Γρίπη των πτηνών: Οι αρχές κλείνουν τον ζωολογικό κήπο των Σκοπίων

Κοινοποίηση:
ZOO-Skopje-768x512

Οι υγειονομικές αρχές των Σκοπίων ανακοίνωσαν σήμερα την απόφαση να κλείσουν τον ζωολογικό κήπο των Σκοπίων, έπειτα από τον εντοπισμό ενός περιστατικού που σχετίζεται με θάνατο χήνας. Μετά από εργαστηριακή ανάλυση που πραγματοποιήθηκε στην Κτηνιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Σκοπίων, διαπιστώθηκε ότι το πτηνό είχε προσβληθεί από γρίπη των πτηνών.

 

Από τους 16 υπαλλήλους του ζωολογικού κήπου, τέσσερις που είχαν άμεση επαφή με τα πτηνά τέθηκαν υπό ιατρική παρακολούθηση. Οι υγειονομικές αρχές τόνισαν τη σημασία της πρόληψης και της καταστολής της νόσου, επιβάλλοντας περιορισμούς στην είσοδο και έξοδο ζώων από τον ζωολογικό κήπο, καθώς και την απαγόρευση παρουσίας επισκεπτών για 21 ημέρες. Αυτή η απόφαση αποσκοπεί στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και στην αποφυγή εξάπλωσης της ασθένειας σε άλλα ζώα και ανθρώπους.

Η ανακοίνωση των αρχών υπογραμμίζει τη σοβαρότητα της κατάστασης και την ανάγκη για άμεσες ενέργειες προκειμένου να προστατευτεί η κοινότητα. Ο ζωολογικός κήπος θα παραμείνει κλειστός για το κοινό μέχρι νεωτέρας, ενώ οι αρμόδιοι φορείς παρακολουθούν στενά την κατάσταση.

Για προληπτικούς λόγους και προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο εξάπλωσης της νόσου και σε άλλα ζώα, θανατώθηκε σήμερα ένας αριθμός πτηνών στον ζωολογικό κήπο των Σκοπίων.

Τον ζωολογικό κήπο των Σκοπίων επισκέπτεται καθημερινά μεγάλος αριθμός επισκεπτών.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response