Γιατί ο σκύλος τρώει λιγότερο το καλοκαίρι;

Κοινοποίηση:
summer-1110x626

Ο λόγος που ο σκύλος σας μπορεί να τρώει λιγότερο το καλοκαίρι είναι ότι η ζέστη μπορεί να επηρεάζει την πέψη και την όρεξή του.

Τα σκυλιά, πρέπει να διατηρούν μια σταθερή θερμοκρασία σώματος και το καλοκαίρι και το σώμα τους πρέπει να εργαστεί σκληρότερα για να ρυθμίσει τη θερμότητα. Αυτό σημαίνει ότι ο μεταβολισμός τους μπορεί να επιβραδυνθεί, οδηγώντας σε μειωμένη πείνα και πρόσληψη τροφής.

Επιπλέον, η ζέστη μπορεί επίσης να κάνει τα σκυλιά να αισθάνονται ληθαργικά και να ενδιαφέρονται λιγότερο για το φαγητό. Οι σκύλοι μπορεί επίσης να είναι λιγότερο πρόθυμοι να φάνε όταν είναι αφυδατωμένοι, και το καλοκαίρι, είναι σημαντικό να διασφαλιστεί ότι έχουν πρόσβαση σε άφθονο, φρέσκο νερό.

Συνοψίζοντας, η ζέστη επηρεάζει το σώμα των σκύλων με διάφορους τρόπους, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της όρεξής τους κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Ποια είναι τα σημάδια της μειωμένης όρεξης στους σκύλους;

Λήθαργος
Έλλειψη ενδιαφέροντος για φαγητό ή λιχουδιές
Εμετός
Διάρροια
Απώλεια βάρους

Εάν παρατηρήσετε επανειλημμένα οποιοδήποτε από αυτά τα συμπτώματα, είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε έναν κτηνίατρο για να αποκλείσετε τυχόν υποκείμενα προβλήματα υγείας.

Εάν ανησυχείτε ότι ο σκύλος σας δεν τρώει αρκετά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να τον δελεάσετε να φάει:

Προσφέρετε μικρότερα γεύματα
Ταΐστε σε πιο δροσερό περιβάλλον
Παρέχετε καθαρό, φρέσκο νερό τακτικα
Προσθέστε λίγη ποικιλία στη διατροφή του
Ασκήστε τον σκύλο σας πριν από το γεύμα
Προσοχή όμως! Εάν ανησυχείτε για την όρεξη ή τη γενική υγεία του σκύλου σας, είναι πάντα καλύτερο να συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας για να καθορίσετε την καλύτερη πορεία δράσης.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: