Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να γυρίζεις κουρασμένος στο σπίτι ύστερα από μια κουραστική μέρα με μόνη σου επιθυμία να πιεις ένα ποτήρι καλό κρασί και ο φελλός να σπάει ή να γίνεται χίλια κομμάτια μέσα στο μπουκάλι.
Αντίθετα με όσα πιστεύαμε μέχρι σήμερα, δεν είναι ο φελλός ελαττωματικός, αλλά λαθεμένος ο τρόπος που αποθηκεύουμε το κρασί μας.
“Τα μπουκάλια του κρασιού θα πρέπει να αποθηκεύονται οριζόντια, ώστε το κρασί να έρχεται σε επαφή με τον φελλό και έτσι ο τελευταίος να μην “στεγνώνει”, υποστηρίζει η κριτικός κρασιού και συγγραφέας, Joanna Simon. “Οι φελλοί μπορούν να γίνουν εύθρυπτοι με τα χρόνια”, προσθέτει, τονίζοντας πως τα ανοιχτήρια είναι συνήθως πολύ αιχμηρά με αποτέλεσμα να σπάνε τους φελλούς.