Γραμματικό: 100 παιδιά έφυγαν από την κατασκήνωση με εμετούς και πυρετό – «Το νερό μύριζε σαν βόθρος»

Κοινοποίηση:
kataskinosi

Περίπου 100 παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών, χρειάστηκε να εγκαταλείψουν την κατασκήνωση στο Γραμματικό καθώς εμφάνισαν υψηλό πυρετό έντονες στομαχικές διαταραχές, συμπτώματα που πιθανόν να οφείλονται σε ιογενή γαστρεντερίτιδα όπως υποστηρίζουν και οι υπεύθυνοι.

Μάλιστα, ορισμένα νοσηλεύονται σε νοσοκομεία των Αθηνών.

Ωστόσο κάποιοι γονείς εκφράζουν αμφιβολίες, και αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να αντιμετωπίζουν τα παιδιά τους δηλητηρίαση, είτε από το φαγητό, είτε από το νερό, κάτι το οποίο επίσης διαψεύδει η διεύθυνση της κατασκήνωσης.

Σύμφωνα με μητέρα παιδιού, το οποίο νοσηλεύεται από την Δευτέρα σε ιδιωτική κλινική των Αθηνών με υψηλό πυρετό, «το βράδυ της Κυριακής, τα παιδιά έφαγαν χοιρινό καλαμάκι και λουκάνικο και το πρωί της Δευτέρας ξύπνησαν με διάρροιες και στομαχικές διαταραχές».

Η μητέρα ειδοποιήθηκε να παραλάβει το παιδί της και έφτασε στη κατασκήνωση στις 16.30 της ίδιας ημέρας. «Φτάνοντας αντίκρισα πολλά αυτοκίνητα και εξαγριωμένους γονείς που είχαν έρθει για τον ίδιο λόγο, να πάρουν τα παιδιά τους σε άθλια κατάσταση».

Η ίδια, μιλώντας με τους υπεύθυνους στο ιατρείο της κατασκήνωσης, την ενημέρωσαν ότι πολλά παιδιά αντιμετωπίζουν γαστρεντερίτιδα.

«Αμφέβαλα διότι μεσολάβησαν λίγες μόνο ώρες μετά το βραδινό γεύμα. Επιπλέον αρκετά παιδιά παραπονέθηκαν για την γεύση του νερού. “Μύριζε σαν βόθρος” μου είπε το δικό μου παιδί, το οποίο ακόμα κι αυτή τη στιγμή που μιλάμε, δυο 24ωρα μετά το συμβάν, ψήνεται στο πυρετό» προσθέτει η μητέρα.

Ένας άλλος γονέας , σε σχόλιο – κριτική στο Google στη σελίδα της κατασκήνωσης πριν από έξι ημέρες, διαμαρτυρήθηκε για το νερό που καταναλώνουν τα παιδιά.

Γράφει χαρακτηριστικά: «Πρώτη φορά πήγε το παιδί μου κατασκήνωση. Απ’ ότι μου είπε της άρεσε πάρα πολύ. Ο λόγος που βάζω τρία αστέρια είναι το νερό που αναγκάζονται τα παιδιά να πιουν. Φέρτε κάποιον που να ξέρει να ελέγξει τις εγκαταστάσεις.

Το νερό σύμφωνα με τα λεγόμενα του παιδιού μου και άλλων παιδιών που ακούσαμε έχει γεύση βόθρου. Το παιδί μου ήρθε στο σπίτι και έπινε νερό σαν να μην είχε πιει καθόλου. Αν έχετε τέτοιο πρόβλημα, έχετε την υποχρέωση να τους δίνετε εμφιαλωμένο οπωσδήποτε».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

13 Σχόλια

  1. ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΑ , ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΦΕΡΗ ΜΕΡΗ/ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΑΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΥΓΙΕΙΝΑ ΦΑΓΗΤΑ. ΑΚΟΥ ΕΚΕΙ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΝΟΥΜΕΡΟ ΕΝΑ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΡΟΦΗ.
    ΓΑΜΟΤΟ ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ.

  2. ΑΥΤΑ ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ ΡΑΓΙΑ ΕΛΛΗΝΑ ΒΛΑΚΑ ΟΤΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΚΑΡΕΙΣ ΚΑΠΟΥ ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΣΟΥ ΠΡΙΖΕΙ ΤΑ @ΡΧΙΔΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙΣ PLAY STATION…ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ ΤΡΙΓΥΡΩ ΜΑΣ ΕΧΩ ΒΑΡΕΘΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΗΛΙΘΙΟΥΣ

  3. Καραντροπη στους “γονιους” και περαστικα στα παιδακια! Βρωμοκρατος ε βρωμοκρατος!

  4. Στέλνουν τα παιδιά τους σε κατασκηνώσεις για να απολαύσουν τις διακοπές τους οι ηλίθιοι.Ηλικια 6-13 το παιδί δεν αφήνετε στα χέρια κανενός.Ελληνας γονιός έχει καταντήσει το πιο σύντομο ανέκδοτο.

  5. ΣΚΑΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ Κ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΙΣΤΟΙ ΣΤΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑΣ ΑΡΧΑΣ ΤΟΥΣ !!! ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ
    ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΣΙ ΕΜΑΘΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΚΑ… ΤΟ ΛΤΕΡ Κ ΤΟΝ ΑΝΤ1!!!
    ΧΑΧΑΧΑΧ
    ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΚΟΥΡΑΔΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΕΟΝ !!! ΧΑΧΑΧΠΑΧΠΑΠΧΑΠΧΑΠΧΠ

  6. Εχει ποτε ελέγξει Υπηρεσία τού Δημόκριτου εάν υπάρχει ΑΜΙΑΝΤΟΣ σε κτίσματα κατασκηνωσεων ανά τήν Ελλαδα ; Θυμιζω οτι την δεκαετία 50 δια Νόμου ο Αμίαντος απαγορευτηκε ως καρκινογονα ουσια παντού….πχ Σχολικα Κτήρια κοκ .Τι λέω Τώρα ! Δέν πάω καλά.

    1. H APATH TOU AMIANTOY. MONO KAI MONO NA VGALOUN LEFTA ME NEES TYPOY MPOGIES KTL. OPOS H APATH TOY COVID19 NA VGALOUN LEFTA NEES THERAPEUTICALS. OLA APATH

  7. Σε δομές λαθροσκουπιδιων δεν ακούσαμε ποτε για τετοια συμβάντα. Αντιθέτως σε σχολεία και κατασκηνώσεις το τι σκουπιδι ταΐζουν και δίνουν να πιουνε δεν λεγεται.

  8. Ξέρει κανείς ποια κατασκήνωση είναι;
    Ξέρω ότι γραμματικό βρίσκεται πολλά χρόνια τώρα κατασκήνωση κάποιου ….άκη.

  9. Περαστικά στα παιδιά. Το προσωπικό της καταακήνωσης, έπινε από το ίδιο νερό; Αν ναι, έπαθε κάτι;

Leave a Response