Γιατί το ελληνικό ΥΠΕΞ δίνει «συγχαρητήρια» στην Τουρκία;

Κοινοποίηση:
Διαπιστευτήρια στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου του νέου Πρέσβη της Δημοκρατίας της Τουρκίας Cagatay Erciyes, Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023.
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Δεν είναι η πρώτη φορά…

Σε ανάρτησή του στο Twitter, που προκάλεσε ποικίλα σχόλια, ο επίσημος λογαριασμός του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών συνεχάρη το τουρκικό κράτος.

Αφορμή αποτέλεσε η συμπλήρωση ενός αιώνα από την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας (1923), ένα περίπου χρόνο μετά τις σφαγές των ελληνικών πληθυσμών από τον στρατό του Κεμάλ Ατατούρκ στη Σμύρνη και αλλού.

Για να μην ξεχνιόμαστε:

«Εκφράζουμε τα συγχαρητήριά μας στον λαό και την κυβέρνηση της Τουρκίας με την ευκαιρία της Ημέρας της Δημοκρατίας».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

12 Σχόλια

  1. ΕΙΝΑΙ ΤΖΑΜΠΑ. ετσι για να πουμε κατι.μην ανυσηχειτε. ειναι μεσα στα πλαισια της υψηλης εξωτερικης πολιτικης.

  2. ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΗΣ ΓΗΣ. ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΑΠΟ ΙΣΤΟΡΙΑ? ΛΟΙΠΟΝ ΠΑΜΕ ΕΧΟΥΝ ΣΦΑΞΕΙ ΑΡΑΒΕΣ, ΠΟΝΤΙΟΥΣ, ΣΥΡΙΟΥΣ, ΚΟΥΡΔΟΥΣ, ΑΡΜΕΝΙΟΥΣ, ΕΛΛΗΝΕΣ, ΚΥΠΡΙΟΥΣ! Α ΝΑ ΧΑΘΕΙΤΕ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΤΕ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΡΕ? ΕΚΕΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ.
    ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΩΝ ΑΥΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΘΑ ΠΝΙΞΕΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ. Ο ΘΕΟΣ ΑΡΓΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΕΙ!!

  3. Δεν το εννοούν τα κακόμοιρα, από φόβο τους καλοπιανουν….

  4. κι αυτοι μας δινουν στις εθνικες μας εορτες. Τυπικοτητες για το θεαθηναι

  5. Κούλη καριόλη είσαι για κρεμάλα.

  6. Με τους πολιτικούς που έχουμε στην Ελλάδα έχουμε καταντήσει του κόσμου το περίγελο..

  7. ΔΙΝΟΥΝ ΣΥΝΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΣΤΕ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ ΤΟΥ ΜΟΓΓΟΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ

  8. O Mητσοτακης να διωξει τον υπουργο Εξωτερικων Δενδια και μετα να παραιτηθει ο ιδιος. Εκτος αν και οι Τουρκοι ευχηθηκαν για την 25η Μαρτιου περυσι.

  9. Αντε και γαμηθειτε τουρκοσπορα την οικογενεια μου και απο τις δυο πλευρες την σφαγιασανε και καψανε. Ποσοι αλλοι Ελληνες εχουν παθει τα ιδια, Μα τι μαλακες πολιτικους εχουμε και τους ψηφιζετε ηλιθιε λαε, Αν μπορουσα θα τους ειχα σφαξει σαν σκυλια διχως οικτο τους πουστηδες. Ντρεπομαι να λεω οτι ειμαι Ελληνας μας συχαινονται οι παντες εξω και αυτο ερχεται απο εσας μπασταρδε τουρκοσπορε λαε κανενας σας δεν αγαπαει την χωρα π.χ. Κωνσταντινος Κατσιφας και μια χουφτα Ελληνες πατριωτες.

  10. Εγω αλλαξα γνωμη ειμαι με τους αμερικανους και το ισραηλ.

    1. μονο καποιοι απο τους χουντικους και οι κουκουεδες ειναι με τους τρομοκρατες

Comments are closed.