Γερμανικός Τύπος: Με τι σχετίζεται η απέλαση του Ευάγγελου Αρεταίου από την Τουρκία;

Κοινοποίηση:
ΑΠΕΛΑΣΗ

Η Süddeutsche Zeitung σε ανταπόκρισή της από την Τουρκία αναφέρεται στην πρόσφατη απέλαση του δημοσιογράφου και συγγραφέα Ευάγγελου Αρεταίου από την Τουρκία, μετά από 23 χρόνια εργασίας του στη χώρα για λόγους “προσβολής της δημόσιας τάξης” σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ανάκρισή του κράτησε επτά ώρες. Ο Αρεταίος αποδίδει την απέλασή του στα ταξίδια του στη νοτιοανατολική Τουρκία, τη βόρεια Συρία και άλλα μέρη της Τουρκίας. Όπως αναφέρει, αφορμή στάθηκαν φωτογραφίες στο κινητό του με Κούρδους στη βόρεια Συρία.

Όπως παρατηρεί η εφημερίδα “οι σημαντικότερες κουρδικές οργανώσεις της Συρίας θεωρούνται τρομοκρατικές ομάδες στην Τουρκία. Παρατηρητές εκτιμούν ότι οποιαδήποτε επαφή μαζί τους θα μπορούσε να κοστίσει σε δημοσιογράφους τη δουλειά τους. Άλλοι υποψιάζονται ότι η απέλαση ενδεχομένως να σχετίζεται με την επιδείνωση των σχέσεων Τουρκίας και Ελλάδας. Οι δύο γείτονες χώρες ερίζουν για τα σύνορα αλλά και για τα ενεργειακά αποθέματα στη Μεσόγειο”.

Η αρμόδια πάντως αρχή για τα ΜΜΕ, σημειώνει το δημοσίευμα, όταν ρωτήθηκε σχετικά, αρνήθηκε ένα τέτοιο σενάριο αναφέροντας ότι: “Η υπόθεση δεν έχει καμία σχέση με την ελληνική επιθετικότητα και τις μαξιμαλιστικές διεκδικήσεις στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο”.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Τ ακουσαμε κι αυτο απο τους φριτς! Ελληνικη επιθετικοτητα στο αιγαιο και την ανατολικη μεσογειο επι εποχης Κουλαρας!
    Πιο μαλακες δεν γινεται στα δημισιευματα τους!
    Εξυπηρετουνε καταστασεις? Θελουνε περισσοτερες επενδυσεις στη… Μογγολοκλανοτουρκια?

Comments are closed.