Γερμανικές εκλογές: Ανοιχτά τα σενάρια για κυβερνητικό συνασπισμό

Κοινοποίηση:
germania_germany-

Ο Ρόμπερτ Χάμπεκ, υποψήφιος των Πρασίνων, εξέφρασε την ετοιμότητά του να εξετάσει το ενδεχόμενο ενός κυβερνητικού συνασπισμού με τη Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD). Υπογράμμισε ότι η ομάδα του είναι πάντα έτοιμη να αναλάβει ευθύνες, αλλά τόνισε ότι ο νικητής των εκλογών, Φρίντριχ Μερτς, θα έχει τον πρώτο λόγο στη διαδικασία αυτή.

 

Ο Χάμπεκ σημείωσε ότι ο Μάρκους Ζέντερ, αρχηγός της Χριστιανικής Κοινωνικής Ένωσης (CSU), έχει επανειλημμένα εκφράσει την αντίθεσή του σε μια συνεργασία με τους Πράσινους. Ο Χάμπεκ εξέφρασε αμφιβολίες σχετικά με την ικανότητα του Μερτς να επιτύχει μια τέτοια συνεργασία, υποδεικνύοντας τις προκλήσεις που μπορεί να προκύψουν.

Η δήλωση του Χάμπεκ δείχνει τη διάθεση των Πρασίνων να συμμετάσχουν σε έναν κυβερνητικό συνασπισμό, ωστόσο οι πολιτικές θέσεις και οι προηγούμενες δηλώσεις άλλων κομματικών ηγετών ενδέχεται να περιορίσουν τις δυνατότητες αυτής της συνεργασίας.

Ο κ. Ζέντερ επανέλαβε και απόψε την θέση του κατά της κυβερνητικής συνεργασίας με τους Πράσινους: «Με τους Πράσινους δεν μπορεί κανείς να πετύχει αλλαγή πορείας. Για μένα, η συνεργασία μαζί τους είναι No-Go», δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response