“Γιατί δεν λειτουργεί το τελωνείο του Μαυροματίου για τους Ελληνες;” αναρωτιέται και ψάχνει απαντήσεις αναγνώστριά μας

Κοινοποίηση:
makeleio2

Μια αναγνώστρια του “Μακελειό” που κατάγεται από τη Βόρειο Ήπειρο έχει απορίες για τις κινήσεις της κυβέρνησης σε ότι αφορά στα σύνορα με την Αλβανία και το πέρασμα των Ελλήνων από και προς τη γείτονα χώρα.

Διαβάστε αναλυτικά: “Κατάγομαι από το δήμο Φοινικαίων Βορείου Ηπείρου. Εδώ μένουν 30000 Έλληνες Βορειοηπειρώτες. Για να μπούμε στην πατρίδα μας την Ελλάδα χρησιμοποιούσαμε το τελωνείο του Μαυροματίου. Ξαφνικά το έκλεισαν λόγω κορωνοιού με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε στην Κακαβιά και να περνάνε 750 άτομα καθημερινά.

Ο δήμος Φοινικαίων, Φιλιατών, Ηγουμενίτσας έστειλαν επιστολές στον Χαρδαλιά και τόνιζαν την αναγκαιότητα να ανοίξει το τελωνείο αυτό. Αυτό που κυκλοφορεί στους κόλπους της μειονότητας είναι ότι για αυτό ευθύνονται  οι βουλευτές Ηπείρου της Ν.Δ  και ο περιφερειάρχης Ηπείρου.

Έχω τον εξής προβληματισμό :

Γιατί δεν λειτουργεί το Μαυρομάτι με τους περιορισμούς της Κακαβιάς την ώρα που το τελωνείο της Κρυσταλλοπηγής δεν έχει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ (έγινε και ερώτηση των βουλευτών του Σύριζα στη Βουλή για αυτό) . Η πλειονότητα όσων περνάνε από την Κρυσταλλοπηγή είναι Αλβανοί , ενώ από το Μαυρομάτι και την Κακαβιά Έλληνες  Βορειοηπειρώτες;”

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

8 Σχόλια

  1. Το να είσαι Έλληνας δεν είναι θέμα διαμονής… Είναι αίσθημα, συναίσθημα, σκέψη, στάση, πράξεις και συμπεριφορά… Το να λες”είμαι Έλληνας” και να καμαρώνεις με παχιά λόγια απολαμβάνοντας τη σιγουριά και ροκανίζοντας τα επιδόματα της Πατρίδας είναι εύκολο… Το δύσκολο είναι να είσαι Έλληνας, εκεί που είσαι ξένος και το κράτος είναι εχθρικό απέναντί σου. Εκεί που δίνεις αγώνα καθημερινά για να κρατήσεις την Ελληνικότητά σου. Κι ενώ εκεί είσαι ” κωλοέλληνας”…. εδώ γίνεσαι “κωλοαλβανός” για πολλούς… Τουλάχιστον ίδια μεταχείριση για τους Έλληνες της Αλβανίας με τους Αλβανούς της Αλβανίας την οφείλουμε ως οποιοδήποτε κράτος, αλλά ως Ελλάδα είναι καθήκον μας, είναι υποχρέωση… Είναι κάτι που δεν επιτρέπεται να υπάρχει ούτε να το συζητάμε… Δεν θέλω να σκεφτώ ότι υπάρχει σκοπιμότητα… Ότι κρύβονται σχέδια και συμφέροντα… Λέω όμως ότι είναι τουλάχιστον βαριά αμέλεια να μην διευκολύνονται οι Βορειοηπειρώτες Έλληνες να έρχονται στην Πατρίδα μας και Πατρίδα τους. Μεγάλωσα στην Ήπειρο, ο πατέρας μου πολέμησε το 40 και πάντα στεναχωριόταν για τους αδερφούς μας εκεί, που τους υποδέχονταν με κλάματα και ζητωκραυγές και τους φρόντισαν σαν να ήταν παιδιά τους… Αν τα παιχνίδια των μεγάλων… αποφάσισαν αλλιώς… είναι εγκληματική ενέργεια εμείς σήμερα να μην κάνουμε αυτά που πρέπει για να στηρίξουμε τους ομοεθνείς και ομογενείς μας εκεί. Το άνοιγμα των συνόρων στο Μαυρομάτι είναι το λιγότερο…

    1. Καλημέρα Βασίλη Ηπειρώτη .
      Είσαι ΛΕΒΕΝΤΗΣ και ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ με τα όλα σου.
      Πολλά συγχαρητήρια.

