Γκάλαντ στους Ισραηλινούς πιλότους: «Όταν χτυπήσουμε το Ιράν, όλοι θα καταλάβουν για τι εκπαιδεύεστε»

Κοινοποίηση:
GALLANT-IAF-ISRAEL-696x351

Η απάντηση του Ισραήλ στις επιθέσεις που εξαπέλυσε το Ιράν με βαλλιστικούς πυραύλους την 1η Οκτωβρίου φαίνεται πλέον πως είναι θέμα χρόνου, με τον υπουργό Άμυνας της χώρας, Γιοάβ Γκάλαντ, να προειδοποιεί έμμεσα για σφοδρά πλήγματα.

Μιλώντας σε πιλότους και πληρώματα στην αεροπορική βάση Χατζερίμ, ο Γκάλαντ δήλωσε ότι «αφού χτυπήσουμε το Ιράν, τότε θα καταλάβουν όλοι για ποιο πράγμα εκπαιδεύεστε και προετοιμάζεστε».

«Όσοι ονειρευόντουσαν πριν από ένα χρόνο να μας χτυπήσουν και να μας επιτεθούν, πλήρωσαν βαρύ τίμημα», πρόσθεσε.

Η σημασία της επίσκεψης Γκάλαντ στην βάση της IAF 

Μόνο τυχαία δεν είναι η επιλογή του Ισραηλινού Υπουργού Άμυνας να επισκεφτεί την συγκεκριμένη αεροπορική βάση, αφού στην Χατζερίμ εδρεύουν δύο μοίρες μαχητικών, οι οποίες έχουν την ικανότητα να εκτελούν ένα ευρύ φάσμα αποστολών και το κυριότερο αποτελούν την «αιχμή του δόρατος» του Ισραήλ για την πυρηνική αποτροπή.

Πρόκειται για την περιβόητη 69η Μοίρα «Σφυριά» που χρησιμοποιεί μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-15I και εξειδικεύεται σε αποστολές αέρος – εδάφους, με την δυνατότητα επιδρομών ακριβείας, που ευθύνεται για την εξόντωση του ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα αλλά και για την 107η Μοίρα (Ιππότες της Πορτοκαλί ουράς) με τα μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16I που διαθέτουν, μεταξύ άλλων, σύμμορφες δεξαμενές καυσίμου, για να εκτελούν αποστολές σε μεγαλύτερες αποστάσεις.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι αυτά τα μαχητικά αεροσκάφη διαθέτουν προηγμένα λειτουργικά συστήματα και μπορούν να εξοπλιστούν με τα πιο σύγχρονα όπλα, πυρομαχικά και πυραύλους, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πλήγματα ακριβείας εναντίον στόχων του Ιράν.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Μαλλον τα οπισθια σας κατω θα χτυπησετε γιατι παραπηρατε φορα σταυρωτες του Κυριου ημων Ιησου Χριστου! Μυαλο δεν βανετε!

  2. ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙ ΕΙΣΤΕ ΙΚΑΝΟΙ! ΕΧΕΤΕ ΔΩΣΕΙ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΓΡΑΦΗΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΙΩΝΕΣ !

Leave a Response