Γιαχία Σινουάρ: Το Ισραήλ ερευνά τι τρέχει με τον ηγέτη της Χαμάς και είναι άφαντος -Απίθανο να σκοτώθηκε, λένε

Κοινοποίηση:
DVFSDV

Ο ηγέτης της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, είναι άφαντος για καιρό, με αποτέλεσμα να διακινηθούν ακόμη και αναφορές ότι είναι νεκρός.

Tα ισραηλινά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο στρατός ερευνά το ενδεχόμενο να έχει τραυματιστεί ή και να έχει σκοτωθεί -αν και κάτι τέτοιο οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι δεν προκύπτει- ή απλά να έχει κόψει την επικοινωνία με το περιβάλλον του για κάποιο λόγο, κάτι που έχει ξανασυμβεί.

Πηγές του IDF διευκρινίζουν μάλιστα ότι δεν υπήρχε σε εξέλιξη συγκεκριμένη επιχείρηση για την «εξουδετέρωση» του Σινουάρ στη Γάζα.

Ο Σινουάρ κρύβεται στα τούνελ της Γάζας μετά τη σφαγή στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, προσπαθώντας να αποφύγει την ισραηλινή καταδίωξη.

Times of Israel: Εξαιρετικά απίθανο να είναι νεκρός ο Σινουάρ

Οι Times of Israel αναφέρουν ότι το Ισραήλ ερευνά την πιθανότητα, αν και εξαιρετικά απίθανο, να είναι νεκρός ο ηγέτης της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, ακολουθώντας τις στρατιωτικές πληροφορίες, σύμφωνα με τον Ισραηλινό δημοσιογράφο Μπεν Κάσπιτ.

Οι πληροφορίες που ερευνώνται υποστηρίζουν ότι ο Σινουάρ σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων του IDF στη Γάζα.

Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Walla σημειώνει ότι η ισραηλινή Shin Bet έχει απορρίψει την αναφορά και πιστεύει ότι ο Σινουάρ είναι ζωντανός.

«Υπήρχαν επίσης στιγμές στο παρελθόν που εξαφανίστηκε και νομίζαμε ότι ήταν νεκρός, αλλά στη συνέχεια εμφανίστηκε ξανά», αναφέρει ο Κάσπιτ.

Σχολιάζοντας στις αναφορές για τον Σινουάρ, ο Ισραηλινός δημοσιογράφος Barak Ravid έγραψε στο X ότι αξιωματούχοι με άμεση γνώση του είπαν ότι η Ιερουσαλήμ δεν έχει πληροφορίες που να υποδηλώνουν ότι ο ηγέτης της Χαμάς είναι νεκρός.

«Όλες οι εικασίες βασίζονται στο γεγονός ότι ο Σινουάρ ήταν άφαντος τις τελευταίες εβδομάδες», αναφέρει ο Ravid σύμφωνα με έναν από τους Ισραηλινούς αξιωματούχους.

Από τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου της Χαμάς, που πιστεύεται ότι σχεδίασε ο Σινουάρ, το Ισραήλ δολοφόνησε τον αρχηγό της στρατιωτικής πτέρυγας της τρομοκρατικής οργάνωσης Muhammad Deif και τον αρχηγό της Ταξιαρχίας Khan Younis Rafa’a Salameh σε αεροπορική επιδρομή στη Γάζα τον Ιούλιο και τον αναπληρωτή αρχηγό της Hamas Saleh al-Arouri με χτύπημα drone στη Βηρυτό τον Ιανουάριο. Ο ηγέτης της Χαμάς Ismail Haniyeh σκοτώθηκε επίσης στην Τεχεράνη τον Ιούλιο, σε μια επίθεση που ευρέως κατηγορείται στο Ισραήλ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

Leave a Response