Γιατί δεν πρέπει να τυλίγουμε τα τυριά με μεμβράνη τροφίμων

Κοινοποίηση:
1-280-765x510

Τα τυριά είναι το νούμερο ένα τρόφιμο που αγοράζετε σε ποσότητες μεγαλύτερες από αυτές που καταναλώνονται. Για αυτό και πρέπει να συντηρείται σωστά. Πρέπει να βρίσκεται εντός ψυγείου και μακριά από τα τοιχώματά του.
Πολλοί από εμάς για εξοικονόμηση χώρου, τυλίγουμε το τυρί με μεμβράνη τροφίμων και το βάζουμε στο ψυγείο, αντί να το τοποθετήσουμε σε ένα αεροστεγές τάπερ.
Αυτή η φαινομενικά έξυπνη κίνηση, είναι επικίνδυνη, γιατί η μεμβράνη συγκρατεί την υγρασία του τυριού, με αποτέλεσμα η τάση για μούχλα στο τυρί να επιταχύνεται.
Αυτό συνεπάγεται κίνδυνο από την κατανάλωσή του, αφού πολλές φορές η μούχλα είναι δυσδιάκριτη με μια πρώτη ματιά.
Μόνο πέρσι διαπιστώθηκαν 214 δηλητηριάσεις από κατανάλωση τυριού σε νοσοκομεία της κεντρικής Ευρώπης.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Εσένα κάτι σου συμβαινει σήμερα. Φάε ενα γλυκάκι να πάνε τα ντέρτια κάτω. Από το ζούμε ένα δράμα εξελίχθηκε σε εφιάλτη…

Comments are closed.