Γκαγκάτσης: Κάλυψη του κόστους του «ημιαυτόματου οφσάιντ» από τα έσοδα των ΠΑΕ

Κοινοποίηση:
SERDFDFG

Ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, πραγματοποίησε την πρώτη θεσμική συνάντηση με το νέο προεδρείο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ), η οποία ήταν εποικοδομητική και ιδιαίτερα παραγωγική. Από την ΕΠΟ συμμετείχαν ο Πρόεδρός της, Μάκης Γκαγκάτσης, ο αναπληρωτής Πρόεδρος, Νίκος Τζώρτζογλου, η α’ Αντιπρόεδρος, Βίκυ Δημητρακοπούλου και ο Ταμίας, Αστέριος Αντωνίου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Γκαγκάτσης εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον Υπουργό για τη διάθεση και την άμεση ανταπόκριση, επισημαίνοντας ότι το ΟΑΚΑ θα φιλοξενήσει τόσο την Εθνική Ομάδα στον αγώνα της με την Αγγλία για το Nations League στις 14 Νοεμβρίου, όσο και τον Τελικό του Κυπέλλου στις 17 Μαΐου 2025.

Ο κ. Βρούτσης υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασίας για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου, τονίζοντας ότι είναι αυτονόητη υποχρέωση της Πολιτείας να στηρίξει κάθε προσπάθεια αναβάθμισής του. Πρότεινε, μάλιστα, τη διοργάνωση μιας γιορτής στα μέσα Νοεμβρίου για την επέτειο των 20 χρόνων του Euro 2004, όπου θα τιμηθούν όλοι οι συμμετέχοντες στην κατάκτηση αυτού του τίτλου με το συλλεκτικό ασημένιο νόμισμα, που εκδόθηκε από την Τράπεζα της Ελλάδας.

Ο κ. Γκαγκάτσης, ο οποίος τιμήθηκε με το συλλεκτικό ασημένιο νόμισμα, ζήτησε την εφαρμογή του «ημιαυτόματου οφσάιντ», επισημαίνοντας την ανάγκη πέρα από το υφιστάμενο σύστημα VAR στο πρωτάθλημα της Super League 1. Πρότεινε ότι το κόστος της νέας σύμβασης θα πρέπει να καλυφθεί μέσω παρακράτησης από την ετήσια χρηματοδότηση των ΠΑΕ, χρησιμοποιώντας τα έσοδα από τη φορολογία των κερδών των παικτών τυχερών παιγνίων, κάτι που βρήκε σύμφωνο τον κ. Βρούτση.

Επιπλέον, συμφωνήθηκε να υποβληθούν άμεσα από την ΕΠΟ οι Κανονισμοί Προπονητών και Σχολών Προπονητών, ώστε να διασφαλιστεί η εναρμόνισή τους με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ του Υπουργείου και της UEFA/FIFA το καλοκαίρι του 2025, όσον αφορά στις προϋποθέσεις απόκτησης του διπλώματος UEFA C.

Σημειώθηκε επίσης η ανάγκη για άμεση νομοθετική ρύθμιση αναγνώρισης και χορήγησης σχετικής άδειας άσκησης επαγγέλματος.

Τέλος, ζητήθηκε μια ολιγοήμερη παράταση (έως τις 13 Σεπτεμβρίου αντί της 31ης Αυγούστου που είναι η καταληκτική ημερομηνία) για την υποβολή αιτήσεων των ερασιτεχνικών σωματείων για το Μητρώο 2024, ενώ συζητήθηκε και το ενδεχόμενο παράτασης έως τις 30 Ιουνίου 2025 της μη υποχρεωτικής απασχόλησης προπονητή για τις ομάδες της κατώτερης κατηγορίας των Ποδοσφαιρικών Ενώσεων.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response