Γεύσεις και πολιτισμός: Το 1ο Φεστιβάλ Ρυζιού στη Θεσσαλονίκη

Κοινοποίηση:
koyloyri-thessalonikis-istoria-katagogi

Στην παραλία της Θεσσαλονίκης, βραβευμένα εστιατόρια έχουν εγκαταστήσει τις κουζίνες τους και οι σεφ θα ετοιμάζουν ζωντανά μοναδικά πιάτα με κύριο συστατικό το ελληνικό ρύζι.

 

Ο Γιώργος Στρατάκος, γενικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, επισήμανε ότι οι προκλήσεις στη ναυσιπλοΐα που προέρχονται από τις εντάσεις στη Μέση Ανατολή έχουν προκαλέσει δυσκολίες στις εισαγωγές κίτρινου ρυζιού από την Ασία. Αυτό έχει δώσει πλεονέκτημα στο ευρωπαϊκό ρύζι, και ειδικότερα στο ελληνικό.

Η χώρα μας παράγει έως 230.000 τόνους ετησίως σε έως 400.000 στρέμματα, εκ των οποίων τα 300.000 βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη.

Το Φεστιβάλ Ρυζιού πραγματοποιείται από τον σύνδεσμο των Ορυζόμυλων Ελλάδος και τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Δέλτα στη Α` προβλήτα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: