Γιατί αντικείμενα από τον Τιτανικό είναι κρυμμένα σε μυστική τοποθεσία; Ελάχιστοι έχουν πρόσβαση

Κοινοποίηση:
antikeimena-ton-titaniko-krymmena-se-mystiki-topothesia-elachistoi-768x376

Αν είχατε ποτέ περιέργεια για τις πραγματικές ιστορίες των επιβατών του Τιτανικού, υπάρχει μια μυστική αποθήκη που είναι ένας θησαυρός..
Ο Τιτανικός είναι το πιο διάσημο ναυάγιο της ιστορίας – και παρ’ όλες τις προσπάθειές μας να το μελετήσουμε – εξακολουθεί να καλύπτεται από μυστήριο. Όμως, υπάρχει μια μυστική αποθήκη που περιέχει πολλές απαντήσεις για το ποιος ήταν στο Τιτανικό.

Η αποθήκη βρίσκεται κάπου στην Ατλάντα της Τζόρτζια και περιέχει χιλιάδες αντικείμενα που ανασύρθηκαν από το ναυάγιο.

Σύμφωνα με το BBC, τα ράφια της αποθήκης είναι γεμάτα με αντικείμενα που έχουν ανακτηθεί, από γυάλινα σκεύη, κουμπιά, ένα βαθουλωμένο φινιστρίνι, ακόμη και μια αναποδογυρισμένη μπανιέρα.

Η RMS Titanic Inc, η εταιρεία που ανακάλυψε όλα αυτά τα αντικείμενα, είπε στο BBC ότι κατάφεραν να ανακτήσουν 5.500 αντικείμενα από το ναυάγιο, με μερικά να εκτίθενται δημόσια σε μουσεία ή εκθέσεις σε όλο τον κόσμο.

Ένα πολύτιμο αντικείμενο είναι μια τσάντα φτιαγμένη από δέρμα αλιγάτορα που ανήκε σε μια 63χρονη επιβάτη που ονομάζεται Marian Meanwell.

«Είναι μια πραγματικά όμορφη, μοντέρνα μικρή τσάντα», δήλωσε στο BBC η Tomasina Ray, διευθύντρια συλλογών για την RMS Titanic Inc. «Ήταν μια 63χρονη milliner», πρόσθεσε. «Ταξίδευε στις ΗΠΑ για να είναι με την κόρη της που έμεινε πρόσφατα χήρα».

Τα αντικείμενα μέσα στην τσάντα της Meanwell κατάφεραν επίσης να επιβιώσουν από το ναυάγιο, συμπεριλαμβανομένης μιας ξεθωριασμένης φωτογραφίας που πιστεύεται ότι ήταν της μητέρας της και των εγγράφων που χρειαζόταν για τη νέα της ζωή στην Αμερική.

Άλλα απίστευτα αντικείμενα που βρίσκονται στην αποθήκη περιλαμβάνουν μικροσκοπικά φιαλίδια αρώματος που είναι προφανώς ακόμα «πολύ ισχυρά» σύμφωνα με τον Ray.

«Υπήρχε ένας πωλητής αρωμάτων στο πλοίο και είχε πάνω από 90 από αυτά τα μικρά φιαλίδια αρωμάτων». Ανήκαν σε έναν επιβάτη ονόματι Adolphe Saalfeld που ήταν ένας από τους 700 ανθρώπους που επέζησαν από το ναυάγιο. Στην αποθήκη υπάρχει επίσης ένα πανάκριβο κλειστό μπουκάλι σαμπάνιας. «Υπάρχουν πολλά μπουκάλια στον πυθμένα του ωκεανού.»

Η RMS Titanic Inc είναι η μόνη εταιρεία που επιτρέπεται νόμιμα να ανακτήσει αντικείμενα και αντικείμενα από το ναυάγιο. Η εταιρεία ανακοίνωσε πρόσφατα τα σχέδιά της για την ανάκτηση του ραδιοεξοπλισμού Marconi που μετέδωσε τις κλήσεις κινδύνου του Τιτανικού από την τοποθεσία.

«Ο Τιτανικός είναι κάτι που θέλουμε να σεβόμαστε», είπε ο Ρέι. «Θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι διατηρούμε τη μνήμη, γιατί δεν μπορούν όλοι να πάνε στον Τιτανικό και θέλουμε να είμαστε σε θέση να το φέρουμε στο κοινό».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: