Για τα χαμηλά ποσοστά στις Ευρωεκλογές: Κύμα αμφισβήτησης κατά του Ανδρουλάκη και απογοήτευση στον ΣΥΡΙΖΑ – Η κατάσταση στα δύο κόμματα που δεν εκμεταλλεύτηκαν την πανωλεθρία της ΝΔ

Κοινοποίηση:
Καταγραφή

Ο μεγάλος χαμένος των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου 2024 δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι η ΝΔ που πήρε μόλις 28,3% χάνοντας μέσα σε ένα χρόνο 13 ολόκληρες μονάδες και μάλιστα δεν είναι λίγοι αυτοί που λένε ότι η αποδοκιμασία κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι τέτοια που πρέπει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός να οδηγήσει την χώρα σε πρόωρες Εθνικές Εκλογές…

Ωστόσο αυτή την τεράστια πρωτοφανή φθορά της κυβέρνησης δεν εκμεταλλεύτηκαν ο ΣΥΡΙΖΑ προπάντων που πήρε 15%, αλλά και το ΠΑΣΟΚ που παραμένει χαμηλά και σε θολά νερά.

Όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ: 

Πρωτοκλασάτα στελέχη θέτουν θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ…

Αντιδράσεις έχουν προκαλέσει στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ για το χαμηλότατο ποσοστό του κόμματος στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024, καθώς κατέλαβε την τρίτη θέση με 12,79%, με πρωτοκλασάτα στελέχη να αφήνουν αιχμές για τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νάντια Γιαννακοπούλου τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ έχει όργανα και θα συζητηθούν τα πάντα, τι έγινε λάθος, τι έγινε σωστά στις ευρωεκλογές ενώ σε ερώτηση για το αν υπάρχει θέμα αρχηγού είπε χαρακτηριστικά «όταν θα τα συζητήσουμε όλα, εννοούμε όλα».

Υπενθυμίζεται πως ο ίδιος ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε δηλώσει ότι θα συνιστούσε πολιτική αποτυχία εάν το ΠΑΣΟΚ δεν πετύχαινε να βρεθεί στη δεύτερη θέση μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών.
Ο βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, επισήμανε ότι «δεν πετύχαμε το πολιτικό και εκλογικό μας στόχο, που ήταν η δεύτερη θέση», ενώ σημείωσε ότι παραμένει το πρόβλημα για το ΠΑΣΟΚ μεταξύ επαρχίας και αστικών κέντρων.

Ο Μιχάλης Κατρίνης από την πλευρά του, είπε ότι το ΠΑΣΟΚ είχε μικρή άνοδο, αλλά απέχει από τους στόχους που είχαν θέσει και τις προσδοκίες, τονίζοντας ότι πρέπει να γίνει μια ανοικτή πολιτική συζήτηση και για την αποτίμηση του αποτελέσματος αλλά και για τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν για την επόμενη ημέρα».

Ο Παύλος Γερουλάνος, αφού επισήμανε την τεράστια αποχή, στα όρια του επικίνδυνου, και τη μεγάλη πτώση της ΝΔ, παραδέχθηκε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πέτυχε τον στόχο του. Μάλιστα, ερωτηθείς εάν θα πρέπει να μπουν στο τραπέζι όλα τα θέματα για την επόμενη ημέρα, απάντησε πως «ένα κόμμα σαν το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να μη θέσει όλα τα θέματα».

Όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ:

Μεγάλη απογοήτευση στον ΣΥΡΙΖΑ μετά το αποτέλεσμα στιςΕυρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024.

Απογοήτευση και κατήφεια επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ από το βράδυ της Κυριακής και την ολοκλήρωση των αποτελεσμάτων των Ευρωεκλογών.

Το ποσοστό 14.92% που συγκέντρωσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν ικανοποίησε κανέναν, και το κλίμα στην Κουμουνδούρου είναι πολύ βαρύ. Ηδη μάλιστα έχει αρχίσει να συζητείται η η περιθωριοποίηση ή κι απομάκρυνση στελεχών και η αναβάθμιση άλλων που είχαν φύγει από το προσκήνιο το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Ο Στέφανος Κασσελάκης που κυριολεκτικά δε μιλιόταν το βράδυ της Κυριακής είναι αποφασισμένος να… πάρει κεφάλια και να προχωρήσει σε αλλαγές που θα διαφοροποιήσουν το τοπίο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Για αρχηγος του Πασοκ, προαλειφεται ο Γερουλανος!

  2. Τέλος με αυτό το ταγάρι το γιδοβοσκό που ήθελε υποχρεωτικά όλοι να μπολιαστούν. Ίσα ρε π@π@ρ@

  3. Κοιταξτε μη σκισετε κανενα καλτσον εκει στο πατσοκ. Γιατι ο Κασελας το σκιζει το καλτσον αλλα το σκιζει στραβα. Βελοπουλε σκιστους.

  4. Dhladh phre 15%me auta ta xalia Kai de einai euxaristhmenos!!! Pios logikos Kai oxi parafron aristeros h gay Tha pshfize auton h ton allo tou pasok me tetio onoma apo to90i h to xali tou anthelkinikou kke mono anegkefaloi kaneis allos eleos

Comments are closed.