  2. Ειρήνη, δεν ξέρεις τι αγώνες δώσαμε και δίνουμε καθημερινά εμεις οι βορειοηπειρωτες.
    Μιλάς εκ του ασφαλούς.
    Πατριδα μας είναι η Ελλάδα και θα ερχομαστε οποτε θελουμε.
    Δεν μπορείς να καταλάβεις τι σημαινει να πολεμάς με τα θηρία τους Αλβανούς.

  3. Πίστευε και μη ερεύνα Ειρηνη μου.
    Να εισαι καλα σου εύχομαι.
    Στη ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟ πρεπει να παμε και μαζι με αυτους που εχουν απομεινει να κρατάνε Θερμοπύλες να δωσουμε ζωη εκει στα χωρια.
    Αν δεν ήταν αυτοί οι ήρωες εκει να κρατάνε αυτον τον ποτισμένο με αίμα ηρώων τοπο θα μας είχαν φαει λάχανο οι Αλβανοί.
    Με διάφορους τρόπους προσπαθούνε να μας διώξουν, κλέβοντας και καίγοντας περιουσίες, γκρεμίζοντας εκκλησιες , σκοτώνοντας γιατι μιλαμε ελληνικα( βλέπε Αριστοτέλη Γκουμα) , σκοτώνοντας για τη σημαία ( βλέπε ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΤΣΙΦΑ) κ.α
    Να εισαι καλα και η ΠΑΝΑΓΙΑ μαζι σου.

  4. Ναι γιατί αν δεν πήγαινες φέτος στο χωριό σου θα Πάθαινες κάτι….
    να κάτσεις εκεί πάνω μωρή…. δεν έβλεπες τί γινόταν στην Αλβανία και ξεκίνησες να πας; Ας περίμενες να περάσει η μπόρα και ας πήγαινες τον Οκτώβριο….
    τώρα δεν σε θέλω εδώ, δεν σε θέλω στα μέρη μου….
    Εγώ προστατεύτηκα όσο πιο πολύ μπορούσα για να προστατεύσω εσένα ρε βόδι και εσυ πήγες στην Αλβανία για να τα καταστρέψεις όλα !!!
    Στη Χαλκιδική αρρώστησε τόσος κόσμος από τα αλβανα που γύρισαν….
    Πίσω γρήγορα στα σπίτια σας στην Αλβανία και άμα γουστάρουμε σας πιστεύουμε ότι είσαστε Βορειοηπειρώτες….

    1. Ειρήνη αν κρίνω από τον τροπο που μηλας πρέπει να είσαι πολύ άρρωστη ….Δεν θα σου πάρουμε την άδεια ούτε και θα σε ρωτήσουμε πότε και πώς θα πάμε στα χωριά μας στη Βόρεια Ήπειρο και θα επιστρέψουμε Ελλάδα γιατί γιατί αυτή εδώ είναι πατρίδα μας…Εσυ μάλλον τουρκοσπορος είσαι για να έχεις τετειες αποψεις…

    2. Αίμα προδοτών κυλάει στις φλέβες σου για να ξεπουλάνε και να πετάς ετσι τους ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ

    3. Δεν θα απαντήσω για τον τρόπο που μιλάς ο οποίος δεν συνάδει άμεσα με τους κανονικές συζητήσεις και εκφράσεις του λόγου.
      Θα σχολιάσω το εξής τι εστι στα μέρη μου?
      Λέει κάπου το ονομα σου?
      Εγω νόμιζα και ξέρω όπως και όλη οι Έλληνες ότι αυτά τα μέρη λέγονται Ελλάδα μερη τα οποία πολέμησαν Έλληνες για να απαλευθεροθουν άρα ανήκουν σε όλους τους απανταχού ελληνες.
      Οι ελληνική μειονότητα της βορειου ηπείρου όπως ειναι αναγνωρίσιμη απι το πρωτόκολλο της κερκυρα είναι ΕΛΛΗΝΕΣ.
      Δεν ξερω τι επίπεδο σπουδών ή γνωσεων έχεις αλλα μάλλον πρέπει να αρχίσεις να διαβαζεις γιατι ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΟΡΕΙΩΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΙΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ….
      Για αυτό πρόσεχε πως μιλας γιατι προσβάλεις ελληνες που πέθαναν με την Ελλάδα στο μυαλό και στο στόμα…

Comments are closed.