχασε τις αισθήσεις του και λίγο μετά, πέθανε.

Όπως έχει ανακοινώσει η Αστυνομική Διεύθυνση του Βούπερταλ, ο 25χρονος είχε μπει σε ταξί με την 34χρονη αδερφή του, μέσα στο οποίο διαπληκτίστηκε και χειροδίκησε σε βάρος της, με αποτέλεσμα να την τραυματίσει.

Η διαμάχη τους κατέληξε στον δρόμο, με τον οδηγό του ταξί να ειδοποιεί την αστυνομία, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ.

Αφού έφτασαν στο σημείο οι αστυνομικές δυνάμεις και ξεκίνησε η καταγραφή του συμβάντος, ο 25χρονος επετέθη σε μία αστυνομικό, την οποία έριξε στο έδαφος. Τότε, ο δεύτερος αστυνομικός προσπάθησε να τον ακινητοποιήσει, αλλά ο 25χρονος πρόβαλε αντίσταση στη σύλληψή του.

Στο σημείο κλήθηκαν για ενίσχυση και άλλοι αστυνομικοί και τελικά ο 25χρονος συνελήφθη και προσήχθη στο αστυνομικό τμήμα.

Προσπάθησαν να τον επαναφέρουν αλλά ήταν αργά

Εκεί, υποβλήθηκε σε λήψη αιματολογικού δείγματος εξαιτίας ενδείξεων πως βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών. Κατά τη διάρκεια λήψης δείγματος, ο νεαρός συλληφθείς έχασε τις αισθήσεις του. Ο γιατρός που πραγματοποιούσε την εξέταση, αλλά και ο γιατρός πρώτων βοηθειών που εκλήθη, προσπάθησαν να τον επαναφέρουν, χωρίς αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, ο θάνατός του προήλθε από υποκείμενη ασθένειά του σε συνδυασμό με τη χρήση ναρκωτικών ουσιών και απέκλεισε ευθύνη τρίτου ή τη βία ως αιτία του θανάτου του.

Ωστόσο, αδιευκρίνιστο παραμένει γιατί η Αστυνομία του Βούπερταλ κοινοποίησε την υπόθεση μετά από περίπου μία εβδομάδα.

Για τα ακριβή αίτια του θανάτου διεξάγει έρευνα η Αστυνομική Διεύθυνση της πόλης Χάγκεν και, όπως έχει διευκρινιστεί, δεν στρέφεται εναντίον των αστυνομικών που συνέλαβαν τον 25χρονο.

Τέλος, η Εισαγγελία του Βούπερταλ αναζητά ακόμη ένα άγνωστο άτομο, που φέρεται να προμήθευσε ναρκωτικά στον 25χρονο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

Comments are closed.