12/10/2024 Τηλέφωνο καταγγελιών: 694 635 77 33 - 698 632 33 23 | email: info@makeleio.gr | kataggelies@makeleio.gr

Γιατί δεν αποκαλύπτουν τι εθνικότητας ήταν ο Χριστόφορος Κολόμβος; Εξέτασαν το DNA του

Κοινοποίηση:
Καταγραφή

Οι γενετικές δοκιμές επιβεβαίωσαν τον επίσημο τόπο ανάπαυσης του Χριστόφορου Κολόμβου και οι επιστήμονες που ανακοίνωσαν την ανακάλυψη λένε ότι τώρα γνωρίζουν και την εθνική του καταγωγή, αν και δεν το αποκαλύπτουν ακόμη.

Το μερικό σύνολο ανθρώπινων λειψάνων που στεγάζονται σε έναν περίτεχνο καταφύγιο στον καθεδρικό ναό της Σεβίλλης στην Ισπανία είναι πράγματι του αμφιλεγόμενου εξερευνητή, δήλωσε την Πέμπτη ο ιατροδικαστής Χοσέ Αντόνιο Λορέντε.

Ο Λορέντε και άλλα μέλη μιας ομάδας επιστημόνων στο Πανεπιστήμιο της Γρανάδας αναγνώρισαν τα λείψανα χρησιμοποιώντας δείγματα που ελήφθησαν από τον γιο του Κολόμβου, Φερνάντο, και έναν από τους αδελφούς του.

«Σήμερα, χάρη στη νέα τεχνολογία, η προηγούμενη θεωρία ότι τα λείψανα στη Σεβίλλη είναι του Χριστόφορου Κολόμβου επιβεβαιώθηκε οριστικά», δήλωσε ο Λορέντε σε συνέντευξη Τύπου.

Ο Κολόμβος πέθανε στη σημερινή Ισπανία το 1506, αλλά υποτίθεται ότι ήθελε να ταφεί στο νησί Ισπανιόλα, το οποίο αποτελείται από τη σημερινή Αϊτή και τη Δομινικανή Δημοκρατία.

  Έγινε viral: Έδεσε ολόκληρο το σπίτι με ιμάντες για να μην το πάρει ο τυφώνας

Λέγεται ότι τα λείψανά του μεταφέρθηκαν εκεί το 1542. Όλα ή τουλάχιστον μερικά από αυτά πιστεύεται ότι μεταφέρθηκαν στην Κούβα το 1795 και στη συνέχεια στη Σεβίλλη το 1898, όταν η Ισπανία έχασε τον έλεγχο της Κούβας στον Ισπανοαμερικανικό Πόλεμο.

Τον περασμένο αιώνα, οι ειδικοί έχουν συζητήσει εάν τα λείψανα του Κολόμβου μεταφέρθηκαν στη Σεβίλλη για την επίσημη τελική ανάπαυσή του ή αν μερικά ή όλα εξακολουθούσαν να βρίσκονται ανεπίσημα στη ΛΔ.

Χριστόφορος Κολόμβος: Πως ανακαλύφθηκαν τα οστά του

Το 1877, μια ανασκαφή στον καθεδρικό ναό του Αγίου Δομίνικο στη Δομινικανή Δημοκρατία είχε βρει ένα μικρό κουτί μολύβδου με θραύσματα οστών που έφερε την ετικέτα, Κολόμβος.

Αυτά τα λείψανα, τα οποία είναι τώρα ενταφιασμένα στον λεγόμενο Φάρο του Κολόμπου στο Άγιο Δομίνικο Έστε – μπορεί επίσης να ανήκουν στον εξερευνητή, καθώς το σύνολο των λειψάνων στη Σεβίλλη είναι επίσης ελλιπές, είπε ο Λορέντε.

  Έγινε viral: Έδεσε ολόκληρο το σπίτι με ιμάντες για να μην το πάρει ο τυφώνας

Χριστόφορος Κολόμβος: Γιατί δεν αποκαλύπτουν ακόμα την καταγωγή του

Όσον αφορά το γενετικό υπόβαθρο του Κολόμβου, ο επιστήμονας έδειξε αναστατωμένος όταν πιέστηκε να απαντήσει για το τι αποκάλυψαν οι εξετάσεις DNA.

Οι ειδικοί έχουν προτείνει διάφορες θεωρίες όλα αυτά τα χρόνια για την καταγωγή του Κολόμβου, όπως ότι μπορεί να ήταν στην πραγματικότητα Εβραίος της Ισπανίας ή πιθανώς Έλληνας, η Βάσκος ή Πορτογάλος.

Αυτά τα ευρήματα θα κοινοποιηθούν σε ένα ντοκιμαντέρ που ονομάζεται, «Columbus DNA: The True Origin», το οποίο θα μεταδοθεί στον ισπανικό εθνικό τηλεοπτικό σταθμό TVE το Σάββατο.

Ο Λορέντε χαρακτήρισε την έρευνα «πολύ περίπλοκη». «Υπάρχουν μερικά πραγματικά σημαντικά αποτελέσματα, αποτελέσματα που θα μας βοηθήσουν σε πολλαπλές μελέτες και αναλύσεις που θα πρέπει να αξιολογηθούν από ιστορικούς», είπε, σύμφωνα με τον Guardian.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response