Γιώργος Αλκαίος: Ο λόγος που άλλαξε το επώνυμό του, η απόσυρση από το τραγούδι και το νέο του επάγγελμα

Κοινοποίηση:
giorgos-alkaios-1

Ο Γιώργος Αλκαίος ( Γιώργος Βασιλείου) γεννήθηκε στις 24 Δεκεμβρίου του 1971 στην Αθήνα και είναι ο γιος του Γιάννη Βασιλείου.. Η μητέρα του ζει στη Δομινικανή Δημοκρατία.

Αμέσως μετά τη γέννησή του μετακόμισε στη Βοστώνη της Μασσαχουσέτης της των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, όπου έζησε για τρία χρόνια. Λίγο μετά οι γονείς του χώρισαν και επέστρεψε στην Ελλάδα με τον πατέρα του σε ηλικία τριών ετών. Ζούσε στο Χαλάνδρι μαζί με την γιαγιά του και περνούσε τα καλοκαίρια του στη Σαλαμίνα με φίλους και συγγενείς κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας.

Τα οικονομικά της οικογένειας ήταν δύσκολα. Έπειτα από χρόνια καριέρας ο Γιώργος έχει πει επί λέξει: «Έκανα τα όνειρα του πατέρα μου πραγματικότητα. Τον θυμάμαι πολλές φορές να είμαστε στο αυτοκίνητο και να λέει “μακάρι να είχαμε αυτό το σπίτι με την πισίνα”».

Mεγάλη του αγάπη, το ποδόσφαιρο. Αν και φανατικός Ολυμπιακός, η τύχη τα έφερε έτσι ώστε να παίξει μπάλα στα «τσικό» του Παναθηναϊκού με προπονητή τον Μίμη Δομάζο. Πάντα όμως φορούσε την κόκκινη φανέλα από μέσα. Έκατσε ένα χρόνο στην ομάδα του Παναθηναϊκού και στη συνέχεια ασχολήθηκε με μπάσκετ και καράτε. Σε όλες αυτές τις φάσεις το τραγούδι είχε πάντα πρωταγωνιστικό ρόλο στη ζωή του. Ομαδάρχης στην παιδική κατασκήνωση «Χαρούμενο Χωριό» στη Βαρυμπόμπη, ήθελε πάντα να διοργανώνει εκείνος τις μουσικές και θεατρικές εκδηλώσεις

Η πρώτη του εμπειρία με τη μουσική και το θέατρο ήρθε σε μια θερινή κατασκήνωση στην Βαρυμπόμπη, όπου και διετέλεσε υπεύθυνος για τέσσερα χρόνια. Στην ηλικία των δεκαέξι ο Αλκαίος παράτησε το σχολείο για να γίνει ένας ηλεκτρολόγος ακολουθώντας τη Σχολή Δέλτα, όπου απέκτησε πτυχίο.

Η επαγγελματική πορεία του Γιώργου Αλκαίου

Ξεκίνησε τη καριέρα του το 1989 μετά από εμφάνισή του σε ελληνικό reality show. Μετά από μια σύντομη πορεία υποκριτικής στην σκηνή, ο Αλκαίος αφοσιώθηκε στη μουσική. Το πρώτο του Single, “Τι Τι”, τον έκανε δημοφιλή στην Ελλάδα. Το μουσικό στυλ που τον διακρίνει συνδυάζει ελληνικά και ανατολικά στοιχεία με τη σύγχρονη ποπ μουσική. Μέχρι σήμερα έχει διακριθεί με 5 πλατινένιους δίσκους και 9 χρυσά άλμπουμ. Ο Αλκαίος εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Διαγωνισμό Τραγουδιού Eurovision 2010 με το τραγούδι “ΩΠΑ!”.

