Γιάννης Ιωαννίδης: Θλίψη για τον «Ξανθό» του ελληνικού μπάσκετ -Σήμερα επιμνημόσυνη δέηση, στη Θέρμη αύριο η κηδεία

Κοινοποίηση:
sdvsdss

Φτωχότερος είναι από χθες ο ελληνικός αθλητισμός και η οικογένεια του μπάσκετ, καθώς έφυγε από τη ζωή ο μυθικός προπονητής, Γιάννης Ιωαννίδης, μετά από σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών αλλά θα παραμείνει για πάντα στις καρδιές των φιλάθλων του Άρη, του Ολυμπιακού της ΑΕΚ, και όσων αγαπούν το μπάσκετ.

Ο «Ξανθός», γνωστός για τον εκρηκτικό του χαρακτήρα, ήταν από τα πρόσωπα που καθόρισαν το μπάσκετ στην χώρα μας και έκαναν πολλούς να το αγαπήσουν.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης χάραξε τη δική του ιστορία μαζί με τον Γκάλη και τον Γιαννάκη στον Άρη, τον Φασούλα και τον Τζόνσον στον Ολυμπιακό, τον Πρέλεβιτς και τον Άντερσον στην ΑΕΚ και πολλούς άλλους δημιουργώντας μυθικές και αλησμόνητες στιγμές στο φίλαθλο κοινό.

Είναι ο προπονητής που κατέχει το ρεκόρ των περισσότερων τίτλων πρωταθλητή Ελλάδας μέχρι σήμερα, αφού κέρδισε 12 (έναν παραπάνω από τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς), καθώς και των περισσότερων νικών σε αγώνες πρωταθλήματος (418 νίκες).

Ήταν ένας άνθρωπος που άφησε το «στίγμα» του στον ελληνικό αθλητισμό με την προσφορά του στο μπάσκετ της χώρας, αλλά και με τον εκρηκτικό χαρακτήρα του.
Γιάννης Ιωαννίδης: Επιμνημόσυνη δέηση σήμερα στη Βούλα –

Την Παρασκευή η κηδεία στη Θεσσαλονίκη

Στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης θα κηδευτεί την Παρασκευή (6/10), στις 17:00, ο Γιάννης Ιωαννίδης.

Σήμερα, παραμονή της ταφής (5/10, 12:00) θα πραγματοποιηθεί η επιμνημόσυνη δέηση στον Άγιο Ιωάννη Βούλας, προκειμένου να πουν το τελευταίο «αντίο» στον «ξανθό» συγγενείς, φίλοι και άνθρωποι του αθλητισμού που δεν θα μπορέσουν να ταξιδέψουν στη Θέρμη Θεσσαλονίκης για την εξόδιο ακολουθία.

Το «αντίο» του πολιτικού κόσμου στον Γιάννη Ιωαννίδη

Σύσσωμη η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας, όπως και απλοί καθημερινοί πολίτες, απηύθυναν χθες (4.10.2023) τα συλλυπητήριά τους και αποχαιρέτησαν τον Γιάννη Ιωαννίδη.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ανάρτησή του στο Twitter, έγραψε χαρακτηριστικά: «Με θλίψη αποχαιρετώ τον Γιάννη Ιωαννίδη. Τον παλαιό βουλευτή και υπουργό της παράταξής μας, αλλά και τον αθλητή και προπονητή που έβαλε τη δική του σφραγίδα στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ. Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του».

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη, είπε για την απώλεια του Γιάννη Ιωαννίδη: «Ο μεγάλος μαχητής των γηπέδων, της πολιτικής και της κοινωνικής ζωής έχασε από τον σκληρότερο των αντιπάλων. Από παιδάκι στον Άρη, πρώτα παίκτης, μετά προπονητής, συνέδεσε την παρουσία του με τον ”αυτοκράτορα”, όπως ονομάστηκε στα χρόνια του η αγαπημένη του ομάδα. Ακολούθησαν η Λάρισα, η Εθνική Ελλάδος, ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ. Παντού πρωταγωνιστής, όπως αργότερα και στα έδρανα της Βουλής ή ως υπουργός. Για όλους αυτούς τους αγώνες, στη μνήμη μας θα κρατάει πάντα τον τίτλο του νικητή, ακόμη κι αν ο τελευταίος του αντίπαλος, ο θάνατος, φαντάζει ανίκητος».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. τα ειχες σαρώσει όλα Γιάννη, σε ευχαριστούμε για τις μεγάλες στιγμές

  2. Οκ σε ότι αφορά το μπάσκετ, πολιτικά συνετέλεσε κι αυτός στο ξεπάτωμα της χώρας, με το αζημίωτο βεβαίως βεβαίως.

    1. δεν τον φτάνεις τον Γιάννη ούτε στο μικρό του δακτυλάκι…

Comments are closed.