«Γκέλα» ολκής για τον αδιόρθωτο Ολυμπιακό απέναντι στον ψυχωμένο Λεβαδειακό (2-2)

Κοινοποίηση:
Ολυμπιακός - Λεβαδειακός 2-2

 

Σε οδυνηρή εντός έδρας ισοπαλία με 2-2 από τον αξιόμαχο Λεβαδειακό υποχρεώθηκε ο Ολυμπιακός στο Φάληρο, χάνοντας τεράστια ευκαιρία να σκαρφαλώσει στην κορυφή. Οι «ερυθρόλευκοι» που βρέθηκαν να προηγούνται στο 21’ με 2-0 χάρη στα τέρματα των Τσικίνιο (4’) και Ελ Κααμπί (21’ πεν.) έκαναν κάκιστη διαχείριση του αγώνα κι έδωσαν την ευκαιρία στους Βοιωτούς να ισοφαρίσουν σε 2-2 με τους Όζμπολτ (45’πεν.), Γιαννιώτα (57’). Με άμεση συνέπεια να υποχρεωθούν σε δεύτερη εντός έδρας απώλεια βαθμών στο φετινό πρωτάθλημα μετά το 0-0 κόντρα στον Παναιτωλικό. Κι όλα αυτά τέσσερις ημέρες πριν από την εκτός έδρας μάχη του κόντρα την Μάλμε.

Γρήγορο «ερυθρόλευκο» προβάδισμα

Με τις ιδανικότερες προϋποθέσεις ξεκίνησε την αναμέτρηση ο Ολυμπιακός, αφού ευτύχησε στην πρώτη επίσκεψη στα αντίπαλα καρέ να ανοίξει το σκορ στο 4’. Έπειτα από όμορφη μπαλιά του Κάρμο στον Βέλντε, που με κεφαλιά βρήκε τον Τσικίνιο  ο οποίος με ωραίο σκάψιμο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Μετά και από την  εξέταση του VAR το γκολ μέτρησε κανονικά για το 1-0.

Το γρήγορο γκολ απελευθέρωσε τους παίκτες του Μεντιλίμπαρ, οι οποίοι συνέχισαν να πιέζουν εκμεταλλευόμενοι  τα πολλά κενά της άμυνας του Λεβαδειακού. Στο 12΄κι έπειτα από όμορφη σέντρα του Μασούρα ο Ελ Κααμπί έπιασε την κεφαλιά για να αποκρούσει δύσκολη ο Γκροφ σε κόρνερ. Στο 17΄ήταν η σειρά του Μασούρα να απειλήσει, με το σουτ του διεθνούς εξτρέμ να περνάει λίγο άουτ. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να επιτίθενται και στο 20’ κέρδισαν πέναλτι, σε χέρι του Κυριάκου Παπαδόπουλου. Ο Ελ Κααμπί που ανέλαβε την εκτέλεση στο 21’ , ευστόχησε για το 2-0.

Ο τεχνικός του Λεβαδειακού Νίκος Παπαδόπουλος βλέποντας την ομάδα του να πελαγοδρομεί, προχώρησε  σε διπλή αλλαγή με την είσοδο των Ζίνι, Κάτρη, αντί των Κυριάκου Παπαδόπουλου και Πλέγα.

 

Θαρραλέος Λεβαδειακός άλλαξε τα πάντα!

Κίνηση, η οποία έμελλε να αλλάξει εντελώς το σκηνικό.  Οι Βοιωτοί από εκείνο το σημείο ανέλαβαν τον ρόλο του πρωταγωνιστή φέρνοντας σε αρκετά δύσκολη θέση τους γηπεδούχους. Αφού στο 43΄ο Γιαννιώτας βγήκε στην πλάτη του Ντόη και πλάσαρε άστοχα, οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι στο 45’ από μαρκάρισμα του Ντόη στον Ζίνι.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Όζμπολτ για το 2-1 δίνοντας νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση. Ο Λεβαδειακός μάλιστα στο 57’ έφτασε στην ισοφάριση. Έπειτα από σέντρα του Πεντρόσο στο δεύτερο δοκάρι, ο Γιαννιώτας με κεφαλιά ψαράκι έγραψε το 2-2, παγώνοντας το «Γ. Καραϊσκάκης».  Ο Μεντιλίμπαρ βλέποντας την ομάδα του αποδιοργανωμένη, αποφάσισε να ρισκάρει κι έριξε στην μάχη τους Κωστούλα και Ανδρούτσο. Στο 74’ μετά από σέντρα του Μασούρα, ο Ελ Κααμπί έπιασε την κεφαλιά λίγο άουτ. Στο 91’ ήταν η σειρά του Γιάρεμτσουκ να απειλήσει, με τον Γκροφ να απομακρύνει σωτήρια κρατώντας το 2-2.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response