Γιατί το τουρκικό παρακράτος της Θράκης ωθεί τους νέους σε “φοιτητική μετανάστευση”;

Κοινοποίηση:
1739183720_fbe97e88c273937670bc0e5e2de86958Vr-1068x534

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Μία είδηση που προκαλεί εντύπωση και προβληματισμό είναι αυτή που αφορά σε εκδηλώσεις των παρακρατικών δομών του Προξενείου μέσω των οποίων καλλιεργείται κλίμα εξαναγκαστικής φοιτητικής μετανάστευσης, όπου Έλληνες Πολίτες στους οποίους έχει δοθεί η δυνατότητα να εισαχθούν στην ελληνική τριτοβάθμια εκπαίδευση και να ενταχθούν στην Ενωμένη Ευρώπη της Επιστήμης και της Προόδου, εξωθούνται σε φοιτητική μετανάστευση σε πανεπιστήμια της Άγκυρας, της Κωνσταντινούπολης, του Εσκησεχήρ και της Σακάρυα.

Χαρακτηριστική είναι η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου από την Φοιτητική Ένωση Δυτικής Θράκης (BATÖB) στους χώρους της παρακρατικής δομής της παράνομης ΤΕΞ-“Τουρκική Ένωση Ξάνθης” όπου και παρουσιάσθηκαν προγράμματα σπουδών σε πανεπιστήμια της γείτονος.

Την εναρκτήρια ομιλία της εκδήλωσης έκανε ο Σύμβουλος Εκπαίδευσης της İTB Önder Şabanoğlu ο οποίος κι επεσήμανε ότι θα ήταν μεγάλο όφελος για τους μαθητές της Δυτικής Θράκης να λάβουν ενεργό ρόλο στο BATÖB στην Τουρκία και στην Κοινότητα Νέων Ακαδημαϊκών (GAT) στην Ελλάδα.

Αντίστοιχη εκδήλωση, είχε πραγματοποιηθεί και την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου στην παρακρατική δομή της παράνομης ΤΕΝΚ -Ένωση Τουρκικών Νέων Κομοτηνής (GTGB), όπου παρουσιάσθηκαν πληροφορίες για πανεπιστήμια στην Άγκυρα, την Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη, το Εσκισεχίρ, την Προύσα και την Αδριανούπολη.

Που αποσκοπεί αυτή η πρακτική;

Την στιγμή που το πολιτικό δυναμικό της περιοχής έχει “βυθισθεί” στην μυωπική ρηχότητα της διατήρησης ή της διεκδίκησης θέσεων βραχείας πολιτικής επιβίωσης, οι παρακρατικές δομές της Άγκυρας δημιουργούν την “επόμενη ημέρα” των εγκαθέτων Millenials της Προξενικής Μειονότητας, μέσω διαδικασιών αφομοίωσης και φυσικής υποταγής στο φιλοπροξενικό τουρκικό σύστημα.

Μέσα από τον μηχανισμό των νεοφυών και νεοσύστατων συλλόγων που τελούν υπό τον έλεγχο του Προξενείου, δίνεται ιδαίτερη σημασία δόθηκε στο project του BATÖB -.Φοιτητικής Ένωσης Δυτικής Θράκης .

Πρόκειται για έναν σύλλογο που συστάθηκε ουσιαστικά από την Τουρκία στην Τουρκία και απαρτίζεται από Έλληνες πολίτες μουσουλμάνους που σπουδάζουν σε Άγκυρα, Κωνσταντινούπολη, Ανδριανούπολη, Σαμψούντα, Τραπεζούντα, Τσανάκαλε και Προύσσα με σκοπό την δημιουργία ενός “κλειστού κυκλώματος” που ελέγχει την πορεία του εκτουρκισμού της Μειονότητας μέσα από διάφορα επίπεδα δράσεων κι εκδηλώσεων.

Ένα πρώτο επίπεδο δράσεων αφορά τους συλλόγους εντός Ελλάδος, σε συνδυασμό με την δράση των συλλόγων της Κοινότητας Νέων Ακαδημαϊκών , το Παράρτημα της Νεολαίας του DEB, της ΤΕΞ και της ΤΕΝΚ.Και το δεύτερο σχετίζεται με την ΥΤΒ και αλυτρωτικές οργανώσεις στην Τουρκία.

Με αυτόν τον μηχανισμό υπονομεύεται κάθε προσπάθεια του Ελληνικού Κράτους για την εκπαίδευση των Μουσουλμανοπαίδων, αφού προωθείται με κάθε τρόπο η σκληροπυρηνική τουρκική κουλτούρα.

Μέσα από μορφές μιας ιδιότυπης κοινοτικής οργάνωσης των νεολαίων της ροδοπίτικης διασποράς στην Τουρκία (κυρίως) υπό την αιγίδα των παρακρατικών δομών της Τουρκίας καλλιεργείται αλυτρωτική συνείδηση και προωθείται η προοπτική μιας άλλης Θράκης με την στήριξη και ισχυρών οικονομικά παρακρατικών δομών όπως είναι η Ένωση Δυτικοθρακιωτών Tούρκων Βιομηχάνων και Διευθυντών Τουρκίας ((BATISIAD).

Η διαφορά της Γενιάς Ζ από την Γενιά Χ έγκειται στο ότι πρόκειται για την πρώτη γενιά χωρίς προϊντερνετική ζωή και social media και προφανώς δεν έχει εμφανώς γίνει “κοινωνός” του ελληνικού γίγνεσθαι, σε αντίθεση με τους σημερινούς επωνύμους της Προξενικής Μειονότητας κάποιοι εκ των οποίων θα λειτουργήσουν ως “προπαρασκευαστικός μηχανισμός” για την επόμενη φάση,

Δεν αποκλείεται η Γενιά Ζ της Προξενικής Μειονότητας να είναι η “Γενιά της Ανατροπής” και τον δρόμο θα τον προετοιμάσουν οι εκπρόσωποι της Γενιάς Χ που έχουν γίνει κοινωνοί της Ελληνικής Εκπαίδευσης και της Ελληνικής Παιδείας, έχουν επάξια κερδίσει την θέση τους στον δημόσιο και ιδιωτικό βίο και στην πορεία είτε ακολούθησαν αυτόνομη πορεία είτε κάποιοι “μετεγγράφησαν” στις παρακρατικές δομές της Τουρκίας στην Θράκη.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response