Γιατί οι παιδικές χαρές στον Δήμο Θερμαϊκού παραμένουν κλειστές από το 2022;

Κοινοποίηση:
Screenshot_3-15-768x451

Από το 2022, οι παιδικές χαρές στον Δήμο Θερμαϊκού της Θεσσαλονίκης παραμένουν κλειστές. Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να σφραγίσει τους χώρους αυτούς ελήφθη λόγω της διαπίστωσης ότι οι εγκαταστάσεις δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές ασφαλείας για τα παιδιά. Αυτή η κατάσταση έχει προκαλέσει ανησυχία και απογοήτευση στους γονείς της περιοχής, οι οποίοι αναζητούν ασφαλείς χώρους παιχνιδιού για τα παιδιά τους.

 

 

Έξω από κάθε παιδική χαρά έχει τοποθετηθεί ειδική σήμανση που απαγορεύει την πρόσβαση στα παιδιά και ενημερώνει για την κατάσταση σφράγισης των χώρων. Οι γονείς έχουν εκφράσει την ανησυχία τους σχετικά με την έλλειψη διαθέσιμων χώρων παιχνιδιού, καθώς οι παιδικές χαρές είναι σημαντικές για την ανάπτυξη και τη ψυχαγωγία των παιδιών.

Παρά τις ολοκληρωμένες παρεμβάσεις που έχουν γίνει από τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου, η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί πλήρως. Ο δήμαρχος έχει δηλώσει ότι η επόμενη φάση περιλαμβάνει την πιστοποίηση από εξειδικευμένη εταιρεία, η οποία θα πρέπει να δώσει το “πράσινο φως” για την επαναλειτουργία των παιδικών χαρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη δημοτική αρχή, αναμένεται ότι η πρώτη νέα παιδική χαρά στη Νέα Μηχανιώνα θα παραδοθεί κατά τη διάρκεια του Πάσχα. Αυτή η εξέλιξη προσφέρει μια ελπίδα στους γονείς και τα παιδιά της περιοχής, καθώς θα υπάρχει επιτέλους ένας ασφαλής χώρος για παιχνίδι.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response