Η πρώτη τηλεοπτική εμφάνιση του Αλκαίου ήρθε το Σεπτέμβριο του 1989 σε ηλικία δεκαεπτά ετών σε ένα από τα πρώτα reality show στην Ελλάδα, “Έλα στο Φως”, στην ΕΤ2. Το σόου δέχθηκε 1.500 νέους ηθοποιούς, τραγουδιστές και χορευτές. Στη συνέχεια, έμειναν από αυτούς μόνο 20. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και ο Γιώργος Αλκαίος. Μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια του σόου, έμαθε χορό με τον Daniel Lomel, υποκριτική με την Νίκη Τριανταφυλλίδου και μουσική με τον Γιώργο Χατζηνάσιο.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του ιδίου έτους, έκανε οντισιόν και κέρδισε μια θέση στο θεατρικό έργο της Μινώα Βουανάκη “Σοφοκλή Αντιγόνη”, όπου και πρωταγωνίστησε η Αλίκη Βουγιουκλάκη και με μουσική του Μίκη Θεοδωράκη. Οι πρόβες διήρκεσαν πάνω από δύο μήνες και η πρεμιέρα έγινε στο Αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου. Εκείνη την εποχή ο Αλκαίος έγινε ο νεότερος ηθοποιός που συμμετείχε σε παράσταση ιστορικού περιεχομένου και σε ένα ιστορικό θέατρο.

Το ίδιο καλοκαίρι, ο Αλκαίος αποφάσισε να αλλάξει το ενδιαφέρον από το θέατρο στη μουσική. Τότε ο Χρήστος Δάντης τον παρουσίασε στον Βαγγέλη Γιαννόπουλο διευθυντή της BMG, καθώς έγραφε και τον πρώτο δίσκο του για την BMG “Αμάν”. Ο Γιαννόπουλος τον πέρασε από οντισιόν (τότε λεγόταν, ακόμη, Γιώργος Βασιλείου) και αποφάσισαν να υπογραφεί συμβόλαιο μεταξύ τους. Έπειτα, βρήκαν το επίθετο “Αλκαίος” πιο ωραίο σαν στυλ και στην ακουστική. Το καλοκαίρι του 1991 ο Αλκαίος, μαζί με τον συνάδελφό του Χρήστο Δάντη, πήγαν περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς συμμετείχε στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης με το τραγούδι “Δεν με θέλεις τολμηρό”, όπου πήγε επίσημα με το ονοματεπώνυμο “Γιώργος Αλκαίος”. Ο Αλκαίος νίκησε το νέο ταλέντο Σάκη Ρουβά, κερδίζοντας το βραβείο της καλύτερης ερμηνείας.

Πριν από το ντεμπούτο του άλμπουμ του, ο Αλκαίος, άρχισε να γράφει μουσική και για άλλους τραγουδιστές, όπως την Αλέξια και τον Νότη Σφακιανάκη. Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα τραγούδια που έγραψε ο Αλκαίος είναι το “Όπα Όπα”, για το ομότιτλο άλμπουμ του Σφακιανάκη, το πρώτο άλμπουμ με τη Minos Music μετά την αποχώρηση από τη Sony Music Entertainment. Ένα τραγούδι που έχει γίνει μεγάλη επιτυχία και έχει καλυφθεί πολλές φορές, κυρίως από τους Antique και τη Δέσποινα Βανδή.

Το 1992, ο Αλκαίος κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ με το όνομα Με λίγο…τρακ. Η μουσική του άλμπουμ γράφτηκε από τον Αλκαίο, ενώ οι στίχοι γράφτηκαν από την Εύη Δρούτσα που ολοκλήρωσε την ηχογράφηση του άλμπουμ που είχε ξεκινήσει ο Βαγγέλης Γιαννόπουλος.Τότε έκαναν επιτυχία τα τραγούδια “Τι τι” και “Δυνατά”. Τον Αύγουστο του 2003 υπέγραψε συμβόλαιο με την Alpha Records και δύο μήνες αργότερα η εταιρεία κυκλοφόρησε για πρώτη φορά άλμπουμ του, με το όνομα Κομμάτια Ψυχής.

Ο Γιώργος Αλκαίος έχει εγκαταλείψει την Αθήνα, αλλά και το τραγούδι

Λίγους μήνες μετά τη συμμετοχή του στη Eurovision, ο τραγουδιστής, που «έσκιζε» τη δεκαετία του ’90, εγκατέλειψε την πρωτεύουσα και τη νύχτα, προκειμένου να ζήσει στη Μήλο.

