Γρήγορα πασχαλινά κουλουράκια της γιαγιάς – Έτοιμα σε χρόνο ρεκόρ

Κοινοποίηση:
e1d20f_

Πανέυκολα και πεντανόστιμα νηστίσιμα πασχαλινά κουλουράκια έτοιμα σε μόλις 15′. Αυτή τη συνταγή μπορεί να την εκτελέσει και ο πιο αρχάριος μάγειρας. Η γεύση είναι απλά θεσπέσια και θυμίζει τα κουλουράκια της γιαγιάς.

Υλικά
400 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
120 γρ ζάχαρη
100 γρ χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
120 γρ ηλιέλαιο
1/2 κτγ μαχλέπι
2 γρ μαστίχα
1/4 κτγ κακουλέ
1 κτγ μπέικεν πάουντερ
2 βανιλίνες

Εκτέλεση

Σε ένα πολυκόφτη ρίχνουμε 120γρ ζάχαρη, 1/2 κτγ κακουλέ , 2 γρ.μαστίχα, 1/2 κτγ μαχλέπι , 1 κτγ μπέικεν , 2 βανιλίνες και χτυπάμε πολύ καλά να γίνουν σκόνη
Τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε 100γρ χυμό πορτοκαλιού, 120γρ ηλιέλαιο, το ξύσμα από 1 πορτοκάλι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα να ενσωματωθούν

Συνεχίζουμε προσθέτοντας και 400 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ωραία μαλακή ζύμη
Σκεπάζουμε την ζύμη με μια μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά
Μετά από 10 λεπτά παίρνουμε μια μικρή ποσότητα κάθε φορά (30γρ) και δίνουμε σχήμα στα κουλουράκια
Τα βάζουμε μέσα σε ένα ταψί με μια λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 10-12 λεπτά στους 170 c
Mόλις ψηθούν τα αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν και έπειτα είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: