Από τότε που γνωρίσαμε τον εσπρέσο έχει γίνει η πιο αγαπημένη μας επιλογή για καφέ. Δίπλα του και ο καπουτσίνο με το πλούσιο αφρόγαλα, που απολαμβάνουμε εξίσου. Βέβαια, αν έχετε σκοπό να επισκεφθείτε την Ιταλία, να ξέρετε ότι καπουτσίνο μπορείτε να πιείτε μόνο το πρωί.
Για τους Ιταλούς καθώς ο καπουτσίνο περιέχει γάλα, θεωρείται πρωινό ρόφημα, που μπορεί κάποιος να παραγγείλει μόνο νωρίς το πρωί και σίγουρα όχι μετά το μεσημεριανό. Επιπλέον, μιας και το γάλα προκαλεί δυσπεψία, προτιμούν να το καταναλώνουν πολύ νωρίς το πρωί.
Πάντως δεν θα μείνετε δυσαρεστημένοι από τις επιλογές καφέ που έχετε μετά τις 11 το μεσημέρι, μιας και οι Ιταλοί σερβίρουν συχνά τον ζεστό εσπρέσο με μια φέτα λεμονιού, που λένε ότι αναδεικνύει τις πιο γλυκές νότες του καφέ. Πολύ ξεχωριστό, έτσι;
Αχ, βρε Κώστα έχεις πολύ χιούμορ!
Το ότι οι ιταλοί πίνουν καπουτσίνο το πρωί και ναι είναι αλήθεια, αυτό δε σημαίνει πως δεν μπορείς να παραγγείλεις καπουτσίνο όποια ώρα θέλεις μέχρι να κλείσουν τα καφέ. Στην Ιταλία έζησα 3 χρόνια και έπινα καπουτσίνο και στις 10 το βράδυ….
Καλημέρα Στέφανε,
Έτσι Ακριβώς Είναι με τον Καπουτσίνο, στην Ιταλία Συνηθίζεται Κυρίως το Πρωί, που Συνοδεύεται με Κρουασάν, για το Πρωινό. Και Εγώ το Πρωί, Όταν Φεύγω από το Σπίτι, στις 7 η Ώρα, Πηγαίνω σε Ένα Μπαρ που Έχει Δίπλα στο Σπίτι μου, και Παίρνω Πρωινό, Ένα Καπουτσίνο με Ένα ή Δύο Κρουασάν με Κρέμα, και τα Βγάζουν Εκείνη την Ώρα και Είναι Ζεστά. Γιατί τα Κρουασάν, μετά τις 11 το Πρωί, Είναι Κρύα, και δεν Ετοιμάζουν κι Άλλα στη Διάρκεια της Ημέρας, Αυτά Είναι για το Πρωί. Και αυτό γιατί, στην Ιταλία από τις 11 το Πρωί και Μετά, τα Μπαρ ή τα Εστιατόρια, Ετοιμάζονται για το Μεσημεριανό Δείπνο, που Είναι από 13.00-14.00, και Αυτή η Ώρα, Αγαπητέ Στέφανε, στην Ιταλία Είναι Ιερή Ώρα, για τους Περισσότερους Εργαζόμενους Βέβαια.
Για παράδειγμα, Εγώ, Όπως και Άλλα Στελέχη, Τυχαίνει Πολλές Φορές, Εκείνη την Ώρα να Έχω Μία Σύσκεψη, ή μία Video Conference με Άλλους Συναδέλφους σε Άλλες Χώρες, Οπότε σε Αυτήν την Περίπτωση Παραγγέλνω και μου Φέρνουν Ένα Σάντουιτς στο Γραφείο, και Όταν Τελειώσω, Πηγαίνω σε Ένα από τα Μπαρ Έξω από την Εταιρία, και Τρώω Κάτι για Μεσημέρι, Ότι Έχει, και αν Έχει Μείνει, διότι μετά τις 2 το Μεσημέρι, η Κουζίνα Κλείνει, και Ξανανοίγει Πάλι στις 5 το Απόγευμα, Όπου Ετοιμάζονται για το Aperitivo το Οποίο Συνοδεύεται από Διάφορα Μεζεδάκια.
Τώρα, Βέβαια, αν Κάποιος Θέλει να Φαέι Κρουασάν και το Μεσημέρι ή το Απόγευμα, Έχουν τα Μπαρ, αλλά το Πρωί που Είναι Ζεστά Είναι Άλλο Πράγμα, Πολύ Πιο Νόστιμα, Κρύα δεν Τρώγονται Εύκολα.
Να Σημειώσω, Επίσης, ότι Εκτός από τον Καπουτσίνο, που δεν Συνηθίζεται μετά τις 11 το Πρωί, Υπάρχει και ο Caffè Macchiato, ο Οποίος Είναι Espresso και Βάζουν Πολύ Λίγο Γάλα και Αυτός ο Καφές Προτιμαται από τον Κόσμο, αντί για Καπουτσίνο, τις Μεσημεριανές ή τις Απογευματινές Ώρες.
Ευχαριστώ,
Με Εκτίμηση,
Πολλούς Χαιρετισμούς,
Άγγελος από Μιλάνο
Αφου μας είπες όλο το μενού για πες μας για γλυκό τι προτείνεις?