Γιατρός προειδοποιεί: Αυτά τα συμπληρώματα διατροφής αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων

Κοινοποίηση:
DSFDS

Τον κώδωνα του κινδύνου για τα συμπληρώματα ωμέγα-3 κρούει γιατρός από τη Βρετανία. Οι οδηγίες του.
Η τακτική λήψη συμπληρωμάτων ωμέγα-3 μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.
Aντιθέτως, τα φυσικά Ω3 λιπαρά οξέα έχουν θετικές ιδιότητες, που συμβάλλουν στη διατήρηση της ευεξίας, όπως έξανε γνωστό ο Βρετανός γιατρός, Κρις Στιλ, μιλώντας στην εφημερίδα Express.
Μάλιστα, μεταξύ άλλων, μειώνουν τον κίνδυνο για την ανάπτυξη καρδιακών παθήσεων, ωστόσο πολλοί άνθρωποι προτιμούν να παίρνουν τα συμπληρώματα, αντί να καταναλώνουν καθημερινά τα τρόφιμα που τα περιέχουν.

Σύμφωνα με τον κ. Στιλ, η λήψη συμπληρωμάτων μπορεί να βλάψει το σώμα ενός ανθρώπου, ενώ τονίζει πως οι βιταμίνες και τα μέταλλα που είναι απαραίτητα για τον οργανισμό μας πρέπει να τα προσλαμβάνουμε φυσικά, μέσα από τα τρόφιμα και όχι από φάρμακα.

Για παράδειγμα, πλούσια σε Ω3 είναι τροφές όπως τα ψάρια.
«Τα συμπληρώματα περιέχουν EPA και DHA. Αν συνδυαστούν, αυξάνεται ο κίνδυνος εμφάνισης καρδιακών προβλημάτων» προειδοποιεί.
Το εικοσαπενταενικό οξύ (EPA) και το δοκοσαξεξανοϊκό οξύ (DHA) είναι οι τύποι λιπαρών οξέων Ω3 που απαντώνται σε λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός, η πέστροφα, ο τόνος, το σκουμπρί και οι σαρδέλες.
Επομένως, ο ειδικός προτρέπει τον κόσμο να παίρνει τις ουσίες που χρειάζεται μέσα από τρόφιμα κι όχι από συμπληρώματα διατροφής.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: