Γιώργος Καπουτζίδης: «Το Pride θα έπρεπε να γιορτάζεται από όλους μας»

Κοινοποίηση:
kapoutzidis

O Γιώργος Καπουτζίδης με αφορμή την παρουσίαση του Europride Θεσσαλονίκης εξήγησε τους λόγους για τους οποίους και το Pride θα έπρεπε σήμερα, κατά τον ίδιο, να γιορτάζεται από όλους τους συνανθρώπους μας.

Ειδικότερα, ο Γιώργος Καπουτζίδης σημείωσε χαρακτηριστικά πως «βγαίνουν και μιλάνε άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν την παραμικρή γνώση. Δεν ξέρουν καν τι είναι Pride και πως ξεκίνησε. Το 1969 στην Αμερική οι άνθρωποι ζούσαν τότε φοβισμένοι, δεν μπορούσαν να κυκλοφορήσουν έξω στην πόλη τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα και ήταν αναγκασμένοι να πηγαίνουν στο συγκεκριμένο μπαράκι που ήταν και το μόνο στο οποίο μπορούσαν να έχουν πρόσβαση. Και εκεί ακόμα τους εκμεταλλεύονταν όμως γιατί το διαχειριζόταν η μαφία οπότε η μπύρα κόστιζε πέντε φορές πάνω από ένα κανονικό μπαρ».

«Σε κάποια φάση αυτοί οι άνθρωποι, τον Ιούνιο του 1969, αποφάσισαν να αντιδράσουν σε αυτό και είπαν «όχι, δεν θα με συλλάβεις και δεν θα με παρενοχλήσεις». Βγήκαν έξω στο δρόμο, ανάγκασαν τους αστυνομικούς να κλειστούν μέσα στο μπαρ και είδαμε για έξι μέρες να είναι αυτοί οι άνθρωποι έξω και να διαδηλώνουν. Έναν χρόνο μετά, τον Ιούνιο του ’70, έγινε το πρώτο Pride. Στην ουσία είναι μια επανάσταση του ανθρώπου απέναντι σε κάτι που τον καταπιέζει».

«Το Pride θα έπρεπε να είναι κάτι το οποίο θα έπρεπε να γιορτάζεται από όλους μας και στην Ευρώπη γιορτάζεται από όλους. Ήμουν στο Βέλγιο τον προηγούμενο μήνα και υπήρχαν εκδηλώσεις, συναυλίες, στρέιτ, γκέι, non binary, όλοι είναι εκεί. Γλεντάνε και χαίρονται την αγάπη, την αλληλεγγύη και είναι σαν να αναγνωρίζουν τα λάθη του παρελθόντος και να αποφασίζουν να τα διορθώσουν. Το Pride γίνεται για αυτό. Γίνεται για εμάς που περάσαμε μια δύσκολη φάση. Δεν νομίζω ότι ένας στρέιτ μπορεί να καταλάβει τι περνάει ένα ΛΟΑΤΚΙ άτομο στην παιδική του ηλικία, στην εφηβεία και στο σχολείο» συμπλήρωσε, με σαφήνεια, ο Γιώργος Καπουτζίδης στη νέα του συνέντευξη στη δημόσια τηλεόραση.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

55 Σχόλια

  1. Βρε Γιώργο μου γιατί να πάμε σε κάτι τέτοιο?Τι φταίνε τα ματάκια μας ?
    Δεν μας παρατάτε που πρέπει να γιορτάζω επειδή ο Μήτσος γλενταει…με τον Κίτσο?Αηδία καταντήσατε.

  2. Λες Καπουτζίδη. Είμαι ένας Πόντιος και εμείς οι γνήσιοι Πόντιοι έχουμε το ρητό ,Πόντιος και πο@υστης δεν γίνεται.
    Σε έχω γραμμένο στα παπ@ρια μου .

  3. Επικίνδυνος πουστης.ολη την ώρα στα κανάλια να κάνει δηλώσεις.προσπαθει να δηλητηριάσει τα νέα παιδιά και παρουσιάζει το ανώμαλο για ομαλό.

  4. Σαχλαμάρες ενός μη φυσιολογικού υποκείμενου που η ψυχιατρική έχει αποφανθεί για την συγκεκριμένη κατηγορία. Ψυχικά άρρωστα υποκείμενα.

  5. Έχεις κουράσει με την συνεχόμενη προβολή της σεξουαλικης σου ταυτότητας,δεν μας αφορά κανενός η κρεββατοκαμαρα. Το fay pride είναι μια ξεφτίλα που μισό γυμνοί με γυναικείες κιλότες χαϊδεύουν ο ένας τον άλλον. Οι σοβαροί ομοφυλόφιλοι απορρίπτουν αυτού του είδους τις εκδηλώσεις. Επίσης καπουτζιδη δεν σε είδα να έχεις παρόμοια ευαισθησία για τα ΑΜΕΑ άτομα. Έλεος πια με την χούντα των gay!!!

  6. Θα σταματήσουμε να γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα το Πάσχα την 25 Μαρτίου την 28 Οκτωβρίου και θα γιορτάζουμε τις ηλιθιότητες που μας εισάγεται από USA. Ξεκόλα ,,,,,,,

  7. Εγώ νομίζω να την γιορτάζουμε κάθε εβδομάδα. Να καθιερώσουμε ημέρα του Ανώμαλου και να την γιορτάζετε όπως και όπου θέλετε χεράκι με τους πολιτικούς σας μέντορες..

  8. Καλε μην της κανετε το χατηρι και τη ξεφωνιζετε! Δεν μας αντιπροσωπευει! Εχει βγει στη ζητιανια για τεκνα η δολια!

  9. Να πώς προκαλούν το μίσος τών Ελλήνων.😠
    Ποιος είναι ο Εισαγγελέας πού προφυλακισε τον πολίτη στη Θεσσαλονίκη για Ρατσιστική βία;
    Βάλτε όλα τα στοιχεία: Μην ντρέπεστε!😁
    *Πρέπει όμως να αναρωτηθούμε όλοι; ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΦΛΟΓΕΡΟΎ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ;..ΣΤΙΣ ΟΜΙΛΙΕΣ; ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ;
    ΠΟΎ; ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΟΡΙΑ Κ ΠΟΙΆ ΕΊΝΑΙ ΑΥΤΆ;🤔

  10. σκουπισου και αποφαγες παλιοαδελφαρα σιγα μην γιορτασουμε για τις ανωμαλιες σας

  11. Για την αυτοκτονία του τρανς στη Θεσσαλονίκη ούτε κουβέντα , από κανένα του συναφιού ! Α ναι μην αμαυρωθεί και η γιορτή

  12. Μωρε! Τι μου θυμιζει! Τι μου θυμιζει! Α! Ναι! Και το “Ολοαπαυτωμα”! Ολοι να πενθουμε και με την βουλα του νομου! Αλλεως …

  13. Με περίσσια συγκίνηση αναφέρω ότι το άρθρο αυτό περιλαμβάνει τα πιο διασκεδαστικά σχόλια στην μέχρι στιγμής ιστορία της ιστοσελίδας!

  14. Μήπως να το κανουμε και εθνικη αργία;
    Λεω εγω τωρα…
    Α και να κανετε και σημαια μαλιστα θα προτεινα εναν κωλο να κυματιζει …αχρηστα διποδα τι προσφερετε στην κοινωνια γενικα?

  15. ΤΙ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΜΩΡΗ ΛΟΥΓΚΡΑ ΣΙΧΑΜΕΝΗ…??? ΤΗΝ ΞΕΦΤΥΛΑ ΣΑΣ….ΤΗΝ ΑΝΩΜΑΛΙΑ ΣΑΣ….. ΤΗΝ ΣΙΧΑΜΕΝΗ ΥΠΑΡΞΗ ΣΑΣ…??? ΤΙ ΡΕ….ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ…???

  16. Πως λεμε η γιορτη του πατερα η του παιδιου η της μητερας να λεμε δηλαδη η γιορτη του πισωγλεντη
    (πουστη)

  17. οτι θα κατεληγες τοσο ξεφωνημενη, γιωργακη ή μαλλον γιωργιτσα δε το περιμενα ποτε…κριμα

  18. Τι να γιορτασουμε ρε ακριβως;;;;; Την ανωμαλια ;;;;;; Το αισχος;;;;; Την καταντια της κοινωνιας;;;;; Τι ακριβως;;;; Ολα αυτα τα ‘ pride ‘ γινονται για να προκαλουν !! Οχι γιορτη δεν ειναι , αλλα μια αηδεια και ξευτιλα απο αδιαντροπους!!

  19. Ε ναι! Τι πιο λογικό από το να γιορτάζουμε την ανωμαλια⁉️⁉️⁉️⁉️ΟΥΣΤ ξεφτιλισμενες αδερφ@ρες.Αι σιχτιρι πια, τούμπανο μας τα έχετε κάνει γελοιοι!

  20. ετσι που του εχουν κανει την σουφρα του καπουτζιδη ΔΕΝ ΤΟΥ ΦΕΥΓΕΙ ΤΟ ΣΚΑΤΟ Ή ΒΑΖΕΙ ΔΟΝΗΤΗ ΓΙΑ ΤΑΠΑ ???

  21. Ο ΣΟΔΟΜΟΓΟΜΟΡΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΜΕΛΛΟΝ ΑΥΤΟ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΓΓΕΛΩΝ

  22. ΘΑ ΤΟ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ, ΑΦΟΥ ΣΑΣ ΘΑΨΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΠΡΩΤΑ ΑΝΩΜΑΛΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ!
    DEAD GAY PRIDE

  23. Οι γιορτές και τα πανηγύρια θ’ αρχίσουν όταν αρχίσουν να κόβονται τα κεφάλια των Καπουτσίδων. Που θα πάει, θα έρθει η ώρα.

  24. …Γιώργο γιατί υποτίθεται ότι έχεις παιδεία και σύνεση … κρίμα, προσκύνησες τον δυνατό, τον κατακτητή και να πω ότι είχες ανάγκη για προβολή και δόξα…? απογοήτευση , το έσπασες το σχοινί

  25. ρε τελειωμενε τερψιπρωκτε πρεσβευτη των λοατκι athens στο βελγιο βαζουν τους σκυλους τους να τους π@δανε.ουστ

  26. ” Δεν νομίζω ότι ένας στρέιτ μπορεί να καταλάβει τι περνάει ένα ΛΟΑΤΚΙ άτομο στην παιδική του ηλικία, στην εφηβεία και στο σχολείο» συμπλήρωσε”

    ΑΝ ΕΝΑ ΛΟΑΤΚΙ ΑΤΟΜΟ ΠΕΡΝΑΕΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΤΟΥ ΗΛΙΚΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΨΥΧΟΛΟΓΟ ΝΑ ΤΟ ΞΕΔΙΑΛΥΝΕΙ………ΕΛΕΟΣ.. ΑΥΤΗ Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΚΑΙ Η ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑ ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ….. ΤΟ ΝΑ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙΣ ΤΙΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΡΩΣΤΟ..ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΟΥΤΕ ΜΕ 1000 ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΚΑΛΑ……..

  27. ΟΥΣΤ ΜΩΡΗ ΤΡΥΠΙΑ!!! ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΩ ΤΙ??? ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΑΖΕΤΕ ΣΤΟΝ ΚΩΛΟ ΣΑΣ??? ΓΙΑ ΠΙΟ ΛΟΓΟ ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ??? ΜΗΠΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΝΕΤΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΟ ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΩΛΟΤΡΥΠΙΔΑ???

  28. Καπουτζίδη είσαι ελεύθερος να ξαπλώνεις με όποιον επιθυμείς. Σταμάτα όμως να ισχυρίζεσαι ότι ζητάς ισότητα μεταξύ της ΛΟΑΤΚΙ και των υπολοίπων. Κάποιοι από εσάς δεν θέλετε ισότητα. Κοινωνική επικράτηση και ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ θέλετε.

  29. Ρε ουστ που θα μας υποδείξεις τι θα γιορτάζουμε…Θα τρελαθούμε τελείως με το θράσος σας…

  30. ΣΟΥΡΩΤΗΡΙΑ ΕΧΟΥΝ Κ ΛΟΓΟ…Κ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ Κ ΤΟ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ Κ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΦΥΣΙΚΟ??ΕΕΕΕΕ!!!

  31. ΩΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΖΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΛΕΙ Ο ΚΟΥΛΑΤΚΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ

    1. Έτσι είχε πει και ο αργηγος του νυχτα25 για το 100ρικο πρόστιμο.. το πήρε ο Κούλης και ακόμα θερίζει με τα κοβιντοπροστιμα

  32. ..ΕΦΑΓΕΣ ´ΚΑΤΙ ´ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ , Η’ ΤΣΑΜΠA ΠΗΓΕΣ …ΡΕ ΞΕΦΤΙΛΑ ?

Leave a Response