Μάλιστα, ο Γιώργος Αλκαίος δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στο νησί, αφού άνοιξε ένα μίνιμαλ boutique hotel, το οποίο… βάφτισε «Salt», στο χωριό Πολλώνια.

“Ένιωσα πως έπρεπε να αποτραβηχτώ, όταν έβλεπα πως υπήρχε γκρίνια στα μαγαζιά εξαιτίας της κρίσης”, έχει δηλώσει σε πιο παλιά συνέντευξή του ο άλλοτε δημοφιλής τραγουδιστής.

Ο Γιώργος Αλκαίος έγραψε το πρώτο του κινηματογραφικό σενάριο

Ο δημοφιλής τραγουδιστής φαίνεται πως μετά από το πεντάγραμμο αποφάσισε να πιάσει χαρτί και μολύβι και να γράψει το πρώτο του σενάριο για τον κινηματογράφο. Μάλιστα, η μαύρη κωμωδία την οποία δημιούργησε, την έχει προτείνει ήδη σε εταιρία παραγωγής. Η εταιρία λέγεται ότι έχει εκφράσει το ενδιαφέρον της έντονα, ενώ ακόμη αναζητά τα κατάλληλα άτομα και τους σωστούς συντελεστές, προκειμένου το έργο του Γιώργου Αλκαίου να πάρει σάρκα και οστά!

Γιατί άλλαξε το επώνυμό του

Ο Γιώργος Αλκαίος όπως εξομολογείται ο πατέρας του τού είχε πει: «Έχω ένα τραγουδάκι, δεν είναι τίποτα». Ήμουν στην Γερμανία για συναυλίες και ξαφνικά ακούω στα ελληνικά ραδιόφωνα εκεί το «Τι,τι» και είπαν ότι το τραγουδάει ο Γιώργος Αλκαίος, δεν ήξερα τίποτα. Έρχομαι στην Ελλάδα μετά από μία εβδομάδα και με ρωτάει αν έχω ακούσει αυτό το τραγούδι και του είπα «Τι είναι το «Τι, τι», μου απάντησε ότι αυτός το τραγουδούσε. Έπαθα σοκ! «Τι λες ρε; Και πως σε λένε;¬ μου είπε: «Για να μην πούνε ότι με βοηθάς, άλλαξα το όνομα μου». «Άλλαξες το όνομα σου; Το Βασιλείου τι είναι; Θες να φας κανένα μπουκέτο; Φύγε». Είχε μία γκομενίτσα, τη Μαρία, ήταν ζωγράφος και ήξερε έναν ζωγράφο που ονομαζόταν Αλκαίος. Έλεγε στον Γιώργο: «Γιώργο, αφού με αγαπάς, αφού θα αλλάξεις το όνομα σου, να βάλεις Αλκαίος». Έτσι έγινε.

Ο Γιάννης Βασιλείου και ο Γιώργος Αλκαίος μιλούν στο τηλέφωνο μια φορά τον χρόνο
Την εν λόγω αποκάλυψη είχε κάνει σε συνέντευξή του ο Γιάννης Βασιλείου λέγοντας: ‘Μιλάμε μια φορά τον χρόνο, που και που… Είναι μεγάλο παιδί. Τηλεφωνιόμαστε, αλλά εντάξει…”.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. μπούρδες!!! Η μοναδική του πραγματική επιτυχία, δηλ. το “Τι, τι”, είναι του αλγερινού Khaled, λέγεται “Didi”, κυκλοφόρησε στη Γαλλία γύρω στο 1992 και έσκισε, γιατί ήταν εξαιρετικό. Ο παραπάνω κακόφωνος καραγκιόζης (και δυστυχώς πολλοί μετά απ’ αυτόν) απλώς το κατακρεούργησαν. Έτσι ολοκληρώνεται όλη κι όλη η συμβολή του στα μουσικά, που είναι ένα μεγάλο σκουπιδαριό.

Comments are closed.